Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočená i napsaná letní komedie - nic víc, nic míň. Neherci hrají přiměřeně, příliš to neruší, herci hrají jednoduchý standard pro zábavu. Všem je jasné, že netočí veleumění, ale příběh pro pobavení. Je zde několik dobrých frků (včetně "to je naše planeta" nebo "víš jak tam dneska mají drahé lístky, a zítra ještě dražší?". i minové pole či bába na mopedu pobavily), příběhy se vzájemně prolínají, napětí nijak drastické, záměny a omyly v rámci oddechového příběhu. V průběhu filmu si nelze nevšimnout odkazů na mnoho českých pohádek v dialozích nebo scénách (včetně vypíchnutého Dnes za peníze-zítra zadarmo), některé scény a zápletky sem připutovaly ze Slunce, seno (jen místo Jiráskové ráno "zpívá" kohout, no), a naváží se to - podle mne zcela spravedlivě - do zkostnatělého myšlení církevních prelátů, kteří si debužírují daleko víc, než je ve filmu ukázané, a jsou od obyčejných lidí daleko víc, než byl jistý Ježíš. Takže za mne mírně nad průměr pohodovka, kterou si rád někdy zas po čase pustím a v klidu se zasměju. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Dal-li jsem prvnímu dílu jednu hvězdičku, bylo to snad jen kvůli snesitelnějším částem s Janem Dolanským a Lucií Vondráčkovou (přiznávám se, oběma to sluší a ta romantická linie byla alespoň o něčem). Ta je však ve druhém dílu odsunuta kamsi do třetího až čtvrtého plánu a namísto toho je zde nevtipné panoptikum pitvoření a trapného product placementu. Nechce se mi věřit, že by ten film nalákal do kin tolik diváků. Jediné pozitivum vidím v lehounce střídmější stopáži... ale jinak, škoda slov... ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

ravalah odpad!

všechny recenze uživatele

Jestlize lide obhajujici Trosku muzou dat 5 hvezd, dam odpad. Nedokoukal jsem ani Kamenak. Nejlepsi komentare jsou tu nasledujici: Zachranuje mala kina pred krachem a to ve vsi vaznosti, Vsichni odchazi z kina s prijemnym pocitem, vsem co se to nelibilo jsou idioti, uzasny reziser...dalsi perly na sebe nenchaji dlouho cekat. Muj kamarad, ktery Kamenak a podobne kraviny ma rad, odesel z prvniho dilu velmi nastvany..slusne receno. Nuda k uzoufani. Myslite, ze pujde na dvojku? Troskovi se da stejne odpad, protoze ten trailer je urcite lepsi nez film. A ten trailer stoji uplne za houby. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ano! Slavnostně vám oznamujeme, že Wacoslavovi1 definitivně jeblo! Mno ožrali a zhulili jsme se z kámošem jak dobytek, že ani prasata pro nás nejsou adekvátním označením a pod vlivem chlastu a thc jsme vyrazili na tento BIG HIT bohužel ani přes značnou hladinu návykových látek v krvi nás jaksi tento filmový potrat nedokázal zabavit. Bylo to dokonce tak neskutečně ubohý, že jsem zhruba tak půlhodiny před koncem odpadnul a tak jsou pro mě finálová slova tohoto bijáku následující : Ty vole Wáco vstávej už to skončilo! Každopádně kdo chce vidět odpad hošku, ať podpoří pana Trošku! No kurva už tu začínám protahovat pořádný hovna básnickým střevem tak už na to radši rezignuju. Jenom dodám, že na dně domácí filmové kultury se ještě nenacházíme pan režisér buran nám totiž úspěšně ukazuje, že to dno se může pořád propadat níž a níž. Jo a vy všichni co jste tomu dali víc než jednu hvězdu si dejte facepalm please přesně kvůli takovým jedincům jako jste vy to totiž jde s touto krásnou zemí do hluboké řitě...0% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Štáb byl s herci a režisérem po dobu povodní uvězněni v Netolicích. (TheStitch630)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama