Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Severské filmy mi již způsobily nejeden filmový orgasmus. Tento se po jejich bok ovšem nezařadí. Pozitivně oceňuji syrovost a uvěřitelnost děje, který pojednává o mafiánské cestě zlodějíčka Caspera. Bohužel to bylo na úkor vyšší zajímavosti. Příliš zajímavé nejsou ani jednotlivé postavy a už vůbec ne jejich představitelé. Taktéž jsem postrádal nějaký ten moment překvapení. Od samotného úvodu je jasné, jak to asi celé dopadne. Lepší dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak jako skuteční zločinci nejsou nonšalantní kmotři s psími dečkami, ale agresivní neřádi profitující na utrpení a bezmoci ostatních, stejně tak je Northwest uvěřitelná gangsterka bez romantické nadstavby. Popisuje mimo jiné způsob, jak se z obyčejného bytaře velmi lehce státi vrahem. Nevyhnutelnost radikálního řešení nasatlých problémů a zároveň neschopnost se z podsvětí jakkoli vymanit, to je pro malou kriminální rybu přece jenom velký sousto. Nezbývá než chudáku Casperovi držet palce, aby se z něj na konci filmu nestal stejnojmenný animovaný duch. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé dánské mučení lidským faktorem. Nordvest je totiž další z, podle mě, nekonečné série skandinávských dramat, které vládne depresí, smutkem, vrcholem i pádem dvou totožných bratrů, kteří se narodili matce žijící v nižší dánské vrstvě. Popravdě se mi nechtělo věřit, že by na tom v Dánsku byl někdo takhle špatně, ale po zjištění, kde se nachází čtvrť Nordvest, a čím je proslulá, se už vůbec nedivím, že skandinávské země postupně ztrácejí status bezpečných zemí. A co čert nechtěl, hlavní prsty tady v tom lidském smutku má opět banda imigrantů. Náhoda? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama