Reklama

Reklama

Detektiv Kenner vyšetřuje případ zneužívání mladé dívky. Přiznal se k tomu její otec, který si ale nic nepamatuje. Detektiv spolu s psychoanalytikem pomalu odkrývají důkazy o činnosti satanistického kultu, který má na svědomí mnohem více trestných činů... (TV Prima)

Videa (3)

Trailer

Recenze (180)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jako první mně na tomto filmu upoutalo známé herecké obsazení a fakt, že by mělo jít o psychologický thriller se satanistickou zápletkou. Což jsem samozřejmě nehodlal nechat bez povšimnutí. O to víc potom bylo mé zklamání, když se z toho vyklubala průměrná detektivka, ve které se místy nepěkně zamotal i sám tvůrce (režisér a zároveň i scénárista) natožpak samotný divák. Svým způsobem by zápletka nebyla vůbec špatná, jen kdyby se zvolil poněkud odlišnější přístup, ubylo některých dialogů a více se zapracovalo na akční stránce filmu. Atmosféra filmu je totiž povětšinu času dost sterilní a nezáživná, navíc tu lze narazit na spoustu nesmyslných / nelogických scén/dialogů. Chápu, že nejen v Americe žijí nejrůznější primitivové, ale já jsem jim moc nežral, že většina zúčastněných byli až tak nehorázní blbci, kteří navíc (pokud pozorně posloucháte) toho ve svých výpovědích prozradí víc, než by bylo zdrávo. Možná to byl tvůrčí záměr, abyste nemuseli čekat až na „šokující rozzuzlení“. Abych však jen nehanil, našel jsem tu i několik povedených momentů, které zas až tak špatné nebyli. Kupříkladu snové pasáže (halucinace, noční můry), které alespoň částečně vylepšili již zmíněnou atmosféru. Takže ať se režisér snažil diváky zmást sebevíc, na mě to nějaký výraznější účinek nemělo. Dokážu však pochopit, že se tohle prostě někomu líbí. Já už však poslední dobou začínám být dost náročný (hlavně co se právě filmů z poslední doby týče), takže jsem dost na vážkách. Žádné terno to nebylo, ale vyložený průser taky ne. 50% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti veľmi zaujímavý a zjavne dosť nepochopený film. Amenábar si po Hlase mora a Agore opäť zobral na mušku nejakú "kresťanskú traumu", tentoraz vieru v satanistické sekty. A opäť ju šikovne rozkladá a ponúka racionálne vysvetlenia, vnáša do hystérie hlas rozumu. To všetko zabalené do štýlového retro satanského thrilleru s veľmi precíznou vizuálnou stránkou. Nemá to tú údernosť ako predchádzajúce režisérove filmy, ale rozhodne je zaujímavé sa nad všetkým zamyslieť. Aj nad tézou, že Satan vyhrá v okamihu, keď nás donúti uveriť, že neexistuje. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Amenábar má rozhodně na to, aby točil lepší filmy, což už nám také několikrát předvedl, ale na druhou stranu tohle opravdu není tak špatné, jak to někteří prezentují. Jen musíte přistoupit na jeho pokleslejší hru a neočekávat něco, co naprosto mění žánr, nebo vám na konci vyrazí dech způsobem "Těch druhých". Tohle zde prostě není. Ale hra s lidskou myslí a tím, co je realita a co ne, je zde pořád prezentováno dobře. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Mysteriózní krmi thriller s opravdu slušnou, tíživou a temnou atmosférou. Nevím, jak jinak bych to shrnul v kostce. Mě to docela bavilo. Film byl složen většinou konverzacemi, k tomu mu dopomáhala vydařena atmosféra. Vtáhnut do děje jsem byl okamžitě. Ethan Hawke mě zde téměř nadchnul – kradl si film jen pro sebe. Ani ta Emma Watson nebyla vůbec špatná. Stejně jako zbytek herců včetně Davida Thewlise. A co zápory? Bylo to dost předvídatelné a konečná pointa byla dost jednoduchá, ale přesto to jako celek nevybočuje z nějaké velké nelogičnosti. To, že se to celé dá víceméně předvídat, mi zážitek ze solidního snímku nepokazilo. Zaujalo mě to a ještě se k tomu minimálně jednou někdy vrátím. Jen se divím, že se to nedostalo k nám do kin. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl, že za Regression stojí Amenábar, tak bych pouze řekl, že jde o průměrný film, jakých tento žánr nabízí spoustu, takhle je ale jasné, že zavládlo i určité zklamání, jelikož Amenábar byl po dlouhé roky zárukou prvotřídní kvality. Regression je hororovým thrillerem, kde se situace točí kolem satanistických rituálů a zneužívání dětí. Nadějné obsazení, ovšem zabíjí plytký děj a ne úplně přesvědčivé zakončení, které je průzračně jasné už dávno před jeho samotným vyvrcholením. Průměrný film. ()

Galerie (172)

Zajímavosti (8)

  • Film byl poprvé uveden na francouzském hudebním a filmovém festivalu Des Notes Et Des Toiles v roce 2015. (Weasley)
  • Napriek neuspokojivému výsledku v kinách bol film číslo jeden vo víkendových pokladniach v Španielsku od 4. októbra do 11. októbra 2015. (Arsenal83)
  • Když Bruce (Ethan Hawke) usne na svém lehátku těsně před sekvencí noční můry, kdy se odehrává černá mše, je u krbu pohrabáč, ale když se probudí, pohrabáč je pryč. To naznačuje, že ve skutečnosti nešlo o sen, ale že se mše skutečně odehrála. Nicméně celá pointa filmu spočívá v tom, že to tak muselo být. (Johnny.ARN)

Související novinky

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama