Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (397)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Víc Toma Hardyho, prosím, víc! Uhrančivý herecký výkon, kdy celá jeho role je odehrána jakoby v transu. Ten ještě zdůrazňuje magicky pomalé plynutí děje a neodvratnost přicházející katastrofy, čirá artová oldschoolově laděná gangsterka, která mi atmosférou připomněla předloňský hit Drive, stejně atmosférická rezonance původního žánru nezkalená nánosy akčních scén... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prostredie malého mestečka, mafiánska zápletka a výborní herci. Nejde ani tak o akciu a násilie, ako o psychologické nátlaky, to ma bavilo. Pre mňa to stačilo na potiahnutie deja, hoci niektorí namietajú že sa nudili. Ono niektorým ľuďom vyhovuje dialogické vzduchoprázdno, hlavne nech sa tam bezbreho strieľa. Tento film to nemal a preto ma bavil. Hardy s Gandolfinim úplne super, ale hlavne prvý menovaný si zaslúži poctu. Komentáre na jeho osobu sú nepatričné. Tento človek je každým rokom viac a viac oceňovaným vo filmoch i na divadelných doskách, kde vystupuje hlavne v Londýne. Tak mi tu nehovorte, že tak oceňovaný divadelný herec nevie hrať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gandolfini, Rapace i Hardy jsou pro mě dost slušnými hereckými lákadly. A filmy z newyorského podsvětí taky, takže až potud v pořádku. Ovšem to by Hardy nesměl mít roli oligofrenního blba, který mluví i přemýšlí jako Forrest Gump a který se "dojemně" stará o opuštěné štěňátko, Rapace by nesměla mít na svém hezkém xichtě tunu profesionálního makeupu, když má hrát bývalou feťačku z chudé společenské vrstvy, Čečenci by se nesměli jmenovat jmény jako Andrej a mluvit spolu rusky, no a konec by nesměl být přeslazený, laskavý a hřejivý jak u Špílberga a podbarvený slizkou cajdákovitou hudbou, ze které jsem znechuceně vrhnul. Aspoň že ten Gandolfini byl svůj. Slaboulililinké tři. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama