Reklama

Reklama

Vzkříšení démona

  • USA The Lazarus Effect (více)
Trailer 2

Skupina vědců se snaží se posunout poznání až na samou hranici božství a získat nepředstavitelnou možnost přivést zpět k životu mrtvé tělo. Zatímco Ježíš si vzkříšením Lazara vydobyl víru svých následovníků, vědecký experiment narazí na úplně opačné síly a jeho následky se ponesou ve znamení zkázy. První pokus skupiny mladých vědců oživil mrtvého psa, při jeho opakování se ale věci zvrtnou a po zásahu elektřinou jedna z členek týmu zemře. V okamžitém šoku se ostatní rozhodnou pro vyzkoušení svého zázraku na lidském těle.. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (270)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých vedcov z Kalifornie pracuje na vývoji nového lieku, ktorý má pomôcť ťažko chorým pacientom. Po experimentoch na zvieratách zistia, že sérum, ktoré vyrobili dokáže oživovať mŕtve tkanivá, obehovú sústavu a mozgovú činnosť. Za jeho podpory je možné uhynulé organizmy priviesť späť ku životu. Po tomto medicínskom procese sú však na nich pozorované nápadné zmeny chovania. Celé sa to všetko značne skomplikuje, keď sa vedúci tohto projektu rozhodne v zúfalstve a smútku oživiť svoju tragicky zosnulú partnerku. Americký horrorový snímok "Vzkriesenie démona" (The Lazarus Effect) natočil v roku 2015 mladý, neskúsený režisér David Gelb. Nezvládol to. Dokokázal kvalitne spracovať pomerne zaujímavý námet. Nevyužil svoju šancu. Tým pádom hneď na začiatku pochoval aj svoju režisérsku kariéru. ** ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, ale tenhle mě zaujal svým námětem a obsazením - možnost vidět Olivii Wilde v roli zmrtvýchvstalé vědkyně jsem si nemohl nechat ujít. V kontextu současné pokleslé hororové produkce jsem nakonec film shledal jako vcelku zábavnou podívanou, u které si přemýšlivý člověk může přijít na své - určitě není na škodu zamyslet se nad tím, jaké etické bariéry by měla mít současná věda, a co ještě je ospravedlnitelné ve "vyšším zájmu" společnosti. Původně jsem se domníval, že je film plný vědeckých nesmyslů, ale Olivia Wilde v jednom rozhovoru řekla, že celý film se zakládá na realitě a že skutečně existuje skupina vědců, kteří se zabývají možností přivádět lidi k životu (!) - nevím, nedokážu posoudit, neurologie je pro mě španělská vesnice, ale pokud nejde jen o marketingové kecy, pak to filmu určitě přidává na zajímavosti. Co by asi šlo filmu vytknout, je výskyt velkého množství osvědčených žánrových postupů, či klišé, chcete-li - máme zde děcko stojící na konci chodby, lekačky, černé kontaktní čočky, telekinezi, zabitého černocha (což ostatně prozradí už neobyčejně spoileroidní trailer, před nímž tímto varuji), skupinku lidí v uzavřeném prostoru, z něhož není úniku, postavy, které se rozdělí, ač to nedává smysl, osamělou holku v prostoru, kde postupně zhasínají všechna světla... ech, copak jde dnes ještě vymyslet něco nového? V tomto smyslu není ve filmu nového skoro nic (dokonce je bohužel i dost předvídatelný), film je původní pouze v tom, jak tyto neoriginální motivy kombinuje v nový celek - a po této stránce mě prostě bavil. Když na něj nebudete klást žádné nesmyslné nároky, může film celkem spolehlivě zafungovat - už jen pro ten pekelný závěr jsem rád, že jsem ho mohl vidět - brr, ještě teď mě z něj příjemně mrazí. Mimochodem český název je vážně neuvěřitelně debilní - když je něco vzkříšené, tak už to přece jednou muselo být naživu (čili Zoe by musela být démon už zaživa). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Myslím si,že pro Lazarus effect je těch 47% docela nespravedlivých.Z nevinně vypadajícího hororu se to pomalu,ale jistě měnilo v pořádnou pekelnou vyražďovačku s pár "lekačkama".Něco podobného jsem čekal,ale nakonec mě film kladně překvapil.Samozřejmě se to nemůže vyrovnat V zajetí démonů nebo podobným filmům,ale zase to tak špatné nebylo.Olivia Wilde jako hlavní představitelka démona svou roli zahrála dobře,ostatní herci také ušli.Konec byl velmi překvapivý.Za mě dávám 60% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Hlavním důvodem, proč jsem tento snímek viděl byla účast Olivia Wilde a vcelku poutavý název. Při pohledu na ostatní herce jsem byl též spokojen a očekával jsem řekněme průměrnou podívanou. Bohužel herecké výkony zde nebyly bůhví co ani od Olivie (ač ta alespoň mimikou a pohledem dělal něco navíc), ale to je hodně o takřka neexistujícím scénáři. Za pouhých 83 minut se tu stejně nic extra neděje, závěr je taky takový nijaký. Lekačky tu sem tam jsou, ale nic extra. Celkem pouhé 2z5. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tady se Blumova fabrika na levné, kvalitní a hypervýdělečné horory pro jednou utnula. Podíval jsem se na to jako všichni kvůli Olivii Wilde a nic moc nečekal, takže jsem z tohohle slabého odvaru HRÁČů SE SMRTÍ ani nemohl být zklamán. Příběh nepřekvapí a je zajímavý jen na chvíli, když hrdinka začne po návratu z druhé strany objevovat svoje nové schopnosti. Chtělo by to zatlačit na klaustrofobickou a paranoidní atmosféru noční podzemní laboratoře a vykašlat se na lekačky, protože ty tvůrcům fakt nejdou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 77. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Anglický název filmu The Lazarus vychází  z biblického příběhu, který popisují evangelia v Novém zákoně. Lazar byl podle Janova evangelia Ježíšív přítel. Když zemřel, tak čtyři dny po jeho smrti přišel Ježíš k jeho hrobu a zázračně ho vzkřísil z mrtvých. (willy1)
  • Zemiakové lupienky vo filme sú fiktívne lupienky Let's Potato Chips, ktoré sa nachádzajú aj v seriáli Community (od r. 2009). (Arsenal83)

Reklama

Reklama