Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 2

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (829)

Morien 

všechny recenze uživatele

V magické době filmů, kterým se skoro vždy podaří mě něčím rozčílit, přichází tento osvěžující film, který mne jenom nebavil a přišel mi prostě nijaký. Už o knize jsem si myslela, že vypadá jako pěkný nápad proměněný v nepříliš dobrý příběh, a film tento dojem jenom posiluje. A nejsmutnější ze všeho mi asi připadá, jak neinspirovaný se Tim Burton zdá. Psychedeličtí kostlivci ano, děkuji pěkně, ale ve zbytku filmu jako by on i jeho štáb zapomněli na své řemeslo. Dostala jsem dvě hodiny, ve kterých se pocitově skoro nic nestalo, a když už se něco dělo, však víte: láska, nenávist, přátelství, fascinace, strach o přežití, tak to nedostalo patřičný čas, aby to mohlo zasáhnout srdce. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která se ke konci lehce zvrhává (ach ty nelogičnosti), ale tak už to občas u Burtona bývá. Já ty jeho podivnosti zkrátka můžu. Přesto jsem do filmu nešla s příliš velkým očekáváním, a odešla jsem mile překvapená. Ne nadšená, ale překvapená. Eva Green válí jako vždycky, vizuálně je to nádhera a atmosférou parádní. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U filmů Tima Burtona je to vždy o hubu. Jednou u mě uspěje, podruhé ne. Na snímek jsem se celkem těšil. Přehnaná očekávání jsem ovšem neměl, protože jsem nějakou takovou pohádku pro nejmenší očekával. I přes nízká očekávání mě snímek dost zklamal. Hlavní kámen úrazu bych spatřoval v krajně neatraktivním výběru herců. Je to jedno otravné dítě vedle druhého. Nejotravnější byl právě hlavní hrdina. Na jeho neuvěřitelně odporný ksicht se nedalo dívat. Nápad s ukrýváním se před nepříliš zajímavými monstry v časových smyčkách mi přišel fajn. Ovšem potenciál tohoto nápadu zůstal tak nějak nevyužit. Film nedokázal vytvořit ani náznak své typické atmosféry, která by diváky pohltila. Strašně jsem se během sledování tedy nudil. Bylo mi úplně jedno, jak to celé skončí, jen jsem si přál, aby to skončilo brzy. Nechci si ani představovat, kterak musely trpět děti. Burtonovi jeblo. Závěrečná akce byla totálním výsměchem všem divákům. Jediné, co si zaslouží pochvalu je sexy kukuč Eva Green (věčná škoda její účasti v této sračce) a občasné příjemné vizuální efekty. V tomto paskvilu divák narazí bohužel pouze na Burtonovu psychopatickou polovinu. Ta geniální a kreativní polovina zůstala velice dobře skryta. Tu objeví zřejmě jen ti nejzarytější fanoušci, obdivovatelé a milovníci tohoto šíleného režiséra. Takoví ti, kteří by byli ochotní udělat Timovi na požádání manuálku. Zhlédnutí dalšího Timova filmu si zatraceně dobře rozmyslím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S těžkým srdcem hodnotím, jak hodnotím, protože hudba Dannyho Elfmana je asi to poslední, co novému filmu Tima Burtona chybí. On sice hezky vypadá, moc mě potěšila Eva Green, která konečně hraje něco trochu jiného, a dětičky jsou také příjemně podivné, nicméně je to TAK nudné, ke konci zmatené a akční jen proto, aby se neřeklo, že to není akční, a aby trikaři měli na chleba... Knihu jsem nečetl, ale přečíst si ji stále chci - momentálně proto, že prostě věřím, že bude lepší. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)
  • Ve scéně, kdy se děti musejí zachránit útěkem ze sirotčince přes střechu, odepíná si Emma (Ella Purnell) své olověné boty, aby mohla vzlétnout. Ty zůstávají na střeše budovy, na kterou následně dopadá bomba a ničí ji. V dalším záběru na pláži Emmu dokonce musí Jake (Asa Butterfield) jistit lanem, protože bez svých bot nemůže chodit (je příliš lehká). Ale v následných záběrech už Emma opět své olověné boty má, bez jakéhokoliv objasnění, jak k nim znovu přišla. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama