Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi a do třetice velmi špatný akční film, kterému chybí to nejdůležitější - akce. Tedy, ona v něm vlastně je, jenže režisér je břídil, neuměl ji natočit a zjevně si - stejně jako v roce 2012 - myslel, že nedostatek nápadů zakryje jakousi falešnou dravostí a zběsilostí, kterou obstará naprosto šílený střih a nepřehlednost. Jenomže tentokrát to dopadlo ještě hůře. Tentokrát je už i příběh prachsprostá pitomost, jde o obyčejnou béčkovou variaci na Uprchlíka, která si herce formátu Liama Neesona opravdu nezasloužila, a nad jednáním hlavního hrdiny dost často nezbývá než kroutit hlavou. Fuj. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 9/10/// PLUS: Liam Neeson je v této roli perfektní, děj má spád, akce je stále parádní MÍNUS: nebyl jsem si jistý jestli prostředí obstojí (po Francii a Istambulu), takže prostředí určitě není největším lákadlem, stejně tak střih je tak zběsilý jak jen Olivier Megaton a jeho stříhači dokážou/// Shrnutí: Přijde mi, že série Taken si drží kvalitativní úroveň. První díl byl sice zjevení a i po 15ti letech je super, druhý díl si musím zopakovat, ale ten třetí jsem viděl poprvé. A bylo to super, akční, dravé, napínavé. Zapojení policejního vyšetřovatele v podobě Foresta Whitekera taky super. Film má stále parádní akci a souboje, divoké honičky a docela předvídatelný závěr. Ale jsem moc spokojený a moc jsem si film užil./// Celkem 80%/// ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád přímé kritizování konkrétních tvůrců, protože jsou vždy ve hře i jiné faktory (například nadávání na scenáristu může být hodně liché v tom, že mu jeho původní vizi nemálo upraví samotné natáčení). Ale Megaton je opravdu patlal, který se k filmu nikdy neměl dostat. Když něco nevyjde jednou, dá se to omluvit. Dvakrát to může být náhoda. Ale všechny jeho filmy provází stejný problém - naprosto nesmyslný rychlostřih, během něhož do pár vteřin klidně nacpe i deset záběrů. Tentokrát navíc přidal i agresivní zoom, díky čemuž z akčních scén 96 hodin: Zúčtování až bolí oči. Když se k tomu připočte laciný scénář, cílení na teenagery (kde jsou ty časy, kdy Bryan ukázal Marcovi z Tropoje zač je toho elektřina) a nezajímavý vývoj, nemůže to už zachránit ani tak bizarní věc, jakou je souboj s rusem v těsných bílých slipech. Jediným trochu zajímavým prvkem je vyšetřovatel Foresta Whitakera, ale o něm tahle série není a nikdy nebyla. 30% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Celosvětová premiéra proběhla 16. prosince 2014 v Berlíně. (Varan)

Reklama

Reklama