Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 2

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (270)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, ale tenhle mě zaujal svým námětem a obsazením - možnost vidět Olivii Wilde v roli zmrtvýchvstalé vědkyně jsem si nemohl nechat ujít. V kontextu současné pokleslé hororové produkce jsem nakonec film shledal jako vcelku zábavnou podívanou, u které si přemýšlivý člověk může přijít na své - určitě není na škodu zamyslet se nad tím, jaké etické bariéry by měla mít současná věda, a co ještě je ospravedlnitelné ve "vyšším zájmu" společnosti. Původně jsem se domníval, že je film plný vědeckých nesmyslů, ale Olivia Wilde v jednom rozhovoru řekla, že celý film se zakládá na realitě a že skutečně existuje skupina vědců, kteří se zabývají možností přivádět lidi k životu (!) - nevím, nedokážu posoudit, neurologie je pro mě španělská vesnice, ale pokud nejde jen o marketingové kecy, pak to filmu určitě přidává na zajímavosti. Co by asi šlo filmu vytknout, je výskyt velkého množství osvědčených žánrových postupů, či klišé, chcete-li - máme zde děcko stojící na konci chodby, lekačky, černé kontaktní čočky, telekinezi, zabitého černocha (což ostatně prozradí už neobyčejně spoileroidní trailer, před nímž tímto varuji), skupinku lidí v uzavřeném prostoru, z něhož není úniku, postavy, které se rozdělí, ač to nedává smysl, osamělou holku v prostoru, kde postupně zhasínají všechna světla... ech, copak jde dnes ještě vymyslet něco nového? V tomto smyslu není ve filmu nového skoro nic (dokonce je bohužel i dost předvídatelný), film je původní pouze v tom, jak tyto neoriginální motivy kombinuje v nový celek - a po této stránce mě prostě bavil. Když na něj nebudete klást žádné nesmyslné nároky, může film celkem spolehlivě zafungovat - už jen pro ten pekelný závěr jsem rád, že jsem ho mohl vidět - brr, ještě teď mě z něj příjemně mrazí. Mimochodem český název je vážně neuvěřitelně debilní - když je něco vzkříšené, tak už to přece jednou muselo být naživu (čili Zoe by musela být démon už zaživa). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Olivce bych bez reptání kdykoliv začvachtal prstem v Martini, ať už by byla posedlá nebo ne, ale kde nic není, ani zmrd nebere a tohle nezvládla ztopořit ani ona s celým tím svým kudapílem. Ploché jako rumunská gymnastka, strašidelné jako Kásper, originální jako vietnamská teplákovka se třemi pruhy, hloupé jako fronta na Epl šestku, dramatické jako schnutí základní barvy a zábavné jako trhání osmiček. Ale jinak hezky natočené, takové barevné a Olivka umí dělat rtíky moc hezké kroužky. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Lazarus Deffect aneb Vzkříšení debila. Totálne mdlá a nezaujímavá kravina, to sú slová ktoré ma ako prvé napadli pri záverečných titulkoch. A pritom Lazarus Effect nemusel byť až taký zlý, len by to chcelo akokoľvek schopného režiséra. Tá myšlienka o vedcoch, ktorý objavili akýsi „liek, ktorým dokážu oživiť človeka“ nie je na zahodenie, akurát tu o to vôbec nejde. Film sa napriek veľmi skromnej dĺžke rozbieha veľmi pomaly, kde divák musí počúvať plno nezmyselných vedeckých žvástov vycucaných z prsta a základná premisa slúži iba k tomu, aby oživila Oliviu Wilde, no a tá v jednom stereotypnom laboratóriu začne robiť bordel. O nič iné tu v podstate nejde. Pár krát si polevituje, pár krát asi telekinézou pohýbe predmetmi, zafarbí oči a to je asi celé. Nemá to absolútne žiadnu atmosféru, spád a jediné na čo sa Lazarus Effect spolieha sú snáď tie najpredvídateľnejšia ľakačky za poslednú dobu. Ono to už z princípu nemalo čím nahnať strach a to je pre horor asi tá najhoršia vizitka. V závere už navyše film nevedel ako z celej tejto frašky von, tak sa do toho bez najmenšieho zmyslu začnú miešať snové sekvencie a je koniec. S týmto obsadením som čakal aspoň priemer, keďže trailer zase nevyzeral až tak márne, ale nebyť tu Olivie Wilde tak to snáď ani nedopozerám. Dve hviezdy iba z milosti, inak by som išiel asi aj nižšie. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo zvyklý vídat Olivii Wilde načesanou a krásně upravenou,tak zhruba od poloviny tohoto hororu se bude divit... :-))).No nejsem extra příznivec hororu ,ale sem tam se na nějaký podívám.Tady i jako člověk co se často u hororu lekne,mi přišlo,že se to dvakrát nepovedlo.Myšlenka sice vcelku dobrá,ale provedení už tak moc asi ne.No,ale snaha se cení.Za mě tedy celkově 45% a dvě hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná posedlá duchařina, která nás nabádá k tomu, aby jsme si nehráli na Boha, protože Ježíš byl jen jeden a Lazar vlastně taky. Mělo to atmosféru, solidní lekačky, sem tam film dokázal postrašit a navíc se tu sešlo celkem sympatické obsazení v čele s kráskami Sarah Bolger a Olivií Wilde. Gelb se navíc nesnažil za každou cenu natahovat stopáž, což filmu velice prospělo. Podle hodnocení jsem čekal další průšvih, ale jsem mile překvapen. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Tvrdenie, že ľudia používajú iba 10 % svojho mozgu, je bežný mýtus, ktorý by vedci s kapacitou uvedenou vo filme určite vedeli. Moderné výskumy dokázali, že celý náš mozog je v neustálej činnosti. (Arsenal83)
  • Olivia Wilde (Zoe) byla v době natáčení filmu těhotná. Filmaři proto museli přizpůsobit způsob snímaní záběrů, aby nešlo vidět její větší bříško. (Narcis)
  • Většinu filmu nosí Olivia Wilde (Zoe) speciální černé kontaktní čočky přes které nebylo nic vidět. Orientovala se hlavně sluchem. (Narcis)

Reklama

Reklama