Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kde asi udělali soudruzi z Dánska největší chybu. V hereckém obsazení to asi nebude. Nikolaj, který si trošku podobnou roli střihnul třeba v Morke je spolu se svým kolegou celkem přesvědčivý. Ostatní, ale už zdaleka ne. Hlavně velká spousta klišé a potom scénář, který se na konci proměnil spíše s v seriálovou Kobru 11. Naprosto se vším všudy, až na Simira, ten chyběl. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšený fanoušek knižní série Adlera-Olsena. Se zkušenostmi s knižními adaptacemi jsem mírnil svá očekávání. Zhruba do půlky jsem si v duchu říkal, že to postrádá tempo a šťávu, což vykazuje kniha, od níž se nedá odtrhnout. Ale pak jsem názor začal přehodnocovat, protože především filmařsky, vizuálně se mi film moc líbil. Dalo by se toho hodně vyčítat, jak se to u filmových adaptací slavných knih často děje, ale tak nějak se mi zdá, že se negativa postupně přeměnila v pozitiva, anebo byla zčásti či úplně potlačena. Carla jsem si představoval padesátníka a výše, Lie Kaas se mi s ohledem na věk nepozdával, ale postupně mi to taky přestalo vadit. Fares Fares je výborný Assad, tak nějak podobně jsem si ho představoval. Sonja Richter mě ještě nikdy nezklamala, velmi dobrá volba pro Merete. Ostatně, volba herců je výborná snad ve všech rolích. Film není strhující jako kniha, ale pozitiva převažují. Hurá na Zabijáky. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Sedí mi styl vyprávění, sedí mi (sebe)destruktivní postavy, sedí mi v podstatě všechno a seznamování se dvou diametrálně rozdílných kolegů je fajn tak nějak vždycky.:-) Narozdíl od "Zabijáků", kde jsem celé čtveřici smrt vyloženě přála (popřípadě od "Vzkazu v lahvi", kde si to u mě Slizoun pohnojil tím, že se mstil nevinným), jsem se záporákem soucítila a jeho čin mu naprosto schvaluji. Sice teď riskuju nálepku psychopata, ale mít na to koule, udělám v jeho případě to samé - nic jiného si ta pinda nezasloužila a je mi jedno, jestli byla dítě nebo ne... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten druh filmu, u kterého vždycky řeším jestli tři nebo čtyři... Severská detektivka s pochmurnou atmosférou a výbornou oldschoolovou kamerou - minimálně čtyři. Scénář je nabušený mraky nejrůznějších klišé, pathosu a nechutně podbízivé hudby - slabé tři. Ale kostra příběhu je výborná a motiv dlouholeté tortury v přetlakové komoře mi přijde hodně originální - čtyři. Policejní šéfové házejí oboum hlavním hrdinům klacky pod nohy, nevěří jim, ale oni si přesto jdou za svým, protože jsou to správní chlapi a skvělí policajti. Ehhh... tři. První policista se vůbec neusmívá, je to takový zachmuřený a nekomunikativní sociopat, a to mám rád - čtyři. Jeho parťák není negr, jak je obvyklé v amerických filmech, ale mohamedán, jak začíná být obvyklé v evropských filmech. Jednak je to moderní, druhak jde o infantilně průhlednou snahu o výchovně osvětové působení na tu tupější část většinové populace - tři. A z tohohle posledního důvodu zůstávám (i když trochu nerad) u těch tří. Knížka bude asi lepší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V podstate jednoduchá zápletka je napokon hlavná výhoda filmu - divák sa tak na konci namiesto snahy zorientovať v over-twisted guláši môže sústrediť na emócie a veľmi napínavé finále. Funkčné, dobre zahraté, štýlovo natočené. Áno, pôsobí to dojmom pilotu, ale takýto seriál by som si veľmi rád pozrel. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Oddělení Q získalo název podle volebního označení Strany Dánska, která se o jeho vznik zasloužila v rámci prosazování policejní politiky. (PenelopaW)
  • Když si Uffe Lynggaard (Mikkel Boe Følsgaard) namáčí ukousnutý párek v hořčici a kečupu, tak v dalším záběru je tentýž párek nedotčený. (moznazitra)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno