Reklama

Reklama

Záhadný telefonát odstartuje nebezpečnou hru. Jejím ústředním protagonistou je neúspěšný obchodník Elliot. Pokud zvládne splnit 13 úkolů, jeden zlověstnější než druhý, čeká ho tučná odměna. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

Honzulik 

všechny recenze uživatele

13 Sins - tak u tohoto filmu musím doporučit podívat se až do konce. Pokud to nevdržíte přijdete o to nejlepší... Nicméně není to tak snadné, neboť nízký finanční rozpočet, průměrné herecké výkony a další, to vše při sledování 13 hříchů ovlivňuje pocity diváků. 13 Sins přesto udržuje pozornost určitým napětím a inteligentními zvraty při řešení jednotlivých úkolů. 13 Sins je film na hranici mezi thrillerem a hororem. Hororové momenty sice trochu amatérské a určitě mohly být efektivnější, krvavé scény jsou zase tupé, zbytečné a chybí větší rafinovanost. Režisér Daniel Stamm je zřejmě ovlivněn stylem nezávislých hororů dřívějších let, kdy se ještě tolik nehledělo na hodnotu napětí. Je pravděpodobné, že film je finačně omezen tak, že nezbyly peníze na kvalitnější speciální efekty a to samozřejmě ovlivnilo samotnou kvalitu filmu. Je to určitě škoda, neboť námět filmu je velmi zajímavý. Můžeme jen doufat, že celý rok 2014 nebude pro tvůrce filmů finančně tak hrozný, jak se zatím rýsuje a dočkáme se více kvalitnějších filmů... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tož se nám záhadná thajská hra sestávající z 13 čím dál zvrácenějších úkolů přesunula do Ameriky. Zběsilé řádění zůstalo, ale (nejen) ten prapodivný konec z originálu byl eliminován - respektive nic nevysvětloval a neodhalil, přestože se v průběhu v pozadí trošičku zapátralo (čili víme, že podstata a historie byly úplně jiné). Ve výsledku vůbec nešlo o zatraceníhodný remake / variaci. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel , no toto sa mi páčilo. Dravé od začiatku, nápad skvelý a prevedenie výborné.Po krvavej stránke samozrejme žiadna sláva až na pár motorkárov ale inak som sa bavil. Herci hrali skvelo a moju pozornosť to udržalo dokonca kde som bol zvedavý ako to dopadne. Akurát na konci sa zachoval hl hrdina ako idiot ja by som prachy bral a nepýtal sa nič. U mňa zaslúžené 4*. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem byl poměrně nadšený... dokud nepřišla poslední patnáctiminutovka, která zničila morální kolaps hlavního hrdiny a navršila na sebe nesmysly jenom proto, aby do sebe zapadly věci, co radši měly zůstat bez další pozornosti. A potom, celá linka s Perlmanem ohledně pozadí hry je tu navíc a vlastně toho stejně moc nevysvětlí, takže proč si dělat škodu? 13 Sins odsýpá i přes odhadnutelný vývoj a spousta úkolů pro protagonistu je sympaticky zvrácená, ale bohužel. Scénárista neměl koule to pořádně dotáhnout a na konci je jen pachuť z promarněné šance na kultovku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Být to film s originálním námětem, dám mu pravděpodobně slabší trojhvězdí, ale protože jde o remake osm let starého thajského filmu, nad dvě hvězdy nepůjdu. To, v čem je snímek věrný originálu, je tu jednoznačně slabší (intenzita některých převzatých úkolů), a případné odlišnosti jdou spíš špatným směrem (například trestuhodné vyškrtnutí úkolu s jezením nelibého pokrmu). Tvůrci se zde snaží trochu víc vysvětlovat pozadí "Hry", bohužel však toto vysvětlování je do děje dost nešikovně, křečovitě naroubováno. A prostě ... u nesmyslu je snad vždycky lepší, když se ho člověk ani vysvětlovat nepokouší. 13 Sins zkrátka oslabilo pozitiva originálního snímku a posilnilo jeho negativa. Takže zbytečný film. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Keď Elliot vyberá pána Shawa z vane, mŕtvemu visí jazyk z úst, v ďalších záberoch už nie. (GabrielGabko)
  • V kaviarni Elliot stiahne šiltovku mŕtvemu dole na tvár a hneď v nasledujúcom zábere ju má vytiahnutú. Tiež sedí v úplne inej polohe, ktoré sa rôzne striedajú. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama