Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vděčným a docela napínavým začátkem nemá Host vůbec problém získat si ihned divákovu pozornost. Postupem času jsem se však čím dál víc obával, že klišé typu pořekadla "host do domu, hůl do ruky" bude tím jediným vyústěním, na které se tvůrci zmohou. No, dopadlo to ještě hůř. Takže radím - nečekejte od Guesta nic jiného než nelogické klišoidní béčko. Odměnou vám bude slušně krvavá thrillerová jednohubka, kterou zabudete volnou chvíli, dovolím si říct, aniž by jste se potom mlátili do hlavy. Konec je fakt špatnej, ale za tu první polovinu ty tři řiťky dám. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzábavnejších a najštýlovejších thrillerov tohto roku. Hoci ten thriller rozhodne nie je „čistý“ a po určitom orezaní by z toho nebol problém urobiť napr. priamočiary slasher. Je vidieť, že Adam Wingard má slabosť pre filmárske časy minulé (80´s) a nesnaží sa zbytočne zapadnúť do trendovej produkcie, no napriek tomu jeho počin pôsobí stále moderne a tých pár tematických nápadov / momentov zaváňajúcich starým dobrým Carpenterom či Cameronom rozhodne poteší. Jeho predošlý highlight "You're Next" však podľa mňa už nikdy neprekoná a zaradí sa ku tvorcom, ktorý to najlepšie vypustili v úvodných rokoch kariéry (podobne ako A. Aja už neprekoná "Haute Tension" či W. Craven netromfne "A Nightmare on Elm Street"). Tým by som však nijak nechcel znižovať hodnotu tejto pecky, len vravím. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není filmu s dokonalejším soundtrackem. Když jsem na tom seděl v kině, umíral jsem blahem. Ten film má snad jedinou vadu - že hlavní roli neztvárnil Ryan Gosling, který by se pro titulní roli dokonale typově hodil (byť Dan Stevens je excelentní). Nejlepší možný způsob, jak si tento film užít, je dostat se k němu zcela náhodou, nic o něm nevědět (resp. nebýt kontaminován zdejším nedostatečným hodnocením) a nechat se vtáhnout do jeho děje, který se před člověkem postupně odkrývá do netušených zákoutí - sledovat jeho spění k velkolepému finále je čistá radost. UPDATE 16. 01. 2017 - Ten film mě strašně bavil i na druhé zhlédnutí. Nyní už mě nemrzí, že tam nehraje Gosling, a celé jsem si to užil navzdory tomu, že jsem věděl, jak to dopadne (k samotnému závěru bych měl osobně jednu lehce SPOILEROIDNÍ výtku - přijde mi absurdní, aby to ten týpek přežil). A ten soundtrack - to je prostě něco neskutečnýho. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens s chrpově modrýma očima zahrál psychotickýho magora poměrně s přehledem, za zvuků synťákové hudby, jak od Leška Semelky v nejlepší formě, nám dokazuje, že když někoho trefí kulka, tak vždycky teče krev, ještě k tomu umí házet granáty obouruč, vykopnout nohu fakt vysoko a jeho schopnost přežit taky není k zahození, v reality show Survivor by se určo dostal hodně daleko, to vám povím, páč stratég je to vynikající, je mu jasný, že když nakonec zůstane sám, tak vyhrál. Jako zápletku by z logru vyvěštila nejspíš i madam Jolanda, televizní kartářka a lamačka mužských srdcí, ale ten osmdesátkovej feeling, spolu s vtipným finišem, se mi vcelku zamlouval. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica je ako Drive len bez pózerstva. Skvelý hlavný hrdina rieši problémy postáv okolo za zvukov nadupaného soundtracku. Bohužiaľ zvrat v polovici filmu a hlavne záverečné vysvetlenie udalosti je ako z úplne iného filmu a dosť kazí dojem. Škoda, že sa toho nechytil zručnejší rozprávač. Ale Maika Monroe je moja nová obľúbená herečka! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Na halloweenské party je možné spatřit i masku lišky. Ta se dříve objevila i ve filmu You're Next (2011), za kterým stojí stejný režisér a scenárista. (Phill67)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama