Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hodovní tabule (fástfůd čůryjus sevn), plná vybraných lahůdek (solidní obsazení). Uheráček od Picku, uralte gouda, znojemské uhorky, sardinský pane carasau, carpaccio, rybí ovulace, vyndané ze chcíplého jesetera, kefír s velice ušlechtilou probliotickou kulturou, na křupavou bagetku připlácnutý šedesátiprocentní brie a pro otrlé játrovka (herce si račte dosadit sami). Sem tam nějaké bulvy, malvy, vulvy.. nebo jak se to nadává různobarevnému zboží národního podniku Ovoce-zelenina. Tvůrčí tým se napral jako prase u koryta, vše v pupících protřepal, nemíchal a z míst k tomu Prozřetelností určených vypustil tak nekonzistentní produkt (rozuměj sračku, cáknutou pod tlakem, až se valila potrubím zpět v mocných vlnách a i sousedům o dvanáct pater výše vymalovala strop aha místnosti), že to svět již dlouho neviděl. Co věta, to parodie na myšlenku, co akce, to nereálná chujovina, co charakter, to absolutní kretén. Hvězda za nechtěné pobavení, protože jestli tímhle stavěli Volkrovi pomník, tak uplácali maximálně sněhuláka. V létě. Ve stoce. Kladu si tímto osobní závazek. Až na vozovce zase narazím na libovolné hovádko ve vytuněném trabíku, vezmu ho po škebli heverem. Snad jeho vnitřní orgány dopomohou nějakému slušnému jedinci k tomu, aby byl společensky prospěšný, protože jinak by tu cílenec podobných ,,filmů" jen darmo vydýchával vzduch. Edit po deseti minutách neurotického přecházení bytem: můj ty Tondo kolenatej, to byla ale mrdka z krtka! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O řadu níže přede mnou v kině seděli Pavel Soukup, Isaac Newton a primář traumatologie a všichni tři celou dobu jen nevěřícně kroutili hlavami.. Testosteronová jízda? Srovnatelné vzrušení zažívám při vjezdu do myčky. F&F7 absolutně nemá hlavu a pata v podobě předimenzovaných akčních scén je ta Achillova. Čekal jsem, že s novým talentovaným režisérem přijde nový směr, ale ať je to Lin nebo Wan, rozdíl nebyl rozpoznán. Vlastě jo, jedna změna by tam byla. Za ty neustálé mentorské kecy jsem měl sto chutí fláknout Toretta přes ksicht výfukem, ale asi by to nemělo smysl, když u něj prudký úder do hlavy klíčem číslo 32 má stejný efekt jako proud vzduchu při fénování. Tajně jsem doufal, že Domově partě zatne tipec odtahovka Statham, ale tohle by dokázala asi jen naše D1.. P.S.: Závěrečné goodbye Walkerovi proběhlo decentně. Jen jsem měl pocit, že ti tři přede mnou mumlali něco jako: „Proč si nás neposlouchal, Paule…“ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Rychlá a zběsilá série si jede dál v zajetých kolejích. Tohle je v podstatě recyklace šestky na druhou, jenom se přihodilo pár postav a taky se tvůrci snaží trumfnout sami sebe v tom jakou do očí bijící píčovinu vymyslí. Takže si to zrekapitulujme postavy jsou mi ukradený, takže ty jejich otravný dristy o rodině jdou mimo mě. PW je mi ukradenej , takže je mi ukradená i rozlučka s ním. Otravný negři a jejich trapnej nehumor je mimo úplně. No a ta akce já vím, že je to záměrně sci-fi, ale co je moc je příliš nemluvě o tom, že scénář to snad nemá, ale abych jenom nenadával, tak Jason byl výbornej (aspoň má série konečně pořádnýho záporáka) a nakonec to u mě svým výkonem na ty 3* vytáhnul. Víc nemám co bych dodával.55% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Lakmusový papírek současného konzumerismu, na kterém si v kině čas od času připomenu, jak rychle se mění potřeby, vnímání a estetické nároky současných teenagerů a kam až může dojít testosteronová macho zábava bez jakýchkoliv pravidel a limitů. Jeden z mála blockbusterů, u kterých mi hledání jinotajů nedělá radost. Deklamujícího Kurta Russella mi bylo fyzicky líto. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (90)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama