Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 549)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Já vám říkám, že se něco brzo semele. Ne nadarmo natočili amíci tak nákladnej náborák. Určitě jim někde zase zabili strejčka, tak chtěj někomu dát přes držku. Tihle čtyři z tanku a Pittbulem nakonec ale (BOJLER) zkapou, tak mi to krapet rozbíjí mou teorii o náborovém videjku. No, každopádně IS se už klepe strachy, až to kluci roztočej jak za Hitlera. Nic, krapet jsem se nechal unést. Film je zajímavý hlavně v postavě Dona Colliera. Povedlo se jim zkrátka neukázat druhého Aldo Rainese a to právě Pittovým herectvím. Stejně se ale srovnání s Pancharty dalo najít. Pobyt v bytě německých soudružek mi přišel jako vyšitý z Tarantina. Ale dál. Dobovost je tradičně precizní a na filmu se vám bude líbit asi nejvíc. Samotné bojové sekvence si pochvalu zaslouží zrovna tak. Finále by bylo na dlouhé povídání a určitě bych musel šáhnout po silných výrazech. Každopádně, kdo nefandí amíkům, bude se tlemit od začátku do konce. Ano, přesně těm okamžikům, kdy hrdina na jeden výstřel odbachne deset nácků do hlavy, dalších deset přijde o nohy, tři začnou hořet a pět jde k zemi radši též. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádný válečný film, který se nebojí ukázat trochu reálnější (čti odpornější) tvář války bez spousty rádostylizovaných záběrů s hromadou efektů. Chvílemi totiž Fury působí jako zfilmovaná verze World of tanks, což je velice příjemné. Nepamatuji film, v kterém by tank působil tak silnou aurou, jako zde. Divák si konečně dokáže představit, jaké to pro vojáky muselo být bojovat po boku (nebo spíše ve skrytu) technologické kolosu. Tanky ve Fury nejsou jako v Bitvě v Ardenách a jiných dávkovány po desítkách jako nadbytečný produkt válečné mašinérie, ale jsou jasným rozhodujícím faktorem v boji i v morálce. Škoda délky filmu a závěru, který v mých očích mohl být trochu ... nebudu spoilerovat. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek mojej zásade, "opovrhovať" so snímkami v ktorých je potlačená veškerá logika, nemôžem inak, iba Ayer-ovi pogratulovať. Podarilo sa mu ako jednému z mála, ma ojeb*ť. "Fury" ma totiž vďaka pár silným, emocionálnym pasážam dostal. Najmä úvodná hodina 20´ bola ako vystrihnutá z dokonalej drámy. Následnou záverečnou poľ-hodinkou síce priškripol môj mozog, ale tak - nejak som to podobne, ako naši hrdinovia, so zaťatými zubami, predsa len "prežil". Po celú dobu som sa obával omšových dristov, ktoré sa takmer po celú stopáž filmu vyslovene "pýtali", no chvála "Bohu", aj tomuto sa Ayer nejak zázrakom vyhol. Samozrejme, všetko nemôže byť dokonalé, takže sa nepozabudlo poukázať aspoň na česť a statočnosť americkým vojakov, s mierovými úmyslami, či vybojovaním slobody pre všetkých. Tak Vám teda kur*a opäť raz ďakujeme, že ste nás "zachránili". ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To je už můj čtvrtý Davidův film a já se z té trojky asi nehnu. Shoduji se s některými uživateli, že první polovina se nesla v duchu, který mě namlsal, že mé hodnocení se konečně dostane z třetí laťky výš i když jsem měla připomínky i k ní. Norman na mě působil přespříliš naivním zelenáčem i když pak to malinko vybruslil do těch chlapských vod, ale opravdu jen o chlup. A Brad bude senzační i v roli brouka pytlíka. Já nemohu říct, že by ostatní kluci snad hráli špatně, to vůbec ne, ale dosadit mezi ně takovou hereckou špičku nebyl zrovna dobrý tah (in terms of money, yes) Tady zářil jak superboy a poutal na sebe pozornost na úkor ostatních, ale to je možná jen můj subjektivní dojem, jako ženské zástupkyně, které mají Brada jinak rádi :-). V druhé polovině jsem už ztrácela trpělivost zbytečným prodlužováním už tak jasně předvídatelného a nerada to píšu, ale je to tak, americky klasického konce. Ne, žádná nuda to rozhodně nebyla, ale nejlepší film roku také ne a o věrohodnosti některých bitev nebudu ani psát, to už tady rozebírali jiní, ale já s nimi v mnohém souhlasím. Třeba takový obyčejný, polozapomenutý film Když utichly trumpety na mě zapůsobil o dost věrohodněji. První polovina za čtyři, druhá za dvě, lituji trojka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Snaha o to, aby se Tanková patrola stala živoucím pomníkem pro vojáky druhé světové, sice slibuje hodně, ale dostává na frak ve chvíli, kdy se Ayerovi začnou mlátit žánry mezi sebou. Uvěřil bych jak neporazitelné posádce Fúrie, tak slzám při opilých doznáních, ale jakmile se tyhle nálady potkávají a pravidelně střídají, je konec. A je to škoda, protože Pitt i Lerman dokážou bez mrknutí oka rozehrát každou sebemenší vedlejší linku až na samou hranu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Jednou z velkých nevýhod tanků M4 byl benzínový pohon, kvůli kterému byly velmi náchylné ke vzplanutí. (KREI)
  • Ve scéně, kdy Norman (Logan Lerman) nasedne do ambulance, jsou okna špinavá od prachu a nečistot. Při pohledu zevnitř je ale ven vidět snadno. (Maulincio)
  • Don "Wardaddy" Collier (Brad Pitt) používá jako osobní zbraň revolver Smith & Wesson M1917 ráže .45ACP (11,43 mm). Jedná se o revolver z roku 1917 (tedy z první světové války), která byla pro svou oblibu používána i v dalších válečných konfliktech. Norman (Logan Lerman) používá samopal M3A1, zvaný pro svůj tvar "olejnička". Jednalo se o jednoduchý samopal vyráběný od roku 1943, který měl nahradit složitý a drahý Thompson M1A1. (Kirman)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama