Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

heyda 

všechny recenze uživatele

Od momentu, kdy tam přijede ta ženská se celý film propadal až na nejnudnější a nejzoufalejší dno filmové tvorby. Přitom zrovna v tom bodě mohl do té doby nevýrazný příběh nabrat na obrátkách a přinést skvělý finiš. Bohužel se tak nestalo a tenhle lehce komediální horor je jen zabitých 100 minut života! Nekoukejte na to! 10% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak moc si to ze sebe dělá prdel a jak moc se to bere vážně, každopádně ten film musel být natočen skoro zadarmo a podle toho taky tak vypadá. Sice je zombie apokalypsa, ale zombie skoro neuvidíme, většinu filmu zde máme jen dva herce, z nichž jedním je i sám režisér, záběry kamery jsou často přesvětlené až běda (a smysl to má jen jednou, až na konci), skoro nic se tam nestane a o původu nákazy a stavu světa se nedozvíme skoro nic. Až mě udivuje, že si tenhle amatérský film získal takovou "slávu". Ale ono to jinak má místy celkem slušnou atmosféru, je tam hezká příroda, líbí se mi, že je ten film vlastně hudební road movie a pár věcí mě pobavilo (nejvíc ale úplný konec, který krásně ukáže, že někdy to nejjednodušší řešení je to nejlepší) a celkově je to takové překvapivě příjemné, proto si nejsem jistý, jestli je to víc drama nebo komedie, ale asi spíš ta komedie. The Battery je taková zvláštní věcička, která vám buď sedne nebo ne a i když mi dost věcí na ní vadilo, něco do sebe tenhle amatérský film má. Ale na víc jak 3* to rozhodně není. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Pokud vám přišla Cesta jako roadmovie se zběsilým spádem, u Exit Humanity jste se nestíhali nadechnout a Refnova Barbara vnímáte jako akční fantasy, tak jste právě narazili na film, jehož tempo můžete charakterizovat jako pohodové. Průměrný divák (kam se řadí i moje maličkost) u toho bude chcípat nudou a to vůbec nemluvím o minimálním ději, kdy se dvojice pitomců motá od ničeho k ničemu a nakonec se zavřou na půl hodiny v autě. A teď budu bez uzardění spoilerovat - pokud čekáte jakékoliv vysvětlení čehokoliv nebo snad nějaký konec, nedočkáte se. Zombie žvanírna bez začátku a bez konce. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale asi jsem nebyl patřičně naladěn. Horror ne, pár vtipných scének ano. Jenže bezvýchodnost, tíseň a vidina špatného konce vše přebily. Zpočátku prosluněná road movie (lesy, voda, chytání ryb, příjemná muzika, zdánlivá bezstarostnost, jen vzácné sejmutí unaveného zombíka) se promění v boj o život. A samozřejmě, v nejtěžších chvílích, kdy by si měli všichni pomáhat, se přeživší mění v ultrasvině. Postupně mi bylo z filmu smutněji a smutněji (to proto, že jsem čekal komedii, klidně černočernou, ale řachavou) a při nekonečné scéně v autě jsem se modlil, abych už měl film za sebou. Tíživé existenciální drama.... ale potěšilo mě, že zombie byly pomalé jak za starých časů. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovýhle filmy já můžu - pomalý nekomerční nízkorozpočťáky, ve kterých se tvůrci nepředvádějí s bůh ví jak vymakanejma trikama a přitom dělají výbornou filmařinu, ve kterých na prvním místě úřadujou dialogy, příběh a atmosféra a ne jenom samá akce akce akce, ve kterých hrajou neznámí, obyčejní a přitom zajímaví herci, a hlavně - který se dají zaškatulkovat jako "postapokalyptický zombiárny". A The Battery tohle všechno splňuje do puntíku. Pravda, na krátký okamžik jsem během projekce kapánek znervózněl, a to když si dva hlavní opičáci asi dvě minuty mlčky čistili zuby. Ale nakonec právě takovéhle scény vytvářejí tu správnou realisticko-nekomerčně-nízkorozpočtovou atmošku, že jo. A to jediné moje krátké znejistění se rázem rozplynulo při naprosto kulervoucí scéně honitby nad prsatou zombicí skrz okýnko auta; troufám si říct, že to je jedna z deseti nejšílenějších filmových scén, jakou jsem za svůj dlouhý filmový život viděl, a to je kurva setsakramentská pochvala! A jasně že bych rád viděl dvojku, ve který by Ben brutálně vodkrágloval tu zrzavou pizdu i všechny její kumpány, ale mám pocit, že žádná hned tak nebude... A taky v to popravdě tajně doufám, protože pokračováním by se tak trochu pokazila působivost otevřeného konce. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)
  • Masturbační scéna v autě nahradila původně plánovanou scénu, kterou byl pokus o znásilnění zombie. (Zorlac)
  • Ve scéně v autě byla v láhvi s nasbíranou tekutinou pravá moč. (Zorlac)

Reklama

Reklama