Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo to je?“ – „Kaktus.“ – „Nie. To je ko*ot. Totálny ko*ot.“ Verím, že človek po infarkte prehodnotí svoj život a pokúsi sa začať odznova (a lepšie). Dokonca nemám problém uveriť ani tomu, že na svete existujú mafiáni, ktorí odpustia dlhy klientovi, lebo im prirástol k srdcu. Terrence Howard je fakt chudák, keď z filmov tak často záhadne „zrazu“ vypadáva (Iron Man 2, Komorník a teraz toto). Ja som sa bavil, na konci som bol dojatý a dve tanečné scény OK. Všetci herci sa snažia (vrátane Naomi Watts) a mnohé klišé sú vyriešené skôr, než by ste si mysleli, čo je osviežujúce (šikana). Najviac tomu samozrejme šéfuje Bill Murray v ponožkách v sandáloch. Melancholická, troška drsnejšia poloha smutného klauna je to, čo mu najviac sedí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Bill Murray v jedné ze svých typických rolí, obyčejných chlapů s flegmatickým výrazem ve tváři. Naomi Watts coby ruská prostitutka má fakt ránu:) Chris O'Dowd coby učitel přináší do svých hodin svérázný humor a Jaeden Lieberher se mi začíná moc líbit. Má v sobě stejný potenciál, jaký jsem viděla u Tye Simpkinse, když začínal. Miluj souseda svého v sobě vyváženě spojuje kombinaci letní komedie s přiměřenou dávkou dramatu. Závěrečná scéna sice možná hraje na city, ale činí tak dobře, že u mně se slzy v očích objevily. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nebyť fantastického (ako inak!)Billa Murraya, tak ten film môže veľmi ľahko skĺznuť do prílišnej patetickosti a "limonádovosti". Aj sa tak síce deje, ale stále je zachovaná hranica dobrého vkusu a sentiment je dávkovaný tak akurát znesiteľne. Predvídateľnosť je vybalancovaná sympatickým celkovým vyznením. Nič svetoborné, ale na jedno pozretie je to OK:) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pár filmů s podobným příběhem zaměřujícím se na emoce diváků už bylo natočeno a tak jsem čekal, že mě to moc nechytne. To jsem se však mýlil, opět mě to dostalo. Sice jednu chvíli si říkáte, že je to takový průměrný poklidný filmeček, ale jakmile se to začne více a více věnovat tomu klukovi a Vincentovi (Bill Murray), tak vás to pohltí a se zaujetím koukáte až do konce. Nejsilnější zážitek je proslov Olivera, kdy Vincenta prohlásí za světce. Z mého komentářu jste asi pochopili, že se jedná spíše o drama než komedii a tohle hodně prospělo Melisse McCarthy. Ona dokáže být v dramatu fajn herečka, je to úplně jiná bytost než když hraje v komediích namachrovanou, ječící krávu. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Svatý Vincent funguje, protože má výtečný casting; závěrečný sentiment vůbec nevadí ba naopak, v tomto poctivém hereckém podání působí velmi příjemně (a lidsky!). Jediné co moc nefunguje je Naomi Watts, která tlačí tu komedii až moc na doraz; a český překlad titulu, který tak trochu boří důvtipný název, který má co do činění s vyzněním příběhu. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení začalo v červenci roku 2013 v Brooklynu, New Yorku. (Zdroj: onlocationvacations.com) (willy1)

Reklama

Reklama