Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mě by zajímalo, co Megaton slibuje Bessonovi za to, že může točit filmy podle jeho scénáře a za jeho prachy. Já bych Megatonovi dal tak maximálně samurajský meč, aby přede mnou spáchal seppuku, naplátkoval si protestně žaludek a já se na to mohl s radostí koukat. Jestli je totiž někdo režisérskej fušér, tak je to Megaton. A vtipný je, že to není ani jeho jméno, ale přezdívka. Asi aby vyniklo to, jaký akční mega sračky on točí. Taken 3 tedy v žádném případě nezklamal. Je stejně debilní jako druhej díl. Akce je zbrklá, šílená. Kvůli střihu nevidíte vůbec nic. Zajímalo by mě, jak by si Megaton poradil třeba se Seagalem, kterej má dvorní režiséry taky na hovno, ale aspoň s ním jednu akční scénu za film sestříhají tak, aby nebylo vidět ani deko tuku. Tady se režíruje a stříhá tak, že není vidět vůbec nic. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První díl je naprostá špička, druhej díl je pořád hodně napínavej, hodně zábavnej průměr a třetí díl už připomíná jen protaženou epizodu nějakého akčního tv seriálu. Tady nejde ani tak o recyklaci předchozích dílů, jako spíš o recyklaci všech známých klišé, včetně scénáře, kterej je napsanej tak, aby se v něm neztratil ani Jedna, co dělal třikrát druhou třídu. Jsem docela ráda, že jsem si vymluvila kino. 40% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nejsmrtonosnější důchodce světa zaútočil potřetí, z toho podruhé bohužel opět jen na slzné kanálky fanatických vyznavačů rodinných hodnot, a milovníkům surové nekompromisní akce nostalgicky vzpomínajícím na syrovost a drajv jedničky zbyly jen suché oči pro pláč a zkřivené rty, mezi nimiž nasraně cedí jen něco o zkurvených plagiátorských slaboduchých sračkách za každou cenu. V téhle vykrádačce Uprchlíka pro mentály Lájem zase tři čtvrtě filmu dělá jen katalogového dedyho své napřesdržku vzorové dcerušce, což působí mnohem účinněji, než kdybyste si strkali prsty do krku, aby v poslední půlhodince zkosil pár trapných Rusáků a jednoho rádoby překvapivě nesympatického kokota, u něhož je od první minuty zřejmé, že je nesympatický kokot. V Nýsnově požehnaném věku je už však pro něj daleko horším nepřítelem než východní mafie akutní artritida, a tak běhá a pere se, jako by měl vyhřezlou ploténku a čerstvou endoprotézu, a bitky, aby se zakryla jeho nemohoucnost, jsou nastříhané snad ještě hůř než v posledních mástrpissech vepřového Segala. Luk je jako scénarista i režisér už naprosto v prdeli a místo těchto dementních devadesátkových vykrádaček by se měl už na všechno raději vysrat a jen si máčet povislou polentu do kafe někde v Santropé a vzpomínat na zašlé časy, kdy měl ještě invenci a funkční koule. Nicméně, oproti tomu odpornému, nudnému a hloupému svinstvu pro artové psychotiky s názvem Birdman je to pořád famózní veledílo, a proto uděluji krásnou jednu a opět se loučím s erudovaným a dost frajerským „Ceterum censeo Birdman esse delendam“. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co se mi líbilo víc – jestli dvojka, která kopírovala jedničku, nebo trojka, která převzala fráze a snažila se být o něco originálnější s míň drsnym Liamem, ale zato musela poněkud pokroutit příběh, protože už docházeli parchanti. Tak jako tak je to víceméně průměr. LIam mohl být sem tam kreativnější ;). Ale i tak je to pořád typ akce, kterou mám rád, která je podpořená odpichovou hudbou, která mu nakonec pomáhá na slušnější úroveň. # příběh *** | hudba **** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)
  • Forest Whitaker pri propagácii filmu prezradil, že si na konci produkcie zobral domov niekoľko rekvizít ako spomienku na čas strávený na nakrúcaní. Boli to: odznak policajta, šachovú figúrku a tašku s bagelmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama