Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

U toho filmu je všechno špatně - temporytmus, zbytečně dlouhé intro, zbytečně dlouhá stopáž, průhledná zápletka a že každého brzy napadne, kdo je vrah, navíc hlavní postava se chová skutečně jako pako, bez rozmyslu, svou nelogičností to prostě uráží inteligenci diváka. Skutečně to vypadá, jako když si nezkušený student zkouší natočit za velké peníze thriller, ale zapomene na pořádný scénář. Ty zmiňované zvraty se odehrávají v asi tři čtvrtě hodinových rozestupech, a když má divák něco nakoukáno, tak ho ani nijak nezmatou, i ty jsou průhledné. Otravný film s otravnými herci kromě Chema. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený,atmosferický thriller.Opravdu parádně vybudovaný strach,který graduje s každou minutou filmu.Prostředí filmové školy,snuff filmy,horory,násilí v televizi,reálné věci,které mistr Alejandro Amenábar dokázal s přehledem zapojit jako hlavní zápletku.K dokonalosti tím už chybí jen kousíček...větší množství krve a gore,které by se sem podle mě hodilo jako sůl.I tak ale 4.5 * a veliká poklona. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi slibný, ale ke konci se to už dost zvrhne v dojem stokrát viděného i ohraného - každý dějový zvrat je strašně předvídatelný, a celková délka přes dvě hodiny je vyloženě úmorná - zkrácení a zrychlení tempa by filmu po mém soudu jen prospělo. Horor to není ani omylem, spíš thriller, a navzdory námětu je to film pozoruhodně krotký - násilí i krve je zde naprosté minimum. Celé to navíc působí trochu laciným a amatérským dojmem, včetně hudebního doprovodu, byť mi je právě ten celkový punc začátečnického nadšení na tom filmu symypatický, spolu s odkazy na jiné filmy nebo tím celkovým devadesátkovým lookem, který je z toho cítit na sto honů (účesy, kostýmy, auta v ulicích, interiéry, kouří každý a kouří se všude, třeba i profesor na přednášce...). Hlavní postava Ángely je zajímavá, byť jsem měl trochu problém věřit, že po ní chlapi tak letí (Ana Torrent vyloženě není můj typ, navíc ty neforemné devadesátkové hadry jí na kráse moc nepřidávají); daleko zajímavější mi přišla postava Chemy - už jenom všechna ta jeho trika ve filmu nemají chybu. Celkově jsem rád, že jsem to mohl vidět, a vcelku mě to bavilo. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů je přesně moje krevní skupina, proto si nejsem jistá, proč zrovna Thesis se u mě celkem minula účinkem. Možná proto, že zub času se na filmu celkem podepsal a pak - ty nesympatické postavy! Všichni do jednoho, hrůza. Hlavní hrdinka, ten brejloun, ten slizkej hezounek... Co se tomu ale upřít nedá je napětí a také smekám, že ač je film téměř prost vyobrazování násilí, kolem kterého se ale celý točí, tak dokáže vzbuzovat pěkně nepříjemné pocity i bez toho. A to už se dnes jen tak nikomu nepodaří. Přesto mi z toho svým jasným tahem na bránu vychází jako vítěz 8mm. Pro mě Amenábar dosáhnul hororové špičky až v Ti Druzí, ale už tady měl našlápnuto velmi dobře. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na pomezí hororu a thrilleru nesází tolik na vytváření strachu, jako spíš na práci s diváckým očekáváním. To se projevuje trochu jinak načasovanými lekačkami (nepřicházejí ve chvíli, kdy by je někdo čekal), ale zejména tím, že publikum po celou dobu neví, komu má vlastně věřit a podezřelý střídá podezřelého prakticky z minuty na minutu. Do poslední chvíle si člověk nemůže být úplně jistý, kdo v „tom“ jede a kdo ne. Atmosféra je slušná, napětí také nechybí, i když jsem čekal asi něco drsnějšího. A když pominu poněkud rychlé vzplanutí svetru a ne úplně pochopitelnou narážku na v té době již neexistující Československo (o jaký film jako mělo jít?), vidím to na slušné 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Když Angela pročítá seznam kupců hledaného typu kamery, v seznamu figuruje i jméno režiséra filmu Alejandro Amenábara. (Fingon)
  • Amenábar jednu svoji filmovou postavu pojmenoval po skutečně žijící osobě, byl jí jeden z profesorů, který ho nechal na univerzitě propadnout - profesor Castro (v tomto filmu jeden z hlavních viníků v aféře okolo snuff filmů). (gattaca)
  • Film byl natočen za relativně krátkou dobu pěti a půl týdne, kterým předcházel jeden měsíc zkoušek. (gattaca)

Reklama

Reklama