Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 549)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prďácký akčňák o amerických tankistoch kosiacich esesákov vo World War 2 Nemecku. Brad Pitt sa ako jediný z party v komornej chvilke umyje, ukáže svaly nabrané v LA Fitness, a ani po roku onanovania v železnom kokpite nepretiahne pohľadnu Nemku (ktorá by do toho šla). Pretože by to bolo neetické. Pointa filmu: Nie všetci esesáci boli zlí. Tu, a s vtipom, sa mali odohrávať tretí Expendables. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film „Čtyři z tanku a Pitt“ jednoznačně boří zažitá klišé o tankistech. Tank tu již není útulným a vyvoněným místem ovládaným partičkou čistých, sympatických a za všech okolností kamarádských pšontků. Ne, je to hnusná, smradlavá a klaustrofobická kobka, kde se chčije a sere do plechových beden, s posádkou, na níž by si nejeden psychiatr s úspěchem udělal atestaci, ve složení jeblý Mexičan, vypatlaný a agresivní bruklynský vrah, transka jménem Šejla a hnusná, iritující neherecká mrdka Percy „JaxekurvamohdostatdofilmusPittem“ Džeksn. A tak jedinou sympatickou postavou je opět jen ten dvounohý miláček žen, dětí a mnohých mužů, za všech okolností rozkošný, přesličný a zářící Bret v roli Šaryka. Je to v podstatě úplně o ničem a s koncem, u kterého má jeden neodolatelnou chuť kopat se do koulí za zvuků Emejzink grejs, avšak tankisté naprosto splňují požadavky na ně kladené, tedy ovládat tank a kosit Wehrmacht, a natočeno je to až úděsně sugestivně a realisticky. No, realisticky… Na vojně ani ve válce jsem nikdy nebyl, rovnou od lučištníků jsem byl převelen do zázemí a jsem ten hodný strýček, co se v případě mobilizace důkladně postará o zabezpečení týlu a bude vám s nasazením šukat manželky a přítelkyně, aby nebyly mrzké, kdybyste se náhodou ze zákopů nevrátili v pytlích. Takže co já můžu vědět, že? Nicméně bylo to působivé jaxviňa a vůbec celkově úžasné. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Ayer | Hudba: Steven Price | Distribúcia: Columbia | Štúdio: Le Grisbi, QED, LStar Capital, Crave | Rozpočet: 68 miliónov $ | Tržby: 211,8 milióna $ | Ocenenia: Hollywood FA - Strih: Jay Cassidy, Dody Dorn. Spolu: 4 výhry a 14 nominácií || Film, ktorý pôsobý heroicky, až kým sa nad ním nezamyslíte. Keď tak ale učniníte, zistíte, že sa postavy chovajú nerealisticky vzhľadom k okolnostiam. V priebehu samotného filmu som to ešte ale neriešil, pretože film strhol svojou primárne vážnou témou a skvelým obsadením, kde interakcia medzi postavami fungovala na jedničku. Bez aktívnej mozgovej činnosti určite nadpriemer. 78% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V poslední dekádě jsem silně alergická na prsení se s hvězdami a pruhy. V dětství člověk musel koukat na hrdinné, neporazitelné rusáky, po revoluci je to samý hrdinný, neporazitelný amík... dejte mi svátek s propagandou! Ovšem uznávám, "Železná srdce" se divákovi nesnaží prezentovat další chorobně čestné Kapitány Amerika, kdepak, pustili na plátna partu cyniků a hajzlů, mezi kterými trčí kladný skautík jako vzrušený transvestita při promenádě v plavkách na Miss Universe. Když se k té morální bídě přidá ještě špína externí, je o solidní válečný zážitek postaráno. Už na pohled interiér tanku Fury a jeho posádka smrděli tak, že mi to zvedalo pajšl a vhánělo slzy do očí. A kdyby mi tam Pitt nahoře bez exhiboval o něco déle, třeba bych přistříkla i pátou orgasmickou hvězdičku. Dokonce ani Shia LaBlééé mi v tomto filmu nevadil, což se rovná zázraku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Glourious Basterds and their Killing of Fucking Nazis! Zablácený, drsný, vojenskou technikou nebývale věrný akčňák ze sklonku druhé velké války, v němž se šablonovité postavy pohybují v organizovaném chaosu a přeměňují mírumilovné ideje na násilnou historii. O něco méně komplexní než Saving Private Ryan, ale roli od role více suverénní Wardaddy Pitt vše hravě nese na svých zjizvených zádech a vy mu věříte, že ty svý skalpy pomocí kanónu tanku Sherman dostane. Jenže pak přijde okamžik, kdy Fury dorazí na rozcestí a i když je fakticky znehybněné, vydá se naprosto špatným směrem. Směrem přehnaného heroismu, devalvujícího vše, co se doposud odehrálo. Pak už ani není překvapením, že finální záběr chtě nechtě evokuje větu: „Jdi, poutníče, a zvěstuj Americkým, že my tu ve Fury ležíme, jak zákony kázaly nám.“ Trošku mě zaráží, že nemytý Shia 3x pracoval s Míšou Bayem a v existenci boha začal věřit až nyní při natáčení uvnitř konzervy s pásy. V přihrádce Bumblebeeho nebyla bible? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Bible (Shia LaBeouf) používá jako osobní zbraň M1911. V závěrečné bitvě střílí že samopalu M1 Thompson. (Gordy34)
  • Don "Wardaddy" Collier (Brad Pitt) používá jako osobní zbraň revolver Smith & Wesson M1917 ráže .45ACP (11,43 mm). Jedná se o revolver z roku 1917 (tedy z první světové války), která byla pro svou oblibu používána i v dalších válečných konfliktech. Norman (Logan Lerman) používá samopal M3A1, zvaný pro svůj tvar "olejnička". Jednalo se o jednoduchý samopal vyráběný od roku 1943, který měl nahradit složitý a drahý Thompson M1A1. (Kirman)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama