Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (309)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mankote, ta botoxová baba se sem dostala jak? Zvlášť, když má vést tým a působit drsně. Dobře jsem se koukal, má za celou stopáž jednu jedinou akci - vystřelí a skočí přes nějakého chlapa. 50 cent taky nechápu, proč do toho šel. Ono vůbec je to takové nedomrlé, bez ducha, nápadu (teda až na motorku a vrtulník přes palubu, ale pořád je to hodně hodně málo), takové unavené, jako z donucení. Pár hlášek je fajn a Lundgrenovy brýle mne pobavily, ale zase je to fakt málo. Nejlepší jsou asi ty asiatské kousky, ale kdejaký film s Bruce Leem má lepší, zajímavější a nápaditější choreografii scén, co si budeme povídat. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Čtvrté a možná poslední pokračování (I když kdo ví) expendables dopadlo spíše jen (pod)průměrně - akce je sice fajn, ale příběhové žádný zázrak. Ti co byli dříve zamilovaní do Megan Fox tak si určitě pár záběru doslova užijou. Prim tu hraje spíše Statham, což mi nevadí a mimo jiné se tu objeví i několik nových postav. Sly si tu své odehrál a zvrat s ním byl lehce předvídatelný, ale na konci docela vtipně objasněný. Pokud jde tedy o rozlučku s bandou akčních hrdinů, kteří byli na vrcholu svých sil v 80tých a 90tých letech a dneska jsou už v důchodovém věku (čas nezastavíš), tak to dopadlo spíše jako takové menší zklamaní - 5/10. ()

Reklama

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Pořád to stejný dokola a dokola. Čtvrté pokračování nepřináší extra nic nového až na dva nové herce. A právě ti mě aspoň navnadili a proto jsem dal dvě hvězdičky místo jedné. Megan Fox funguje v týmu dobře a aspoň se dá na co koukat. 50 Cent to skvěle doplňuje a na tu roli se mi prostě hodí. Zbytek týmu je stejný, akorát zase o něco starší. Akční scény jsou taky podobné jako v minulých dílech a ty fungují docela dobře. Já jsem se u nich nenudil a uteklo mi to docela rychle. Děj je ale takový nijaký, chtělo by to buď něčím obzvláštnit a nebo přinést něco nového. Proto dávám dvě hvězdičky a jestli přijde někdy ještě pátý díl, který doufám že už bude poslední, tak snad přinese něco nového, něco lepšího. 5/10 ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Zatímco Rocky ze Slyových trojčat dostudoval s vyznamenáním a vydal se svou vlastní cestou, tak zbytek se trápí. Rambo tak tak dojel základku a Expendables nedají ani tu speciálku. Expendables 4 je ještě větší zbytečnost než Rambo 5. Lenost/málo prachů ve psaní, efektech a hraní. Nechápu, proč Sly ten scénář vůbec odklepl, když on sám si dává na psaní "velké" nároky. Nic no... smůla, třeba se to odpruží jako s Rockym 5. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl série, který od vyloženého propadáku zachraňuje Statham. Bohužel v současnosti už není v kurzu ani Megan Fox (kde jsou ty časy prvních Transformerů) a účast 50 Centa je taky slušným krokem vedle. Pokud odmyslím i do očí bijící low-cost vizuální efekty, jde o nenáročnou akční jednohubku na nedělní odpoledne, nic víc. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Sylvester Stallone (Barney Ross) zpočátku vypadl z filmu kvůli tvůrčím rozdílům s producenty. Později se však vrátil a oznámil, že se bude jednat o jeho poslední vystoupení v sérii. (VSVB)
  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)
  • Jméno Yoda, které zazní v 8. minutě, odkazuje filmovou sérii Star Wars. (Duoscop)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama