Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

Morholt 

všechny recenze uživatele

A ono to zse nebylo tak hrozné, jak jsem čekal a jak valná většina hodnotících prohlašuje. Oproti původní Angelice se ta současná může pyšnit autentičtější atmosférou, uvěřitelnějšími postavami a v mých očích i přitažlivější hrdinkou. Michelle Merciér sice byla hezká ženská, ale jazyk na vestu jsem z ní rozhodně neměl. Mínusem jsou naopak ostatní postavy resp. jejich představitelé, ale na druhou stranu si musím položit otázku, zda Francie disponuje vhodným typem herce, který by dokázal přehrát Roberta Hosseina a Jeana Rocheforta. Určitě ne. Chápu, že skalní fanoušci staré Angeliky se křižují a zažehnávají všechno zlé, ale já k nim nepatřím a tudíž jsem se docela příjemně bavil. 60% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Neopouštěj staré známé pro nové. Tak v tomto případě neopouštím a můj palec nahoru stále patří nezkrotnýmu hlasitýmu smíchu Michèle Mercier. Né že by snad nová představitelka Angeliky nebyla sexy, ale mě u ní pořád chybělo TO NĚCO. A kdeže byl podle obsahu ten 29letý Joffrey de Peyrac? Pokud to byl ten pán v důchodovém věku ( promiň Gérarde, jinak jsi pořád frajer ), pak já jsem modrooká blondýna. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $991,000▐ tak toto bol teda veľmi nevydarený vtip, Francúzi úplne prestrelili, ako úplne vrcholové zlyhanie bolo obsadenie do úlohy Joffrey de Peyrac starého vyšumelého deda Gérarda Lanvina ??? vzťah z Angelikou úplne bez iskry, ostras, k tomu povrchne suchý dej, zlý strih,... a to na konci ešte je avizované ďalšie pokračovanie to by som rád videl kto by ho chcel zainvestovať /15%/ ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se film sledovat bez předsudků a otevřeně k novátorskému pojetí. Jakmile však ve filmu zazněla ukradená melodie z původní Angeliky, věděla jsem, že už ho nezachrání vůbec nic. Romantika, tajemno i vášeň starého příběhu zmizely a stal se z něj tuctový akční snímek stříknutý péčkem. Jednu hvězdu dávám za Gérarda Lanvina, coby Geoffreye, kterému jedinému jsem jakž takž přišla na chuť. Až na to péčko tedy. Zbytek, škoda mluvit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama