Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (347)

verbal 

všechny recenze uživatele

Taky jste si vždycky říkali, jak moc komediálně by asi nejslavnější rakouský stažený králík vypadal s lebkou v ruce a frází „Tubí bek or not tubí bek“ na rtech nebo v montekovsky kožených kalhotách při milostném jódlování pod balkónem Brigity Nýlsen? Tak tady to máte! Poté, co atrofovaný Árny patrně zjistil, že už moc dlouho neudrží mašinkvér, začíná na důchod pokukovat po Brodveji. Zřejmě v poslední době i intenzivně navštěvoval nějakou tu hereckou posilovnu, kde v potu, krvi a odříkání rozšířil svůj tolik pestrý výrazový rejstřík, dosud zahrnující jediný unifikovaný komediálně akční škleb, s nímž v pohodě vydržel celou kariéru, o ještě jednu hustě dramatickou mimickou polohu, jíž bych pracovně nazval „týraný grizzly“. S ní a permanentním německým přízvukem však vypadá, že do budoucna v pohodě zvládne vše ostatní, od srdcervoucího truchlení nad úmrtím člena rodiny přes týrání se nešťastnou láskou až po existenciálně zádumčivého Kralevice dánského. Jen je trochu škoda, že si ke svému dramatickému antré vybral takovou unylou, nenápaditou a otravnou pičovinu, v níž hodinu a půl jen tak čumí a truchlí nad tím, jak mu hnije dceruška. Čumí sice na své poměry slušivě, vkusně a dost přesvědčivě, avšak celou dobu jsem se u tohoto „hororu“ bál akorát toho, aby mě pro samou telenovelizovanou nudu nekróza nezkosila rychleji než tu jeho mimořádně nesympatickou ratolest. No nic, „Ich werde zurück sein!“ tentokrát naštěstí famózní angličtinou nezaznělo, takže doufám, že Polévkové koření 2 snad nebude, a já před Árným budu milosrdně předstírat, že jsem to radši ani neviděl. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je tam hodně promarněného potenciálu (respektive moje představivost si vyrobila alternativní film, něco jako kdyby ho napsal a natočil nějaký šílený Asiat typu Joon-ho Bong nebo Sion Sono, zkrátka že současná podoba filmu by tvořila tak první dvě až tři pětiny dramatického oblouku a potom by se šlo ještě dál a houšť), ale když si vzpomenu, jak pyšný na ten film Arnold byl, když o něm mluvil nebo psal, tak jsem na Arnolda úplně pyšná. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|90%| Tak tu máme konečně další projekt s Arnoldem Schwarzeneggerem. Ze začátku jsem byl dost skeptický. Říkal jsem si, sakra, na tyhle nízkorozpočtové filmy typu Maggie atd at se vrhne až později. Nejdřív at natočí ještě pár dobrých akčních kousků a až pak tohle. Trailer mě také moc nechytl. No, po skončení snímku jsem byl teda překvapen. Rozpočet byl malý a vše bylo moc obyčejné, příběh nebyl skoro žádný, ale to pro mě neznamená absolutně žádný problém. Honili se mi různé myšlenky a pocity, které jsem v duchu střílel slovy jako: DECHBEROUCÍ, NEKOMPROMISNÉ, REÁLNÉ, SMUTNÉ, TÍSNIVÉ, ZOUFALÉ, TEMNÉ, PROSTŘEDÍM ZNIČENÉ, ….. Takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Prostě to nebyl horor. Možná jen nádechem či pár scén. Bylo to netypické a skvěle zahrané drama. Sledujeme tu dospívající dívku, co se postupně stává zombií a nedá se s tím vůbec nic dělat. K tomu máme jejího otce, který je neuvěřitelně z toho zničený a odmítá jí po zbytek jejího krátkého života zavřít do karantény. Tak si jí nechá doma, kde prožívá spolu s ní peklo, čas se krátí, dny ubíhají. No, jsou to obyčejné scény, dialogy atd – takže to pro někoho může působit nudně, ale mě to chytlo. Abigail Breslin to zvládla výborně, bavila mě až do konce. Arnold Schwarzenegger zde má netypickou roli a rozhodně mu i sedla. Musím ho pochválit. Zahrál to opravdu dobře. Nějak se moc neprojevuje a ani toho moc nenamluví. Ale zničeného otce, to na pohled zvládl. Jeho roli by mohl zahrát někdo jiný, to neříkám, že to byl nějak Arnoldův oslnující výkon, ale mě tím překvapil, jak věrohodně jeho postava vypadala. Depresivní atmosféra, místy spojená s vydařenou hudbou, pár dobrých scén, kdy Arnold bez lítosti, ale s těžkým srdcem usmrtí dva zombie (již přeměněné lidi – přátele), konečná fáze snímku, kdy se chystá zabít svou dceru. Takže jak dopadne konec ? To neprozradím, rozhodně jsem měl zatajený dech. Emoce tu místy jsou, hlavně na konci. No, nemám už co dodávat. Spokojen jsem velmi. Váhání mezi 4 a 5* jsem hravě zvládl. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Maggie" bol jeden z filmov, na ktoré som bol veľmi zvedavý. Prinášal nám trošku iný zombie koncept než zvyčajne a viac sa sústredil na drámu. Okrem toho v hlavných rolách boli Abigail Breslin a Arnold Schwarzenegger, ktorí sú podľa mňa absolútne fantastickí. Tak som si film nemohol nechať ujsť. A po dopozeraní som sa dočkal presne toho, čo som aj očakával. Výbornej tichej drámy, ktorá netlačí na akciu ani nič podobné, len do nás dostane napätie z toho, čo sa stane. Tento film má veľa skvelých momentov, no absolútne najlepší je pre mňa jeho záver, ktorý bol absolútne neskutočný. A nebudem vám ho tu ani náhodou spoilovať. Abigail Breslin je podľa mňa vynikajúca mladá herečka, ohromný talent, veľmi sympatická a má veľký cit pre jej herectvo. Teším sa na ňu v ďalšom filme. Hodnotenie: B+ ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čistá depresívna, melancholická a smutná pocitovka, ktorá s hororom súvisí len okrajovo, ale čakal som to. U mňa fajn, lebo účel to splnilo - po skončení filmu som bol smutný. Nie je to síce to, čo v hororoch vyhľadávam, pretože pomalé tempo mi síce nevadí, ale radšej by som bol, keby bola tá celková pochmúrna nálada aspoň občas osviežená nejakými akčnejšími pasážami (napríklad nájazdmi zombíkov), no veľa sa tam toho nenašlo. Čistá rodinná dráma. Ale ako dráma to funguje. S postavami sa súcitiť dá, je to pekne nakrútené a hudba už asi pôsobivejšia byť nemohla. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) má celou dobu ve filmu brokovnici, kterou doma odkládá na krbu. Když ale přijde scéna s liškou, kdy jde Maggie (Abigail Breslin) do domu pro brokovnici a vyjde za liškou do lesa, má místo brokovnice úplně jinou zbraň. (Jardinnn)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama