Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejná ptákovina jako druhý díl. Šarm oldschool kriminálek/akčňáků ala první díl je nenávratně pryč, stejně tak kvalitní fyzická akce. Megatrotl se snaží napodobit v některých scénách a záběrech (masivní destrukce, over the top letadlo vs Porsche) Michaela Baye, ale nedaří se mu to ani z poloviny. A to ještě nutno podotknout, že v první půl hodině je to tak zmatečné a špatně sestříhané, že z toho chytne každý druhý milovník akčních scén bolehlav. Druhá polovina je výživnější, přesto však bolestivě podprůměrné. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!) je jednička mnohem zábavnější. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci jako spíš o kriminálku. Skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi, aby zjistil, "O co sakra jde?". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák přijde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajn a HLAVNĚ!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů i filmů obecně a také skvělý herec mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku, to mi tvůrci udělali radost!!! :-) /75%/ ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bryan Mills prošel stejnou čistkou jako Mclane v Die Hard. Vzali ho, ukradli mu vše dobré a nechali mu jen základní věci. Jako umět mluvit, přestat hláškovat a být děsně sterilní. No, co se týče filmu, spokojenost je tak na 50%. Filmu nejvíce škodí akce a její střih. Nevím co střihač prováděl, ale zdálo se mi, že při posprodukci prožíval Epileptické záchvaty a na akci ve filmu je to děsně znát. Málem i mě při jedné šarvátce tekla pěna z huby. No, dále příběhově to není už tak cool jako kdysi, ale ono to tak nevadí. Napotřetí vidět to samé by asi nebylo košér. Jinak se jedna o průměrnou žánrovku, kterou zachraňuje pouze Forest a Liam. Film celkem nenudí a utíká dobře. Jo, kdyby to ještě bylo R a akce nebyla nastřižená epileptikem, šel bych i vejš. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)
  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)

Reklama

Reklama