Reklama

Reklama

Záhadný virus zasáhne odlehlou základní školu. Z nevinných malých školáků se rázem stává roj na vnitřnostech si pochutnávajících zrůdiček. Nevyjímaje vnitřnosti učitelů a zaměstnanců této základky. Přeživším dospělým tak začíná osudový boj o holé přežití s bandou malých zombie breberek. (geklon)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (87)

kingik 

všechny recenze uživatele

Učitelský sbor na základní škole na malém městě čelí svým malým žákům, ze kterých se během chvilky stala masožravá monstra. A devadesát minut budou hledat způsob, jak ty malé a nenasytné zmrdy nekompromisně zabít a uniknout z jejich spárů. Leigh Whannell napsal úplně prajednoduchý scénář, klidně se může použít i přirovnání prostoduchý scénář, v němž mísí komedii s hororem v docela vyhovujícím poměru. Dal se poměrně do nevděčného tvůrčího psaní, většina diváků žánr zombie shledává víceméně slaboduchým i jednotvárným, tudíž zřejmě těmto divákům nemá cenu jej vnucovat, ani jim vyvracet jejich názor. Whannell se svým parťákem Ianem Brennerem jsou nadšenci (oba si ve filmu zahráli), což je na výsledném dílu znát. Mohutně se hláškuje, ovšem nezapomíná se na hororovou složku, která sice z režijního hlediska není žádnou extra výzvou, ujala se jí dvojice debutantů, nicméně neznamená to, že by byla nouze o nějaké to napětí, gore, i když slabší, a několik málo viděných nápadů u konkurence. Má to tempo i spád. Obsazení je sympatické. Elijah Wood si film produkoval, vypadá pořád stejně mladistvě, obdržel narážku na Pána prstenů a zahrál si mladého suplujícího učitele se spisovatelskými ambicemi, který zrovna dokončuje svůj hororově laděný román. Takže ke svému překvapení bude mít záhy pro svoje literární dílo hodně kvalitní inspiraci. Z obsazení ještě výrazně zaujal Rainn Wilson, který dostal za úkol zhostit se role tělocvikáře, která bude disponovat velkým komediálním rozměrem, vyprodukuje při tom velkou porci hlášek, prokáže charakter, odvahu, vůdcovské schopnosti i nevraživost vůči mladému suplentovi, na kterého bude žárlit. Na viru je originální a zajímavé asi hlavně to, že na dospělém člověku se jeho účinky neprojevují a malá holčička, která nákazu roznese, se jím nakazila z kontaminovaných kuřecích nuget ze školní jídelny. Jak už jsem psal, nasadilo se zdatné tempo, které mělo jen pár výpadků. Celkově na film musí být nálada. Je to v podstatě zábavná a oddechová blbina, stylově připodobněná ke spřízněnému snímku Skautův průvodce zombie apokalypsou. Ten ale měl mnohem hezčí dámské osazenstvo, kvalitnější gore i masky a více se zapracovalo na režijních nápadech. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět Elijaha Wooda jak z velkolepé fantasy trilogie se okamžitě přemístil k žánru Horor a velmi mu to sedí. V Maniakovi exceloval, zde je spíše takové trdlo, dokonce ve filmu dostane narážku na Pána prstenu, ale zábavná tlama to bezpochyby je. Cooties v mých očích vyniká především neotřelým originálním nápadem, kde Zombie mohou být pouze děti, na druhou stránku mě poměrně zklamaly masky, Zombie děti mají pár červených temper na tváři a tím to hasne. Gore zde nějaké také je, ale až na pár scén vyzní lehce uměle. Hlášky občas fungují, postava tělocvikáře, Elijaha či podivína je obsazena na jedničku, zbytek je takový hororový standard. Bavil jsem se, ale v každém atributu se jelo pouze na půl plynu.Story 6/10, Atmosféra 5/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 7/10, Zábavnost 7/10 65% ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa v rukou prepubertálních zombíků. Jak jinak by to mohlo dopadnou, než takhle :-). Maximální šílenost s šíleným scénářem a stejně crazy sebrankou v hlavních rolích. Nadhled a cílovka je jasná, místama tomu vzhledem ke scénáři chybí větší zábavnost a víc hardcore scén, ale pokud tomu chcete přijít na notu a máte tyhle nesvázané komedie rádi, tak to funguje v naprosté pohodě. Rainn Wilson dokáže skvěle bavit, jen škoda, že nedostal víc absurdních scén. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vcelku som sa na to tešil. Whannella mám ako scénaristu a herca pomerne rád. Hlavne za jeho zárezy vo Wanovej tvorbe. Cooties majú výbornú prvú polovicu. Naozaj že výbornú. Akonáhle sa dostávame do akčnejšej časti v škole je to ešte zvládnuteľné aj keď na zombie komédiu je tam málo komédie a tie nechutnosti sú tiež skôr typické ako zaujímavé. Potom sa ale dostávame von z areálu školy a odvtedy to stráca šťavu, ale aj smerovanie. Koniec je useknutý len preto aby sa nepovedalo. Nič sa nestane, nikto poriadne nezomrie a strašne sa to drží šablóny všetci prežijú( aj keď v tomto prípade by sa hodila iná šablóna). Wood je super, Pill je roztomilá ale najlepšou postavou je Whannell v úlohe spomaleného, alebo inteligentného podivína. Stráviteľná jednohubka na zabitie večera. Malo to ale omnoho väčší potenciál. Zasrané Chicken Nuggets!!! ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Děcka ve školách jsou živel sám o sobě. Když k tomu přidáte virus, který je mění v ještě větší agresory, kteří chtějí požít mozky lektorů, máme Cooties. Podle mě zábavná, místy výborně nahláškovaná zombie komedie s hobbitem Woodem v hlavní roli, která sice nešokuje nějakým extra gore nebo super maskami,ale za to vytahuje trumfy hlavně s postavami. Pan tělocvikář byl nejvíc akční Fero jakého znám a jeho kecy dokázali pobavit, stejně tak psycho učitel biologie(myslím že to byla biologie). Pokud se nudíte a hledáte film u kterého se zachichoňáte, pousmějete a chcete se bavit, Cooties je ta správná volba na jakýkoliv večer. Já jsem spokojen. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Světovou premiéru měl film na Sundance Film Festival 18. ledna 2014 v Park City. (Ampi)
  • I přesto, že Miles Elliot hrál postavu jménem „Dink“ a je tak napsaný i v titulcích, nikdo ve filmu ho nenazval jeho jménem. (Polgedney)

Reklama

Reklama