Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krutá macecha zakáže Popelce jít na královský ples. Naštěstí je tu hodná kmotřička víla, která svou kouzelnou hůlkou vyčaruje nejen nádherný kočár, ale také promění Popelčiny roztrhané šaty v překrásnou plesovou róbu. Na královském zámku je nejkrásnější tanečnicí ze všech a vzápětí se zamiluje do prince. Když na hodinách odbije půlnoc, musí Popelka rychle spěchat domů, protože kouzlo přestane účinkovat. Zůstane po ní jen jeden křišťálový střevíček... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 6

Recenze (182)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Keby sa celý film držal tej klasickej príbehovej premisy, ktorú už všetci poznáme, nemal by som s obsahom žiaden problém. Lenže zhruba tretinu filmu zaberá nejaký myšačinec a ich trampoty, ktoré možno pobavia deti, ale opäť, dospelý divák sa pri týchto scénach skôr nudí. A to aj napriek relatívne skromnej stopáži. 60%. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém přemýšlení dávám tři hvězdičky. Ovšem dalo to zabrat.:) Popelka je jiná než ta naše, to mi nevadí. Jsou tam skvělé myšky s kocourem a všeobecně je to hrozně pěkně vykreslený příběh. Hudba je taky skvělá... co je teda špatně? Jako u většiny disneyovek pokulhává zápletka - princ má jednu repliku, je hrozný blázen do té neznámé dívky, ale stejně jede zkoušet střevíc vévoda... Prostě prince je tam málo... Chápu, že kvůli dětem je tam kratší stopáž, ale těch pět minut by podle mě nevadilo... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack: 1. Main Title/Cinderella [2:51] ,2. Dream Is a Wish Your Heart Makes [4:34] ,3. Visitor/Caught in a Trap/Lucifer/Feed [2:10] ,4. King's Plan [1:22] ,5. Music Lesson/Oh, Sing Sweet... [2:06] ,6. Little Dressmakers/The Work... [9:24] ,7. Where Did I Put That... [4:47] ,8. Reception at the Palace/So This Is... [5:44] ,9. The Stroke of Midnight/Thank You... [2:05] ,10. Locked in the Tower [7:42] ,11. I'm in the Middle of a Muddle [1:55], ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Popelka. To je Julia Roberts v Pretty Women, Audrey Hepburn v My Fair Lady, Drew Barrymore ve Věčném příběhu. Popelka. To je tajný sen mnoha dívek zkoušených osudem, které čekají na svého prince. Popelka je příběh starý jako lidstvo samo. Kdo jiný než Disney se mohl koncem 40. let chopit prastarého námětu a natočit animovaný film pro děti? Odpovím si sám. Nikdo jiný by to tenkrát nesvedl. Disney se zhostil díla s důkladnou pečlivostí sobě vlastní. Z různých literárních předloh si vybral francouzskou verzi Charlese Perraulta z roku 1697. Je to ta varianta se skleněným střevíčkem a kouzelné víle, co promění dýni v kočár a myši v koně. (Pozdější adaptace bratří Grimmů je o dost jiná a drsnější.) Zápletka se zlým kocourem Luciferem je nejspíš hozená rukavice populárnímu Tomu a Jerrymu. Na filmu mě mrzí, že v konci hledá Popelku místo prince pouze pomatený sluha. Sice se tím posiluje vedlejší zápletka o despotickém panu králi, co by si přál vnoučátka, ale postava prince je tím pak o ničem. I přes tuto výhradu hodnotím film opravdu vysoko. I díky tomu, že už v dětství byl mým oblíbeným. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

12. celovečerní Disney Přes všechna přepálená klišé a nastupující návrat k siluetě biedermeieru je tu stále platná a půvabná disneyovka. Kombinace dramatu, komedie, grotesky a romance. Příjemně dojemné, dojemně pohádkové. Žádná extra aktualizace, ačkoli srovnání s Fleischerovic Popelkou je také nasnadě a několik pěkných hlášek jakoby z venku se najde zejména před očekáváním námluv. Zkrátka dobré. Samozřejmě doporučuju povšechně u Disneye láskyplně připravené DVD extras. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (22)

  • Americký filmový institut vyhodnotil snímek v roce 2008 jako 8. nejlepší mezi animovanými filmy. (TheDude)

Související novinky

Popelka se dočká krvavého zpracování

Popelka se dočká krvavého zpracování

23.05.2023

Ikonický příběh o Popelce se v průběhu let dočkal mnoha verzí, přičemž mezi ty nejznámější v Česku patří samozřejmě Tři oříšky pro Popelku, animovaná Popelka z roku 1950, a pak možná moderní Popelka… (více)

Reklama

Reklama