Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mass Effect meets Pirates of the Carribean meets Star Wars. Japonci se opět pomazlili s audiovizuální formou, která většinu času přebíjí samotný příběh a seznámili mimojaponské publikum s legendou jménem Captain Harlock. Příjemnou žánrovou změnou je fakt, že od začátku nejsou rozdány karty v klasickém duchu "ti dobří" versus "ti špatní", ale o onom dobru a zlu vedou tvůrci pomyslnou filozofickou debatu s divákem minimálně do půlky filmu, kdy se začnou odkrývat další zajímavé skutečnosti. Pro fanoušky žánru a CGI filmů povinnost, pro ostatní zajímavá příležitost vidět, co se taky dá natočit za 30 miliónů dolarů. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Ulítlá šílenost ve stylu punk-space-pirate-military. Děj se v podstatě skládá jen z ultracool scének, proložených nějakými těmi existencionálně-filosofickými bláboly, a dosahuje takového levelu nesmyslnosti, že už je možno chápat ho jako sofistikovanou dadaistickou parodii. Něco jako japonská Princezna nevěsta, sice bez princezny, ale zato s fetišisticky ztvárněnými vesmírnými bitvami a souboji. Vizuálně je to docela atraktivní, takže pokud to sledujete ve stavu částečné intoxikace alkoholem nebo lehkými drogami, může se vám to i líbit. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství kapitána Harlocka má všechny ctnosti a nectnosti filmu jeho žánru a zaměření. Což je na jednu stranu škoda, zvlášť co se akčních scén týče. Ty jsou pojaty primitivně, skoro westernově. Stačí jeden úder, a po všem je veta, ať už je to loď, a nebo po zuby ozbrojený voják. A příběh by taky mohl být zajímavější, a nemusel by se brát tak křečovitě vážně. Ze scénáře čiší osudovost, předurčenost, nevyhnutelnost a podobné a bůh ví co ještě. Ale najdou se i plusy. Ten kdo tohle všechno vymýšlel, měl pořádně bujnou fantazii, a technika jeho vize dotáhla skoro na hranici realističnosti. Alespoň efekty stojí za oběť těch dvou hodin času. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, děj umístěn do atraktivního prostředí, prvních deset minut filmu mě navnadilo jako přímý přenos z MR mladších žaček v gymnastice nezaléčeného pedofila. Proč se to potom zkokotilo v nelogické blábolení, plné pseudofilosofických úvah bambusovitého typu, ví snad jen autor sám. Míchanice nihilistického pojetí, ekoteroristické vytřeštěnosti a (opět, kurva opět!) nelogického jednání postav dostala Harlocka na kolena. Neskutečná škoda. Mezi doublem a triplem, z nasranosti půjdu níže. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ten nádech steam-punku naroubovaný na Hvězdné války vypadá roztomile. pokud se zaměříme na detaily, film nepřestane udivovat (tanga přetažená přes skafandr). Design pirátské lodi je dokonalý (a ty nástupy z oblaku kouře jsou fenomenální). Co mě ale nikdy nepřestane fascinovat je ta snaha Japonců u animovaných filmů potlačovat asijské vzhledově rysy postav, ale přesto jim ponechávat plnou japonskou mentalitu (a vystupování). Je to tak přirozené, jako vidět kočku štěkat. Díky tomu se stává děj a chování postav pro většinu lidí nestravitelné. Doslova scenáristický bizár je pak závěr. Přesto výsledný dojem (v pozitivním slova smyslu) válcuje vizuál a smysl pro detail. ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama