Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nebyť fantastického (ako inak!)Billa Murraya, tak ten film môže veľmi ľahko skĺznuť do prílišnej patetickosti a "limonádovosti". Aj sa tak síce deje, ale stále je zachovaná hranica dobrého vkusu a sentiment je dávkovaný tak akurát znesiteľne. Predvídateľnosť je vybalancovaná sympatickým celkovým vyznením. Nič svetoborné, ale na jedno pozretie je to OK:) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bill is back. A opäť skvelý. Akoby kompletoval trilógiu postáv z Lost in Translation a Broken Flowers. Ale hoci sa jeho príbeh a príbehy jeho susedov či lady-of-the-night nesie v pohodičkovej nálade a obsahuje za hrsť úsmevných epizódiek, trpí neoriginalitu, sentimentom a nemá čím utkvieť v pamati. Všetky tie komické grimasy, brnkanie na nôtu mentor/chlapec či Naominine výstredné kreácie čoby ruskej štetky vyznievajú tak trochu samoúčelné. [San Diego Film Festival] ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $44,137,712Tržby Celosvetovo $54,837,234Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,454,543 //počet predaných kusov 51,087Tržby za predaj DVD v USA $4,917,998 //počet predaných kusov 205,230║ príjemné prekvapenie, Bill Murray to vie stále pekne herecky natrieť a bravúrne ovláda svoju postavu, ostatný herci mu výborne sekundujú, dokonca aj nechutná otrava Melissa McCarthy tento krát výstupom nič nekazí /80%/ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Bill Murray už opravdu hodně zestárl. Role protivného staříka mi k němu ale z nějakého důvodu úplně neseděla, sama nevím proč. Ne že by ji nezvládl dobře, i za srdce to dokázalo chytit.... ale co se týká takového tématu "mrzutý dědek vs. mladý chlapec", mnohem víc mě zasáhl film Gran Torino. Tohle mi asi do budoucna v paměti příliš neutkví. ~(3,4)~ ()

seale 

všechny recenze uživatele

Mám totožný názor s POMO a tak u mě film získal jen dvě hvězdičky. -> Nákup laciné holky dětské postýlky: "chtěla bych nějakou krásnou a levnou". Kino se směje. Vtipná parafráze přechází i na samotné zhodnocení filmu. Škoda, Bill je klasik. Asiže jsem se nemohla ubránit porovnání s jinými klasikami, třeba Lepší už to nebude, Cena za něžnost nebo Pán velryb (kde figurují podivínští senioři, co mají svůj svět a je na tom položen scénář). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • V jedné scéně se učitel ptá dětí, zda znají nějakého novodobého svatého, jedna z žaček odpovídá, že Matku Terezu, což učitel vyhodnotí jako správnou odpověď. Matka Tereza však katolickou církví za svatou prohlášena nebyla, zatím je pouze blahoslavená. (hansel97)

Reklama

Reklama