Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh a skvělá atmosféra, za nimiž značně pokulhává celkové zpracování a rozpačité herecké výkony. Nerve by byl pravděpodobně lepší jako krátkometrážní film na Youtube, protože 96 minut je zde vážně až moc. Film je totiž značně roztahaný, což má za následek spoustu hluchých míst, které kazí celkový dojem z jinak působivého provedení. Snímku také moc nepomáhá finále, které je, mírně řečeno, prostě praštěné. Nicméně, na některé úkoly a zvláště na Emmu Roberts je prostě radost pohledět! „Are you a Watcher? Or a Player?“ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle mně přišla zpráva od jedný známý: "Najdu tě někde online?" Asi mi něco chtěla říct, ale byla líná zvednout prdel. Minulej tejden jsem se v Libni ptal na cestu a holka místo aby mně řekla dvakrát doprava a jednou vlevo, začala mi rvát před obličej navigaci v telefonu. Byla totiž zrovna online a asi líná se mnou mluvit. No anebo si takhle přijedu do Dejvic a nemůžu zaparkovat, protože k tomu potřebuju bejt online a koupit si parkovačku po telefonu. Někdo je asi línej chodit vybírat prachy z automatů. Supr doba. A když zdrhnu do hor, potkám tam bandu zoufalců, co na mě mávaj vybitým telefonem, jestli náhodou nemám mapu. Jasně, já mám jenom mapu, ale myslíš, že z ní vyčetli aspoň to, v jaký jsou zemi? Takže takhle to dneska je... Dostali jsme se na úroveň, kdy telefonům sloužíme jako dopravní prostředek. Až se telefony naučej chodit, pošlou nás do řitě a budou si tady vesele svítit bez nás. Tak si udělej čas a běž na to mrknout, dokud je to jenom film. I když teda o fous... ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Pubertální romance, kde vývoj vztahu roztomilé hrdinky s bujným obočím a naprosto nesympatického debílka (jak já fandil tomu šprtovi!) zastiňuje druhý plán filmu, jímž je kritika on-line prostředí, kde se z jinak normálních lidí pod rouškou anonymity stávají zvířata. Myšlenka je to trefná, stačí se podívat do všemožných internetových diskuzí; ve snímku je to k dokonalosti dovedeno k závěru, kde se po krvi dychtící publikum v gladiátorské aréně snadno skryje pod nejrůznějšími maskami, z nichž nejvíc převažuje guyfawkesovská tvář Anonymous. Jakmile se však z anonymní masy stávají konkrétně jmenovanými jedinci, urychleně hru opouštějí. Zároveň si kritika bere na paškál snadnou dostupnost k on-line informacím a jejich jednoduchému zneužití, zůstává však na velice krotkých pozicích. Nerve je natočeno atraktivně, zářivě barevně, vystupují v něm samí hezcí lidé a scény jsou podbarveny líbivým popovým soundtrackem. V závěru jsem vizuálem byl už dost přesycený, stejně jako vlezlého product placementu Applu. Nakonec celé to na mě působilo spíš jako delší epizoda teenagerského seriálu, byť s velkorysým rozpočtem. A na to už nejsem cílovka. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hraješ - máš peníze, nehraješ - přijdeš o ně. Vadí-nevadí, flaška a výzva. Diváci skrytí v anonymitě s chutí sledují hráče, a pokud má hráč zemřít i v reálném světě, nemají problém s tím stisknout ANO. Nejnapínavější scény kromě závěru jsou motorka a žebřík. Motorka je navíc pěkně svižně natočená. V rámci žánru průměrný snímek si drží slušné tempo. Největší plus však vidím v pranýřování stupidních her na internetu, jimž je ochotno propadnout velké množství lidí bez ohledu na to, jaké budou následky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak cílovka mi byla jasná už z plakátu a stejně tak mi bylo jasný, že se do ní nevejdu. Ale i když mám k teenagerovi resp. teenagerce hodně daleko, docela jsem si to užíval. Mělo to to fajn vizuál, bavilo mě obsazení s Emmou Roberts, která je víc a víc k nakousnutí a líbilo se mi tempo, který je jednou z největších devíz, takže nedává příliš prostoru šťourání se v logice. Všechno bylo oukej, dokud nepřišel moralistickej závěr, kterej to skoro všechno zvojtil. To bylo pomalu na odebrání režisérsko-scénáristický průkazky. Škoda, ale i tak se jedná o docela slušnou práci. 60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v New York City (USA). (BMW12)
  • V uvítacím videu hry „Nerve“ jsou sestřihy z různých filmů. Jedná se například o legendární scénu z filmu Matrix (1999), kde Morpheus nabízí Neovi, aby si vybral mezi modrou a červenou pilulkou, z nichž jedna jej vrátí do jeho virtuálního života a druhá mu umožní vstoupit do skutečného světa. V dalším záběru je vidět dav obyvatel z filmu Hunger Games: Vražedná pomsta (2013). Konkrétně ve chvíli, kdy jeden z přihlížejících vzdává hold Katniss přiložení dvou prstů na rty a následným pozvednutím ruky. (Calwen22)
  • Když na začátku filmu Vee (Emma Roberts) projíždí internet a volá jí přes Skype její kamarádka, je na internetové stránce The Huffington Post, kde je upoutávka na článek s názvem „Is James Franco Too Smart?“ Jde o vtipnou hříčku, jelikož mužskou hlavní roli (Iana) hraje jeho mladší bratr Dave Franco. Mimo jiné Emma si s Jamesem zahrála ve filmu Palo Alto (2013). (Reesam)

Reklama

Reklama