Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Obvykle jsou druhé díly horší než ty první, ale tady se povedlo hodně věcí. Dobře, jednička je proslavená (teda aspoň pro mne) ,,ajajajováním'' a tady jsem se bavila naprostou neshodou dvou různých doktorů, u kterých jsou nejlepší scény někde uprostřed filmu, kde Ann odletí neznámo kam a Stephen se musí plahočit pouští s blíže neidentifikovatelným zvířátkem u nohy (které mohlo jít za ním stále, škoda...). Je pravda, že teoreticky jsme se toho o křovácích v tomto díle moc nedozvěděli, kromě toho, že stále běhají a také se od nich můžeme poučit skutečností, že musíme být vždy vyšší, než hyeny. A že jich tu v České republice máme hodně.... Tleskám, XiXao!! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Efekt překvapení trochu vymizel, hromada vtipných situací a skvělých postav však zůstává. Dvojka už nemá zase tak povedený příběh jako jednička, ale když upustíme od subjektivní konfrontace, tak není moc co vytknout. Příroda je stále čarokrásná a neokoukaná, soundtrack geniální, zrychleně nasnímané scény fungují snad ještě lépe než dřív a mezi ústřední dvojicí to jiskří výrazněji než mezi Dicapriem a Kate Winslet. Do zblbnutí koukatelná komedie, byť hlavní hvězdou opět není plakátová dominanta N!Xau. :-) 85% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Lepší a zábavnější než první díl. Zatímco jednička sází přes svoje humorné scény více na dobrodružno a cestopis, dvojka je nabitá crazy komedie se spoustou vykutálených postav. N!xau je sice stále borec a všichni herci sympatičtí, ovšem mojí jedničkou jsou pytláci a zváště šéf, který pouze hlásí :-). 90%. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se mi velmi líbila jako děcku, dnes bych se už na to asi nedíval. A přesto jsem se po mnoha letech znovu podíval (2015) a musím uznat, že i dnes se mi tato zcela neambiciózní komedie líbila. Místy jsou vskutku vypečené vtípky, hodně času je docela nuda, ale i tak se to řadí společně s Krokodýlem Dundeem k docela zajímavě natočeným a pořád hezkým filmům. Škoda jen sem tam sprosté nadávky, to si mohl český dabing odpustit. Hudba: Charles Fox ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Opět výborná záležitost. Sice je pokračování o něco víc "family friendly", ale díky další várce výborných vtipů to vlastně vůbec nevadí. Jednoznačně mu prospívá komplikovanější děj a propracovanější scénář. Zajímavé je, že film byl natočen už v roce 1985. A taky jsem četl názory, že oba filmy propagují rasismus (!!!??). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama