Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 1
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (476)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

A já debil jsem čekal, že se tvůrci konečně poučí z nehorázných failů předešlých dílů a aspoň na závěr stvoří něco, u čeho by se nemusel kroutit odpuzením nejen fanoušek herní předlohy, ale i fanoušek akčních post-apo skifi obecně. Pochvala budiž vyřčena tomu, že to neni takovej průser jako Odveta a konečně to v určitých chvílích má RE atmosféru. Nicméně Milla je v téhle roli čím dál víc otravnější, akce je naprosto příšerně natočená (bžilion střihů a člověk potom neví, komu jaká část těla při souboji patří), většinou hloupej scénář (ta scéna s benzínem a smrtí Weskera... jako really?) a "pointa" akorát tak klišoidní a trapná. Co stojí za zmínku je aspoň poměrně povedená hudba a efekty (ale jo, ten lítací drako-hák vypadající jak ze Sindibáda se tam dost hodil). I přes tunu negativ jsem se, při mírném zapomnění že se jedná o RE, a totálním vypnutí mozku, chvílema docela i bavil. Tak doufejme, že už je tohle totální konec série (i přes ten klasickej klišoidní konec) a RE se dostane do rukou někoho, kdo této sérii složí úctu a ne bankovní účet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem a divím se, že tohle ještě někoho baví. Příběh je naprosto trapný a příjde mi, že v každém díle se řeší úplně to stejné. Úl/Racoon City, Alice a pořád dokola.Místo zombíků zde lítají draci a záporáci jsou lidi, takže místo Zombie hororu zde máme fantasy akčňák, který se odehrává celý ve tmě, kde nejde absolutně nic vidět a do toho asi 20 střihů při každém záběru, takže téměř nekoukatelné. Vizuál vypadá jak z hodně levného céčkového hororu a opakující se scéna s laserem je vyloženě ostudná a za hlavu chytající. Gore taky téměř žádné. Sračka. 15% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Odpudivá Mila se konečně rozhodla definitivně skoncovat se zlou firmou Deštník, což kdoví proč neudělala hned v prvním dílu. Prostě jim teď nakráčela s partičkou porážkových lidí rovnou do centrály a pozabíjela celý zmutovaný menežment včetně mimořádně necitlivého generálního ředitele sýra Džoraha a všech jeho klonů. Načež na troskách korporátní budovy roztřískala třistapadesátimililitrovou ampuli s tekutým!!! antiTévirotikem, aby uzdravila celou zeměkouli, a teď budeme čekat, jestli to nakonec ten vítr fuckt rozfouká a vydezinfikuje svět, nebo Andrzén spatlá další scénáristickou virtuozitu o tom, proč ta sofistikovaná globální profylaxe nakonec neklapla. No, je to stejně inteligentní jako všechny ty polomongoloidní děti, co do zchytření celé dny zabíjejí v monitoru škaredé animáky, místo aby doháněly svou retardaci studiem alespoň Slabikáře a malé násobilky, a pak to tady blahoslaveně pětkují za doprovodu bizarních slohových anomálií. Nicméně než Mila vleze do té jámy včelové, je to opravdu moc hezky udělané a trochu to připomíná Šíleného Mela. Pak už ovšem následuje jen unylá a tisíckrát viděná laciná chodbařská vybíjená se zfetovaným střihačem, která vyústí do mimořádně kokotského závěru, jenž navzdory všem velkohubým prohlášením o ukončení tohoto uměle natahovaného martýria v podstatě slibuje Rezidentního debila Final Chapter: Next degeneration. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Posledná kapitola je tak špinavá a ide o tak rýdzi postapokalyptický kúsok. Zároveň je škoda, že Anderson nedokáže byť ambicióznejší, Aliciine schopnosti sú stále over the top, čo nejde dokopy s tým, že všetko je brané tak extrémne vážne. Ide o non-stop akciu s priblblými dialógmi od začiatku do konca a ak by sa film občas zastavil na viac ako jednu minútu, zrejme by mu to prospelo. Celú sériu treba brať tak, že Anderson na viac nemá, že zo seba vyždímal maximum možného a že je s výsledkom podľa všetkého sám (spoločne s Millou) spokojný. Ako guilty pleasure to funguje než ako drsná temná séria, čo ale zámerom tvorcov určite nebolo. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|94%| Viděno v kině. Konečně ! Máme tu šestý a poslední díl této podle mého názoru neprávem kritizované série. Kritiku začali lidé víceméně vnímat od čtvrté části s nesoucím názvem Afterlife. Jde o to, že se změnil styl. Akce začala být stavěna na efektech, přeakčnělosti atd. Já často nemám rád filmy, kde je akce přepálená – pak mi to zcela zkazí celkový dojem z filmu. Jenže tahle RE série je prostě výjimkou. První dva díly jsou na podobné úrovni (5*). Trojka je trochu odlišná, jen mi tam trochu neseděl konec, přesto lepší 4*. Čtyřka má výrazně pomalé tempo a je vidět i nižší rozpočet, přesto obstojné 4*. Pětka má perfektní a zajímavý úvod, hromadu akce po celém filmu a výtečný soundtrack – opět za 5*. No a tento díl samozřejmě opět plná darda. Bál jsem se, že po letech mi tento finální film už nepřijde dost dobrý a že už mi ta přepálená akce bude trochu vadit. Přeci jenom jsem poslední dobou v hodnocení a názorech na filmy o dost přísnější než kdy dřív. Jenomže během úvodu (stačilo jen chvilku) a už jsem byl celý nadšený a snad i dojatý, že vidím opět Resident evil. Já na téhle sérii vyrůstal. První dva evily jsem viděl z videopůjčovny na VHS. ;) Třetí už na DVD! :P Akce začíná na světle, je opravdu monstrózní. Poté se bude odehrávat víceméně ve tmě, což mi nevadilo – vše bylo přehledné. Občas byla kamera trochu roztřesenější, ale to je přece novodobým trendem. Přesto jsem si jí užil. Dalším velkým překvapením bylo to, že zde byl přímo gigantický počet mrtváků. V předchozích dvou filmech, především v tom pátém, minulém jich moc nebylo. Herecké obsazení dobré jako vždy. Jovovich a Larter – obě skvělé. Závěr má pointu, která se mi líbila – pěkné uzavření série. Za zmínku stojí i solidní hudba od Haslingera. Chyběla mi tu akorát jedna postava – to bych vytknul (neřeknu jaká), ale neva. Takže, je sice škoda, že je už konec této vydařené série, ale jsem rád, že to skončilo asi zhruba tak, jak jsem si představoval. Těším se na DVD ! ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Jen pár dní před premiérou filmu vyšla videohra s názvem „Resident Evil 7: Biohazard“. (Sykii)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno