Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (122)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Když už jsem se dostala tak daleko, že mám za sebou celou první sérii, tak už si dokoukám, ale žasnu. Místy naprosto nesnesitelné, sterilní a nevhodné na trávení volného času u televize. Jindy to má na malém prosto celkem zajímavý nápad, někdy i dobrý herecký výkon jednotlivce. Ale co je extrémně zajímavé, je práce s předlohami. Kde jinde potkáte vedle sebe Jaroslava Havlíčka, Eduarda Petišku vedle Martiny Formanové nebo Petra Šabacha? Neuvěřitelné, co se v té ČT děje. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky Škoda slov... Šabachův vtip rozved(k)li Hřebejk s Jarchovským do hodinového tápání. To, co Klein s Pecháčkem zvládli v pár minutových scénách ("Kájo, vydrž."), se pod Hřebejkovým vedením neskutečně vleče (scény z candrbálu, opakované obléhání vily a nelogické partnerství Gotta a Šípa - nejdřív jsem si myslel, že Šíp hraje moderátora, později vypadal na ochranku?:-). Poloviční stopáž by bohatě stačila. Pár vtipů pobavilo ("Darinko, zpívej.", rebarborový koláč, svetr Karel:-). Jednoznačkou vítězkou je Gottova manželka, která asi scénář prokoukla a raději nehrála... 33% Májová romance podle povídky Petra Hudského zaujme maximálně slovními hříčkami ("Šutr z Nevady." - "Nevadí."), vtip zavání trapností (houbaři v lese: "Já našel lišku" - "Já psa.") 12% za tuctovost. Manželka Pokud autor alibisticky rozmazává snové představy, tak u mě nemá šanci. A nepomůže tomu ani TUBLATANKA... 10%.Úspěšný lov Otázka zní: v této nudné vieweghovině autor chtěl udělat hlupáky z novinářů, nebo z úspěšných spisovatelů? Nepomůže tomu ani Nezval... 20% Miss Mokré tričko Formanová vykrádá Formana ... 10% Maruška "Co to, proboha, bylo?" Další Vieweghovu nudu částečně polidšťuje Eva Josefíková. ... 15% Vzpomínky Natahovaný příběh, který zaujme vtipem i dobrými herci. 50% Diamantová svatba Zdlouhavě odvyprávěný příběh drží nad vodou Jan Skopeček. 20% Družička: Příběh se naprosto odlišuje od ostatních, což ani tak nepřekvapí, když námět napsal autor, který žil v jiné době. Mám motivaci přečíst si povídku Jaroslava Havlíčka. 50% Petr Hudský má Přirozený talent psát povídky o ničem. Tvůrci navíc matou opětovným zařazením Langmajera, který předchozí 2 role ztvárnil ve Vieweghových povídkách. 15% Pravda Neoriginální příběh o otcovství. 10%. S jedním uchem na veselo Psanou podobu povídky a audioverzi v podání Zdeňka Svěráka znám. Televizní podání nestojí ani za bulharský leva. 10% ()

Reklama

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen dva příběhy, které tady navíc ani nejsou uvedeny včetně herců, takže hodnotit nebudu, ale příběh Idyla na konci léta s Jirkou Mádlem a Veronikou Kubařovou se mě díky užasné práci kameramana dostal hodně dovnitř, protože Sázava to je prostě poezie, krása a romantika a to všechno jsem v těch záběrech měl, navíc jsem se tady naprosto zamiloval do Veroniky Kubařový. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Možná tvrdý, dát odpad, ale je to i ukázka toho, na co zdechává český film. Tady je to vidět přímo excelentně (viděl jsem povídky dne 12.1.) - pointa první povídky nulová, napodobování Hoří má panenko bylo až trapné, ale hlavně - co tím chtěla autorka proboha říct? Co má společného úlet ve stylu pornofilmu s tím, že manželka má "čistě" náhodou bílé tričko a čistě náhodou ji začne tíct mlíko, když se provinile tvářící manžílek objeví doma? Viewega nemá snad ani cenu komentovat - povídka Maruška z jedné z Viewegových knih měla kdysi představovat základ Nestydy (nestalo se tak - na celovečerní film to téma není) a tak to uplacíroval aspoň tady. Aby z Viewegových literárních pokusů byly koukatelné filmy nebo jen povídky, musel by jejich autor přestat točit furt dokola dvě tři témata, kde je jakž takž v obraze (spisovatel - ovšem tak maximálně řemeslník na úrovni autorů těch paperbackových detektivních povídek, rozvody a vztahy s mladšími ženami). Tady ukazuje, jak nic neví, fantazie moc nemá, lidí (co nejrůznorodějších) asi taky moc nepotkal, v životě nic extrovního taky nezažil nebo neudělal - co to tedy může být za spisovatele a jaký asi může zplodit scénář na základě vlastního dost ubohého tématu? Ale ČT platí dobře a tyto ikony české literatury a filmu přece potřebují z "něčeho" žít....... ()

dave14

všechny recenze uživatele

Z tohoto cyklu jsem zatím viděl pouze dvě povídky. Mokré tričko a Marušku. A upřímně můžu říct, že horší věc jsem v produkci ČT snad nikdy neviděl. Bolestný dialogy, tragický výkony, no škoda slov...Hodnotit to nehodlám, protože jsem viděl pouze dva díly, takže bych nerad křivdil dílům ostatním. Ovšem po tomhle zážitku si už asi cyklus Škoda lásky v životě nepustím. To budu radši sledovat osudy Lumíra z Ulice! ()

Galerie (209)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení probíhalo v Terezíně. (rakovnik)
  • Příběh povídky "Škoda lásky" o šílené fanynce Karla Gotta je inspirovaný skutečnými událostmi. Zpěvák má hned několik věrných fanynek, které ho pronásledují, tou nejznámější je Němka Hannelore Uhl. Ta je rovněž k vidění ve filmu. Záběry, kde paní Doušová podává Karlu Gottovi růži na jeho koncertě, se točily při jeho skutečném vystoupení. Za paní Doušovou je v pozadí vidět dáma v červeném, což je právě Hannelore Uhl. (greetchen)

Reklama

Reklama