Reklama

Reklama

Jakmile jste online, tak vás mají. Hackeři, kterým stačí pár kliknutí k tomu, aby vám zničili život. Ještě horší jsou ti s ambicemi. Ti, kteří mají v plánu ochromit celý svět. Zatím neznámý počítačový machr si s námi rozhodl hrát a zdá se, že neexistuje nikdo, kdo by ho zastavil. Protože zoufalí lidé rádi dělají zoufalé věci, vytáhnou tajné služby z vězení hackera Hathawaye (Chris Hemsworth), který v něm kroutí patnáct let za podobné aktivity. Přestože se nechal chytit, je to absolutní špička v oboru, teď navíc se speciální motivací. Nabídka, kterou dostal, je lákavá. Když vystopuje hackera, který právě zlikvidoval jaderný reaktor v nejmenované elektrárně, bude volný. Hathaway se okamžitě pustí do pronásledování, brzy však zjistí, že proti němu stojí člověk se skutečně mimořádnými schopnostmi a že by pro jeho budoucnost bylo určitě lepší, kdyby zůstal sedět za mřížemi. Jeho soupeř mezitím chystá další úder. Kde? Kdekoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (443)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth jako IT génus? Sory, ale jemu jako typu se nedá věřit ani to, že by věděl, jak si nastavit přeposílání e-mailů. Sympatie s postavami = 0. Motivace postav = 0. Napětí = 0. Logika a kauzalita = 0. Scenáristický slepenec, ve kterém se všechno děje jaksi nahodile, včetně milostného vzplanutí mezi postavami. Jen ta hudba je fajn. Vzhledem k všeobecnému nadšení tady dost velké zklamání. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„…SPOLUPRÁCE. SPOLUPRÁCE MUSÍ BÝT VZÁJEMNÁ. KDYŽ SE VÁM NELÍBÍ NAŠI CHLAPCI, JAKÝ NÁPAD HODÍTE DO PLACU?“ … „ MUŽE JMÉNEM HATHAWAY“… /// Virový architekti. Kurva, to je krásnej název! Ještě k němu přifařit nějakej děj a všichni, kdo někdy zkusili stáhnout nějakej torrent, zvlhnou… si asi řekli Mann & col. Melou sračky, aby i tří (možná dvou?) letej parchant pochopil, kdo dneska vládne světu (Putin? Hovno, za vším hledej šikmý voči a americkou dokonalost!). Už za 40 minut tu máme první bitku (možná si mohl vole ještě hoďku počkat, páč ty dvouletý potřebujou větší náskok!...), pak přichází sex voblečenejch (dvou) lidí (což voceněj i ty tříletý!). Ač je den, zavíraj se mi víka (a to sem před tím ani nefáral, ani… prostě nic!). Probírá mě efektní přelet vrtulníku (kurva, furt umíš Michaeli!). Za okamžik naštěstí tuhle parádu přebije ucházející střílečka, která jakžtakž nastartuje děj. Ubejvá kydů vo ničem a vedou se kydy k věci. Ovšem furt je to stejně zábavný, jako sledovat frajera při práci s počítačem (kromě tohodle). A přestože je hacker Hathaway schopnej se šroubovákem zahrát slušný pouliční divadlo a bodný zranění vyléčit svépomocí, je na tom stejně (ne, fakt nemyslím toho borce na tom videu!). Kravina, která ví, co chce, ale neumí to zajímavě předvýst. Možná mě to už u tebe Manne ani nepřekvapuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju zjistit, jestli přes USB unikne radiace. 2.) dd if=archlinux-2010.05-core-i686.iso of=/dev/sdb. 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Súčasní mladí herci známi z komiksových trhákov ako THOR,AVENGERS sa nedokážu potom dobre presadiť v inom filme iného režiséra! To je príklad Chrisa Hemswortha,ktorý je sympaťák,možno bude z neho novodobý Brad Pitt? Herec s charizmou,ktorý stráca čas práve v týchto rýchlokvasených blokbasteroch! Kybernetický terorizmus je POJEM útokov v budúcnosti,namiesto samovražedných atentátnikov bude vládnuť počítačová kriminalita,z ktorej budú profitovať špičkoví HACKERI,ktorí sa dokážu nabúrať do akéhokoľvek systému na Zemi. To je príklad atómovej elektrárne v Číne,v ktorej vybuchne REAKTOR. Všetci sú v panike,čo bude nasledovať,a kde to bude? Na pomoc si chcú zavolať hackera vo väzení,pričom za spoluprácu mu ponúknu zníženie TRESTU... Stručné zhrnutie deja filmu režiséra Michaela Manna,ktorý sa sklamal,trest je samotné sledovanie v niektorých momentoch zaujímavého filmu,kde najväčší dôraz je kladený na kvalitne prevedené prestrelky,inak som mal pocit,že sledovanie nemá konca,dokedy to bude trvať? Mannovi dochádza tvorivá šťava a myslel som si,že prinesie perfektný high-tech thriller,ale mýlil som sa.Ľutovať svoj drahocenný čas sa dá nazvať premrhaním všetkých ich doterajších úspechov,kde vidieť jeden nepodarok môže zavrhnúť všetko doposiaľ kvalitnejšie,čo predtým priniesli! ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Přijde mi docela vtipné, že český distribuční název je v jistém smyslu příhodnější než ten anglický - hlavní hrdina totiž hackuje nejen počítače na druhé straně zeměkoule, ale taky najaté žoldáky, kteří se mu připletou do cesty (to hack - sekat, řezat, krájet). Chris Hemsworth je navíc samozřejmě Sekáč, který slušnou část filmu pózuje s rozhalenou košilí. Co se týče filmu samotného, Mann v sobě holt nezapře romantika a milovníka akce, takže co by jiný režisér pojal jako intelektuální souboj myslí dvou cybergéniů, končí u maestra jako vždy v souboji tělo na tělo. Problémem filmu pro mě tentokrát byl poněkud kostrbatý scénář (plný menších až středně velkých logických dírek) a z něj pramenící podprůměrně prokreslené postavy (nedokázal jsem se vžít do Nicka, natož do jeho jednodimenzního protivníka), což mi přijde u autora scénáře Heatu škoda. Všechno ostatní (formální stránka filmu, akce, dialogy) byly však na jedničku, takže jsem z kina odcházel jen lehounce zklamaný - a to jen proto, že jsem šel na film s hodně vysokým očekáváním. 70% P.S.: Taky vám někomu přišlo divné, že Hathaway, jakožto špičkový hacker světové úrovně, neuměl psát všemi deseti? :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mann má nepochybně navíc než na pouhé "sofistikované béčko". Jenže ono je to i tak stále zábavnější a nepoměrně lépe natočené než většina zbylé žánrové produkce. Prostě pozvolna budovaný thriller v trademarkově mannovském neonovém hypno hávu, kde počítače nahrazují pistole a příkazové řádky kulky. A ke své škodě i film, který do značné míry posílá do kopru finální akt "dva na útěku s vendettou v srdcích", kde se to z rázu mění v žánrově bezpočtukrát ohrannou tuctovku, která nemá co nabídnout a ani čím překvapit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Mann daroval 300 000 hongkongských dolarů (asi 38,5 tisíce dolarů) hongkongské neziskové organizaci jako poděkování za to, že mohl natáčet v bance Hang Seng. (Epistemolog)
  • Film sa natáčal v indonézskej Jakarte, Hongkongu, Los Angeles či malajzískych mestách Kuala Lumpur a Klang. (Hudakfilms)

Související novinky

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

Michael Mann dotočil svůj srdcový projekt

23.10.2022

Biografie Enza Ferrariho je dotočená. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice), jenž projekt považuje za svůj srdcový a strávil na něm řadu let, oslavil poslední klapku v Itálii tento… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Reklama

Reklama