Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (476)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kočičku Megan Fox vystřídala odporná zrůdička Hailee Steinfeld a snímek si bohužel přetransformoval tak, aby co nejvíce seděl mladé zaostalé teen generaci bez špetky vkusu. Výsledek je tedy z mého pohledu velmi žalostný, protože jsem na obdobné teen sračky, kde 15letá píča zachraňuje svět, prudce alergický. Celý snímek je v podstatě jednou masivní koláží všemožných filmových klišé. Jednotlivé postavy jsou vybrány naprosto šablonovitě, aby si soudobá popkornová generace přišla na své. Až na obstojné efekty a několik lehce úsměvných momentů, je to bohužel bída a utrpení. Více mi rozhodně sedla původní verze. Naštěstí jsem tak nějak sračku očekával a moje očekávání byla takřka nulová, tudíž nejsem nijak zklamán. Velmi slabé dva kousky. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Přehledné, jednoduché, svižné a víc než fajn. Bumblebee je asi nejlepší transformeří film po nářezové jedničce, a je to hlavně díky tomu, že jde o velkou sci-fi až ve druhém sledu. V tom prvním se jedná o příběh osmnáctileté holky, která to v životě nemá zrovna jednoduché a touží jen po vlastním autě - a právě toho se Travis Knight chytil jako klíště. Mačkání plechů je v jeho podání solidně natočené a patřičné zábavné, mnohem důležitější je ale to, že umí Hailee Steinfeld stejně dobře odehrát raněnou dívku i spasitelku celé planety. Stěžejní retro feeling navíc nepodporují jen všudypřítomné osmdesátkové hity. Neméně klíčový je návrat ke spielbergovské naivitě, která dnešním opulentním popcornovkám víceméně chybí. Klidně bych si takhle vyklidněné blockbustery dával častěji! (7/10) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Transformers, dětská verze. Ne že by předchozí filmy byly výkvětem kultury pro dospělé - spíš by se dalo říct, že Bumblebee hezky připomíná osmdesátkové rodinné klasiky typu Číslo pět žije (počítaje i jejich negativa). Steinfeld a Cena jsou boží (jen škoda, že je Ceny tak málo). Chce se mi říct, že je to milej film - a ostatně proč ne. Občas je fajn si připomenout, jak jsme se u těch osmdesátkových blbin dokázali sžívat s hrdinama a upřímně jim fandit. A je fajn zjistit, že to ještě někdo dokáže natočit stejně bezelstným způsobem. Největší zásluhu na tom má fakt, že je hlavní (lidská) role dobře napsaná, obsazená i zahraná - kdo by čekal, že tohle jednou řeknu o transformeřím filmu. (: 7/10 ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já ani nechtěl, aby zrovna tohle byl můj první film roku, ale tak odmítni si kino zadarmo, když seš Čech, že jo... A hele ono to bylo dost príma. Zatímco Transformeři si hrajou na seriózní drámo, i když je to o robotech, tak Bumblebee je zábavná jednohubka právě proto, že je o robotech. Kdo to udělal líp tím pádem asi není těžký určit, každopádně nejlíp ze všech jsem stejně udělal já, že jsem do toho kina šel. Jen tak dál. (Vancouver, Kanada) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv muzete nadavat na Bayovo Transformery, neda se jim uprit skvele zrezirovana a super cool akce, stylovy zabery a vymazleny triky. Nic z toho tady nenajdete. Je jasny, ze tentokrat nepujde o nejaky niceni celejch mest a vrchol akce je tak bitka dva na jednoho u jerabu, ale sem tam tu jsou prolozeny treba zabery na Cybertron a oboje to bohuzel vypada desne lacine. Trikove to je takovy bez detailu, kde se u Baye tocil kazdej sroubek, tady to vypada jak rozmazany, Knight se strasne snazi, ale cool akci fakt natocit neumi a nejaka 80s atmosfera se podari jen obcas. Film by vzhledem k mnozstvi deje mohl bejt rozhodne kratsi, treba sestrihat neustaly reseni dusevnich pochodu hlavni hrdinky, ta je vetsinou fajn, ale obcas uz je precejen krapet na pest. Hailee hraje ocekavane skvele, jen trochu vypada jak blbka z Horkych sedmnact, Cena je fajn a ostatni nestoji moc za rec. Zachranuje to tak hlavne extra sympatak Bumblebee, kterymu bych dal klidne i vic scen ve stylu prozkoumavani obyvaku nebo hazeni vajec. Na druhou stranu, obcas je az zbytecne za moc velkyho posranka. Celkove jsem se sice bavil, ale na Baye to proste nema, Transformery asi holt chci videt ve verzi epicky akce a ne ve stylu Cislo 5 zije. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Ve filmu se objeví mnoho starých známých tváří ze seriálu Transformers (od r. 1984) a prvního filmu Transformers: The Movie (1986). Mimo jiné Bumblebee (Čmelák), Optimus Prime (Optimus Primus), Cliffjumper (Skokan), Arcee, Brawn (Silák), Ratchet (Zdravotník), Ironhide (Nárazník), Wheeljack (Ráfek), Soundwave (Kyber), Starscream (Křikloun), Shockwave (Razič), Ravage (Trhač).  Dále je možno vidět několik Seekerů a Coneheadů. (rasasak)
  • V poslední části filmu, kdy Bumblebee bojuje proti Deseptikonům, se pohybuje při boji podobně, jako John Cena při svých zápasech. (PAULOO)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama