Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (187)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ten začátek byl fakt pořádnej nářez. Neříkám, že bych takové chtěl všude, protože bych byl asi pěkně posahanej, ale ta působivost a vtažení do děje byly opravdu vzorové. A je úžasné, že i po padesáti překousaných lidech to na mě účinkuje pořád tak brutálně. Prostě kdykoli se něco děje, je to nadupaná a odjištěná bomba. Jen se tam bohužel vkrádá až moc povídání o lidské morálce a o lidskosti... brrr. Každopádně doporučuju každému, kdo nemá slabý žaludek. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Novodobý anime blockbuster, ktorý doslova vykopal dvere pre anime do sveta!!! 10 rokov napätia, wtf momentov, skvelých nezabudnuteľných momentov, animácie, ktor mi často krát ustrelila dekel, a ako bonus peckoidný soundtrack ku každej sérii. Anime/manga, ktorá spojila fanúšikov zombie a mecha v originálnom podaní. Áno, MAPPA seriál zmenila k horšiemu, ale hlavne preto, že aj manga je takto "odporne" kreslená. Škoda toho CGI, ale chápem, MAPPA je momentálny kráľ anime a nestíha.. A Eren? Najväčší frajer medzi antihrdinami, ktorý sa obetoval a stal kvôli svojej láske, priateľom, družine a vlasti - masovým vrahom. Verím, že až opätovným pozretim celej série odznova ľudia ocenia aké veľkolepé a od začiatku premyslené veľdielo bolo Attack On Titan. Ďakujem. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zasloužený fenomén, který svého času rozbořil lehce stojaté vody a zamířil si to do všech koutů světa. Nevídané tempo, šokující zvraty a láska k ústřední trojici Eren-Mikasa-Armin, stejně jako k parádním postavám vedlejším (Levi, Sasha a postupem času další a další) měly za následek, že než jsem se nadál, namířili si to Titáni mezi moje nejoblíbenější anime světy vůbec. Takhle dravý střih, soundtrack i efekty se zkrátka jen tak nevidí a i s přibývajícími epizodami a sezónami (jakkoli je čekání na ně mnohdy vražedně dlouhé) se nestačím divit, jak odvážně racionální odpovědi jsou řečeny na ty nejtroufalejší dějové otázky. Od jisté chvíle tkvělo největší kouzlo v otazníku největším, tedy otázce "Jak jen tohle může skončit?" A odpovědi předčily veškerá očekávání a rozehrály nejednu etickou hru idejí a strachu. Nejraději bych se pídil po každé stopě ještě pěkných pár let a tuze mě mrzí, že to není možné a že konec vážně přijít musel. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Velice krásně zpracovaná animace. Za posledních období toho moc nebylo, snad jen SAO, nicméně to bylo celkově trochu uhnané. Líbí se mi, jak každým dílem roste napětí a lidé na anime listech postupně zvyšují hodnocení. Opravdu je na co se těšit. Po 6. epizodě hodnotilo 40.3 % diváků z anime listu hodnocením 10/10. Stále hype stoupá a teď v době psaní tohoto komentáře (po 9. epizodě) se tato hodnota zvýšila na 42.4 %. Ještě to poleze nahoru, tvrdí čtenáři původní mangy. ;) Snad jediné mínus z mého pohledu jsou elitní vojáci se začerněnýma očima brečící v koutě, že nechtějí zemřít. [--11.ep.--] Mírné zklamání za celý díl strávený žvástěním. [--13.ep.--] Nadprůměrný díl, úroveň seriálu se zas dostala zpátky. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zas jedno vynikajici anime. Nabite akci, lehce ujecene s dobrym soundtrackem a vynikajici animaci. O sympaticke postavy nouze rozhodne nebyla(Vzdy, jakmile se objevila Mikasa nebo Levi, tak jsem mel radost a te radosti, vzhledem k tomu, ze to jsou hlavni postavy, bylo dost a dost!). Libilo se mi, ze tam nebyly zadne nesmyslne vsuvky, at uz co se animaci nejakych pocitu tyce(je pro to nejaky specialni nazev? Jak byva castokrat napric celym serialem vetsinou hlavne u hlavnich hrdinu ty doprovodne animace, kdy se vetsinou zmeni i cela scena nebo tam jen z nicho vyskoci treba nejaky symbol/nerealny obrazek), tak takove, co by zbytecne natahovaly dej. Cely serial pro me byl vcelku narocny, protoze jsem ho sledoval v originalnim zneni s anglickymi titulky a moje anglictina neni zrovna vyborna. Takze jsem castokrat vyhledaval potrebna slovicka, coz trochu rusilo celkovy dojem/zazitek, ale prestoze jsem se na serial musel mozna az prehnane soustredit, naramne jsem si ho uzil. P.S.: ceske titulky jsem nanasel a navic jsem to videl ve verzi, kde uz primo v obrazu jsou vplane titulky anglicke, tolik k tomu proc jsem podstupoval tu anglickou torturu :)) (Videna 1. a zatim jedina serie) ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (52)

  • Epizoda obsahuje velmi málo doprovodné hudby. Zazní pouze dvě skladby – přibližně v polovině epizody a v jejím závěru. (Myslivir)
  • Autor předlohy, Hajime Isayama, dostal nápad na vytvoření Titánů v kavárně, kde dříve pracoval. Potkal tam opilého zákazníka, který nebyl schopen komunikace. Tehdy si uvědomil, že lidé jsou nejděsivějšími nepřáteli. (fallanga)
  • Dlouho nebylo jasné, kde a v jakém časovém období se příběh odehrává. Existovala spousta teorií, které zahrnují Evropu, Ameriku, minulost, budoucnost nebo i alternativní svět. Nakonec se ukázalo, že se odehrává na ostrově Paradis, který byl po velké válce izolován od zbytku světa, který je technologicky přibližně na úrovni počátku 20. století. Když se nakonec objevila část mapy světa, ve kterém se příběh odehrává, objevila se teorie, že Paradis je Madagaskar. (fallanga)

Reklama

Reklama