Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 9
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 9

Recenze (476)

tron 

všechny recenze uživatele

Neúmerne naťahovaná séria, ktorá sa azda už ani nedá brať vážne, keďže sa v nej stále riešia tie isté veci. Absolútne som rezignoval na to, že by som v scenári šestky mohol niečo (hocičo! Čokoľvek!) pochopiť. A tak som len tupo hľadel na pohyblivé obrázky. Mŕtve postavy bežne ožívajú (a už to nie je sranda), prípadne prichádzajú na scénu ich klony (alebo naopak – v minulosti zomreli klony a teraz sa objavujú originály). Dialógy sa nedajú počúvať, postavy sú o ničom (kladné aj záporné, vrátane titulnej hrdinky). Čo ma na údajne poslednej časti potešilo? Okrem myšlienky o riadenom armageddone a pár finálnych twistov? Hlavne to, že zrejme naozaj pôjde o posledný diel (ale, samozrejme, aj tak sú, pre istotu, na konci pootvorené zadné vrátka). Byť producentom, v sérii by som pokračoval, ale inak a rozhodne s inou hrdinkou/herečkou (a iným duchovným tvorcom, než je Paul W.S. Anderson). Výprava je občas fajn, ale len za denného svetla. Čo je zlé, pretože podstatná časť deja sa odohráva v noci, takže film je (nielen v akčných) sekvenciách neprehľadný. Na sérii mi vždy vadilo, že už v dvojke sa brutálne odklonila od hororu a začala sa prikláňať k akčnej sci-fi (a výberom niektorých monštier dokonca až jemne k fantasy). Púštna trojka sa to snažila napraviť, atmosférou sa vrátiac k temnej jednotke, ale to bola výnimka. Všetky ostatné diely, bohužiaľ vrátane tohto, nie sú temné príbehom, ale vizuálom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi klon lidštější, než kdy byli oni." Tak to je jedna z největších myšlenek tohoto díla. Díla, které je rychlé, přičemž při jeho zběsilosti jsem si tak nějak nestihl všimnout, jestli to spapalo nějakou originalitu a smysl. Tipnul bych si, že nikoli, ale jistý si tím nejsem. Alespoň jsem si prohlédl pár klonů, přiučil jsem se technice boje při zavěšení na laně a ačkoli se nechci chlubit svým jediným funkčním mozkovým závitem, tak na zrádce bych okamžitě vsadil jeho titul. Ano, tak to bylo průhledné, možná až průsvitné, ale nemohu na to být moc zlý, protože dámské obsazení evidentně dělal někdo, kdo nosí pinďoura ve stejné nohavici jako já. Respekt, bratře. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla nezatížená předchozími sériemi a nic extra jsem ani nečekala. Jediným důvodem, proč jsem pustila korunu, byl Lee Joon-gi. Jako jeho skalní fanynka a překladatelka jsem si jeho hollywoodskou premiéru (kterou, světe dív se, nejdřív odmítl) nemohla nechat ujít. A kupodivu jsem byla příjemně překvapená. Nenudila jsem se a při pohledu na zombie (o ně naštěstí ani moc nešlo) jsem se ani moc nesmála. Díky vysvětlujícímu začátku jsem byla v obraze a neměla jsem pocit, že vynechat předchozí části byla chyba. Jak už tu padlo, střih byl až moc agresivní, a když ho doplnily světelné efekty, nevěděla jsem, která bije. Naopak se mi líbily části, které jako by si vzpomněly na prapůvodní herní začátek. A ten Joon-gi? Jeho úloha byla přesně taková, jaká se dala čekat. Malá, ale nepřehlédnutelná. Nicméně Paul Anderson se nechal slyšet, že by rád s ním a s Millou natočil film, takže uvidíme, jestli se mu povede kráčet ve šlépějích Lee Byung-huna. :^) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické exteriéry ma bavili, aj lietajúci zombie-drak či smečka zombie-vlkov. Rovnako ako trailer. Ale pozerať na tú zaprášenú, tmavú a neskôr hodne interiérovú šeď dlhšie než 20 minút je pre otrlých. A pre fanúšikov, ktorí na to stále ešte chodia do kín a robia z toho jedinú úspešnú filmovú sériu podľa počítačovej hry. Čo teraz bude robiť Paul W.S.? Na čo iné siahol, skončilo finančným prúserom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poslední RE je fakt nářez! Z kina jsem šel ohluchlý a s rozhozenýma očima.... Jinak samozřejmě jsou dvě třetiny (nebo tři?) filmu věnovány mlácení hlava nehlava v prasáckém střihu, co rve oči. Ale s tím jsem počítal, snad se i trochu těšil. Což neznamená, že střihač nemohl ubrat na razanci...ale zvládl jsem. Mám slabost pro RE (i když na 1.místě mám comics), mám rád Jovovichovou, když se pere, a zombíci též nejsou k zahození. Ošklivá Umbrella se konečně naplno odkopala, a tak je osud lidstva téměř zpečetěn. Kromě šílené kamery jsou obstojné i triky (vyjma placatých 3D krajin), nechybí roztomilé bestie (kentauři fajn, ale lítací potvory vedou), úderná hudba (kterou více oceníte v kině) a úděsné zvukové efekty (zvedaly mě z křesla). Většina soubojů adrenalinových (už ten první na bojovém vozidle), byť v kině opět razantnější. Spolu s dalšími deseti diváky jsem si film fakt užil. Jen konec jsem si představoval trochu jinak, když má jít o poslední část... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (20)

  • Christian (William Levy) používá ve filmu dvě pistole AF2011 Dueller Prismatic .45 ACP. (dc125)
  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno