Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během tří měsíců dojde v Praze k vraždám tří taxikářů. Policie rozjíždí detailní vyšetřování, jsou upřesněny a prohledány trasy, kudy vozy jely. Balistické zkoušky potvrdí, že jde o jednoho pachatele. Další stopy však chybí. Tlak médií na policii roste. Veřejnost, a hlavně taxikáři, chtějí odpovědi. Vrah jedná impulzivně, bez zábran, riskuje. Řádí v Praze psychopat? (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vzhledem tomu, že od začátku tvoří Vetchý s novým kolegou pár, chápu, že mu dá přednost před zkušeným kolegou. A nejen to, shazuje ho před svým favoritem i před vedením. Přes tento scénář mám pocit, že to Vetchému moc nejde a kdyby šlo o něho tak se na nějakého nováčka s podivnou vlnkou na hlavě vykašle a naopak posílí svůj tým tím že udělá svým zástupcem Pražáka. No ale o to asi tvůrcům jde a tak jsem rád. Jedna hvězda za feťáka, který je fakt super, za případ který znám druhou a za to, že Pražák to celé dotáhl do konce i když byli všichni, teda skoro, proti němu třetí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V šesté epizodě třetí řady se řešil případ vraha taxikářů, který patří k těm známějším a jehož detaily si paradoxně příliš nevybavuju. Ale tím líp pro mě, alespoň si budu moct počkat na to, s čím přijdou kriminalisté. Zatím můžu jen říct, že má nervozita z plukovníka Korejse se stále stupňuje, protože pořád nevěřím tomu, že by u něj mohlo dojít k tak výrazné změně k lepšímu. No, co já vím, možná to tak je a tvůrci s jeho pomocí vyvažují občasné cholerické výlevy majora Tomáše Kozáka a přebujelé ego kapitána Martina Pražáka. Po zhlédnutí tohoto dílu mi v paměti každopádně zůstalo spíše to dusno na pracovišti než samotné vyšetřování, a to je divné. / Poučení: Taky bych uvítal dobrovolníka, který by mi naštípal a uložil dřevo na zimu. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od ohlášení jednotlivých případů se očekávalo, že dvojdíl s Taxivrahem bude dost možná ten nejlepší, a jeho první polovina to zatím jasně potvrzuje, a vytahuje dost možná jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Celý díl je hozený do hodně potemnělé, až depresivní atmosféry, doprovozené opět výbornou hudbou, a takovým čirým zoufalstvím Kozáka nad nemohoucností při ohledávání mrtvých těl. Poprvé v této řadě také vidíme soudce v podání Luboše Veselého a tiskovou mluvčí Zuzanu Onufrákovou, které už jsem skoro v této řadě ani nečekal :) Tak uvidíme, jestli se dočkáme i Igora Bareše...Na pozadí případu se také rozjíždí možný konflikt s Martinem, potažmo jeho egem, které zřejmě přerostlo první oddělení a tu týmovou práci, na které si zakládá. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to byla fakt špica. Ještě lepší než o vietnamce v luftu. Na pondělky na ČT se po x letech fakt těším, když ještě potom jako bonus dávají Legendy kriminalistiky III. v kterých jsou také ty největší chuťovky... Ten feťák je hustej, ale že by zvládl tohle v rauši nebo mezi nima? Jsem zvědav komu řeknou "tak si vrah"... Ano pro mne bylo docela překvapením, že vrahem by měl být ten feťák a stále se mi tomu nechce věřit. Co mne zaujalo na předloze (skutečném případu) z webu byl zápis soudního procesu s tím feťákem (taxivrahem). Jako pro člověka mimo tento jeho svět jako pro mne fakt síla https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/432040/taxivrazdy-u-soudu-online-masakr-si-zapsal-do-deniku.html ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím bezkonkurenčně nejlepší díl z celé třetí sérky. Případy jedničky sleduji především kvůli práci kriminalistů, která mě příjde velmi věrohodná a tady se případ krásně zamotával právě do práce a především do jednotlivých postav a jejich chování což je už vlastně třetí dějová linie tohoto seriálu a přitom se vzájemně všechny tři koláčky (práce - případ- postavy ) doplňují, tohle bylo opravdu po všech strankách skvělý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Podezřelý se podrobil vyšetření na tzv. detektoru lži, odborně se mu říká polygraf. Detektor se používá u České policie od roku 2011. Fyziodetekce se provádí pouze se souhlasem dané osoby. Využívají se dva přístroje. Digitální polygraf (detektor lži) snímá a zaznamenává čtyři fyziologické hodnoty – dechové mechanismy, kožní odpor, tlak krve a tepovou frekvenci. Druhým přístrojem je hlasový analyzátor, který snímá a zaznamenává výskyt stresu v hlasu vyšetřované osoby. Výstupy z obou přístrojů jsou grafické záznamy, které se vyhodnocují nezávisle na sobě. (sator)
  • Skutečným pachatelem byl David Virgulák (*1981) obviněný z vražd tří pražských taxikářů. I přes nepřímé důkazy ho soud v roce 2016 poslal do vězení na doživotí. (sator)
  • Nález těl dvou zavražděných taxikářů se natáčel na místě zvaném rozcestí U tří kamenů nedaleko Uhříněvsi. Ve skutečnosti se těla taxikářů našla v dubnu 2014 cca 2 km od tohoto místa směrem na Královice. (Matlas64)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno