Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (726)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prázdny a skrz-naskrz zbytočný film, z ktorého si už na druhý deň po projekcii nepamätám nič, čo by stálo za zapamätanie. Možno okrem novej verzie "choose...", ale to bolo tiež iba také fňukanie. Posunutá generačná výpoveď? Ani náhodou, len úbohosť, ktorá si pre vyvolanie nejakého pocitu musí pomáhať flashbackmi z prvého dielu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jasné, Rentona, Begbieho, SickBoya a Spuda som znova rád videl, ale mal ich reunion nejaký väčší zmysel? No príliš ani nie. Trainspotting dvojka sa snaží dobehnúť prvý diel svojou údernosťou, ale pri každom pokuse byť zaujímavou a originálnou ako jednotka neuveriteľne zakopáva. Danny Boyle tentokrát jednoducho nepriniesol okrem nostalgie, pár vtipných scénok a novej verzie "choose your life" skutočne nič svetaborného. Stretnutie starých dobrých postáv sa pozeralo príjemne, ale bolo vytvorené nasilu a miestami to je z filmu extrémne cítiť. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svět se mění, i když my ne.....děkuji ti Danny, normálně jsem brečel. Nemám slov, už jsem to viděl asi 20x. Pro někoho prázdné a nostalgické, mě to chytlo za srdce, vytáhlo z depresí, poslouchám soundtrack pořád, herci naprosto úžasný. Johny Lee Miller je neskutečný řízek a z Begbieho šel strach v každé scéně, Boyle je vizuální machr, který má neskutečný cit pro detail a kompozici obrazu s hudbou. V kině jsem brečel, brečel štěstím. Jeden z nejsilnějších a nejdokonalejších návratů filmové historie. Dokonalý film, který dělá čest svému předchůdci, dělá čest hercům, divákům a dělá čest těmto skvělým postavám. Pro mě film desetiletí. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak som sa konečne dostal k tomuto filmu a nemôžem ľutovať. Kultovka nebola dvojkou vôbec pošpinená. Samozrejme, že T2 ťaží z nostalgie a využíva flashbacky do minulosti, no efektívne ich prenáša do prítomnosti a jednoducho zaujme. Príbehom, stále skvelými hercami a trochu gangsterským zakončením. Určite sa nestane ikonou, ako jeho starší brat, ale fanúšikov žánru určite poteší. Za najlepšiu scénu považujem vyše dvojminútový monológ Rentona pri večeri s Veronikou na tému Choose life. P. S. McGregor má asi recept na mladosť. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Trainspotting byl jako naskakování na rychlík, který nikam nejede. T2 je jako čekání na vlak, který už dávno ujel. Že tuhle marnou nostalgii a zacyklenost film tematizuje jako jeden z hlavních prvků zápletky a nových osudů starých postav, pokládám za polehčující okolnost, ne za vykoupení a kvalitu. Je to jako sedět dvě hodiny s vyžilým týpkem, který šťavnatě vykládá o tom, jaká to v devadesátkách byla jízda. Posloucháte, ale na konci jste rádi, že ho (snad) už nikdy neuvidíte. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Robert Carlyle si pro roli Begbieho nechal vyndat 2 přední zuby, ostříhal si své dlouhé vlasy a po dobu 3 měsíců pil k normální stravě vysokokalorické výživné nápoje. Odůvodnil to tím, že Begbiemu by ty zuby ve vězení určitě někdo vyrazil a že není typ, který by tam trávil svůj volný čas cvičením. (dolores82)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama