Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (187)

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S anime mám v podstate nulovú skúsenosť, preto som sa do tohto veľmi nehrnul, keď som však prečítal obsah, povedal som si, že to bude stáť zato. No a rozhodne som sa nemýlil. Epický príbeh boja ľudstva proti titánom. Je to skvelo napísané, animácia je vynikajúca a do toho úžasný soundtrack. Postavy mi prišli troška otravné, hlavne hlavné (Eren, Armin), neskôr som si ich však obľúbil a čo je najväčší plus sú vedľajšie postavy, ktoré budete mať ešte radšej (Mikasa a hlavne Levi sú topka). Bitky skvelé, akčné a krvavé až až. Prvá séria za 5* a ďalšej sa neviem dočkať. Druhá séria za mňa prekonala prvú. Sprievodný soundtrack navodil zimomriavky, epické scény a jediné mínus málo Leviho, Mikasy a veľa Ymir a tej malej. Poďme ďalej. Tak máme tretiu, kde prvá polka je viac o postavách, kde každá dostane kopec priestoru. Levi je prvý krát neistý a všetky intrigy krásne vygradujú. No a druhá polka je už peklo s Titánmi kde prichádzame aj o hlavné postavy a je to brutálny nárez. Koniec už skôr len otvára dvere ďalšej sérii, tak poďme na ňu. Posledná séria je orgazmická, povinne každý pozrieť tento seriál. Viac samostatne pri nej napísané. Vďaka za tento masterpiece. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Sice se tam místy furt opakuje to samé a pro potřeby příběhu je hodně velká náhoda, kdy se dějí některé věci, ale i tak se na to dá koukat. Co je k naštvání je snad milionkrát zmíněné vyřvávání postav o jejich motivaci. Fajn jsou naopak flashbacky, akce, celý ten nápad s titány a poslední baštou lidstva a pak hlavně několik postav, které nejde nemilovat. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické, obrovské, kolosální a hlavně drahé ! Takhle masivní audio-vizuální nářez se opravdu nevidí každý den. Koukám, že lidi, co dávají maly počet hvězdiček mají problém s tím, co já považuju za veliký klad - emoce. Líbí se mi, že konečně někdo ukázal, jak by se asi lidi (v tomto případě hlavně kadeti vojenské školy) chovali, kdyby viděli, že (v mnoha případech poprvé) stojí proti něčemu, co lidi likviduje po desítkách do minuty, a i zkušení vojáci mají celkem problém takovou hrozbu sundat. Jak jsem již zmiňoval, co se prezentace týče, tak je to asi to nejlepší, co jsem u anime viděl. Soundtrack je na tom ausgerechnet úplně stejně ... důkazem budiž husí kůže, která se dostavovala minimálně 3x za díl ! Military nadšencům, kterým se líbila třeba Hvězdná Pěchota, rozhodně doporučuji ... ostatně jako všem ostatním, kteří chtějí vidět něco opravdu NAŘEZANÉHO ! ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Hodnotit budu až po více dílech. Nicméně musím konstatovat, že první díl měl celkem dobrou atmosféru a určitě v sobě skrývá dobrý potenciál. Uvidíme, jestli to následující epizody potvrdí. | Tak tu máme aktualizaci komentáře. Shingeki je nastavovaná kaše, která se pravděpodobně dočká několika desítek dílů. Po několika prvních dílech jsem cítil jisté prázdno v ději a tak jsem si přečetl mangu. A co jsem se dozvěděl je, že je to právě ona nastavovaná kaše. Dobrý rozjezd anime sice mělo, ale nedokázalo si mě získat. Kdo je příznivcem nekonečných anime, ten si jistě přijde na své. Já to ovšem nebudu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec udílím jen 3 hvězdy a to převážně za ten fakt, že mě některé série vyloženě nebavily a převládal tu velký kontrast mezi tím epickým a naopak nudným a prvoplánovým. Někde bych mohl chválit, jinde nadávat. Uznávám celkový nápad, ale po tom všem, co jsem během naprosto zbytečně natahované desetileté cesty této série viděl, mám už laťku trochu jinde. Bavilo mě to počáteční tajemství, to postupné odhalování pravdy. Jakmile tento prvek opadl a vše se překlenulo v nekonečný zástup soubojů, řadu filozofických patosů a do vínku se přidaly především další uječené postavy, začalo to u mě ztrácet na významu. A finále mě také ze židle nezvedlo. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (52)

  • Isayama vyrůstal ve vesnici obklopené horami a jako mladý chtěl vědět, co je za nimi. Kvůli tomu má Eren už od mala touhu dostat se za zdi. (fallanga)
  • Na začiatku druhej časti Levi (Hiroshi Kamiya) vyrazí vráta do baru, avšak o 7 sekúnd neskôr stojí Kenny (Kazuhiro Yamaji) pred vchodom a vráta sú zatvorené. (MarekTA)
  • Marleyské pistole jsou založené na modelu Mauser C96, německé pistoli vytvořené roku 1896. Designy opakovacích pušek jsou založené například na modelech CZ 24 či italské Carcano z roku 1891. Protititánská odstřelovací puška je zase velice podobná sovětské protitankové pušce PTRD-41 a kulomety používané Marleyci i jinými národy jsou založené na známém kulometu Maxim gun, vynalezeném ve Spojeném království v roce 1886. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama