Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 1

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně první film, kterej absolutně stojí na Matoušovi Rumlovi a já mu musím sklonit poklonu, že se z Mladoboleslavského divadla dostal až do takového filmu. Kéž by takových filmů s ním bylo víc, vůbec bych se nezlobil. U téhle komedie jsem si totiž parádně odpočinul, což byl víceméně účel. Vlastně jsem ani netušil, že tenhle film bude tak dobrej. První dvaceti minutovka totiž vypadala všelijak. Pak se ale rozjela změť scének, které neměly chybu. A to, že se mi zvedla nálada o tisíc stupňů nahoru může i Prachař, Donutil, Dolanský a Buchta, kteří také udělali svý. Holky pak příjemně doplnily něžnější polovičku, která na rozdíl od chlapů byla víceméně rozumná a trošku ty vtipné scénky uklidňovaly. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmařům se povedlo to, co je potřeba, abych se nad tímhle typem filmu rozplývala, musím sympatizovat s hrdiny a platonicky milovat s hrdinou. A mně Stephanie teda prudce sedla, očima jsem jí tak žrala, že jsem co chvíli musela šmatlat po umělých slzách, aby mi samým zaujetím, kdy jsem zapomínala i mrkat, nevyschly. Takovej úspěch u mě naposledy měla postava Anji z Tenkrát na Phuketu. Odpočinková komedie s osvědčeným tématem a zábavným obsazením. Po dni tráveném sebepoškozováním v posilovně sedla jako ulitá. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak jsem tedy taky čouhnul, jak se na ně musí českým způsobem podle Káje Janáka. Kája vytáhl 10 pravidel, které jsou ve finále absolutně k ničemu a po zhlédnutí jste stejně chytří jako před ním. Celý snímek táhne vynikající Mirek Donutil, který bohužel poslední dobou hrává v pořádných nesmyslech, z čehož se bohužel stalo nepříjemné pravidlo. Tenhle film vážně zachraňuje. Druhou snesitelnou postavou je Jakub Prachař. Zbytek je tvořen neskutečně špatnými mladými herci současných příšerných seriálů. Ti mi naopak zážitek dost znepříjemňovali. Nejvíce mi vadil hlavní hrdina Matouš Ruml. Celý příběh je klasická tovární výroba bez jediné špetky překvapení. Trošku to zpestřuje 10 pravidel, které zpravidla vyústí v absurdní situaci, u které se lze bez nucení zasmát. Mě osobně nejvíce okouzlila kemp scénka, kde Ruml a Prachař svádějí boj v zálesáckých dovednostech o srdce nepříliš atraktivní, klíčové ženy celé taškařice, Kristíny Svarinské. Tvůrci do snímku nacpali spousty trávy a z bydliště hlavních hrdinů udělali feťácké doupě, aby snímek oslovil i mladé začínající narkomany. Dále mi extrémně vadily hromady reklam na každém kroku. Nejvíce do očí bijící bylo vyhledávání, proč mu neudělat reklamu i ve svém komentáři, pomocí vyhledávače seznam.cz, který nenajde téměř ani sám sebe. Když se to pokusím shrnout. Na novodobé české filmy moc nekoukám, protože mám neblahou zkušenost, že se většinou jedná o totální sračky. Každé zhlédnutí tedy důkladně promyslím a prodiskutuji. Tahle komedie byla rozhodně lepší, než je český standart. Moje silné vlastenectví mi velí trošičku hodnocení přidat, takže se zavřenýma očima jsem ochotný 3 pohaslé hvězdičky udělit. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Naprosto neškodná a nezajímavá komedie, která nepřináší nic nového a jen recykluje už několikrát viděné. Janák vlastně ani nemá snahu jakkoli film ozvláštnit a jede pořád ve stejných kolejích. Načasování vtipů tedy zvládá, ale bohužel jejich pointa je jasná, než se vlastně pořádně rozjedou a to není dobře. Pár tradičně "zhuleneckých" hlášek toho moc nezachrání a občas pěkná kamera z celkové nudy taky moc nevytrhne. Děj je navíc silně nedůvěryhodný a nepravděpodobný, což je taky problém. Na druhou stranu obsazení je celkem fajn, Ruml je správný ťulpas, Prachař potřebně arogantní a Donutil zase hraje Donutila. Celkově vzato to příliš zábavné není a spíše to spoléhá na jména tvůrců, obsazení a pořád atraktivní téma. O tom, že to tu není úplně využito, se nemá cenu zmiňovat, protože to asi ani nebyl záměr. 10 pravidel jak sbalit holku je zkrátka komedie, která nijak zvlášť neurazí, na druhou stranu ale nijak výrazně nepotěší a z paměti rychle vyšumí. 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ty škatulky, kterým by se asi mělo říkat "hrdinové", jsou svojí plochostí (ze které kdykoliv odskakují k jiné plochosti) otravné, napsané je to fakt strašně debilně a anglický soundtrack na pozadí kotlíkářské scény vypadá svou nepatřičnou snahou o světovost jako něco z tureckých hvězdných válek. A Janák naprosto nezvládá timing opotřebovaných gagů. 1 a 1/2 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Svarinská chtěla původně hrát spíše roli rázné přítelkyně Marie, která se chová spíše jako kluk a nebere si servítky. Obvykle totiž hraje spíše milé holky a Marie by pro ni byla nová zkušenost. Režisér však rozhodl jinak. (Tonula)

Reklama

Reklama