Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (1 880)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejde o to, co jsi udělal, synku. Jde o to, komu jsi to udělal." Nemohu se zbavit pocitu, že od té doby, co Rusové zákeřně ukradli Američanům Krym a provokativně si postavili své území nebezpečně blízko základen NATO, zmizely z amerických filmů veškeré mafie s čestnou výjimkou těch ruských. A ty je třeba pozabíjet. Krutopřísnému a hustodrsnému Johnu Wickovi to jde velmi slušně, akce si fanda rozhodně užije a pár scén stojí rozhodně za zapamatování. Například zrušení členství slečny Perkinsové v poklidném hotelu pro zabijáky bylo naprosto vynikající. Zkrátka, kdo si rád užívá tupé akční zábavy, tomu musím doporučit, aby si od Johna Wicka nechal na necelé dvě hoďky vypnout mozek. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem své sofistikované komentáře ozvláštnil téměř nad hranici únosnosti, a sice trefnými poznámkami, činěnými mou stařeckou rukou v průběhu promítání. Což se zcela osvědčilo, byť leckdy korelují s těmi zde nedoporučovanými věcmi od aut. Pro všeobecný čtenářský nezájem u podobných pokusů, hraničící až s ignorací, se k nim tedy vracím ... 1. Cítím akci pro kluci, doják, štěně a Rýfse pro holci. 2. Musí být radost kroužit mustangem po ploše osmičky a pak vytírat psem po celé káře rozeblité kornflejksy. 3. Fight! Tak jako - takhle dobrej jsem taky! Jen mám smůlu. Určitě bych si ho při klíčové přestřelce přivřel do zipu, nebo tak něco. 4. Zaplaťpříroda, že mají Ivani hydrocephalické škeble a pejskař nemusí vůbec mířit. 5. Asi vstoupím do klubu Česko-Sovětského přátelství, abych podobným nalejvárnám vytvořil mocnou protiváhu. 6.To je debil. Buldočci smrdí. / Co dodat, zase jsem ze sebe vyndal to nejlepší. To se však rozhodně nedá tvrdit o komkoliv, kdo se svým počínáním podepsal pod Jendu Víka. Původně jsem chtěl dát jednu navíc za utracení Greyjoye, ale nasrat. A rozmazat. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Derek Kolstad | Hudba: Tyler Bates, Joel J. Richard | Distribúcia: Lionsgate (WW), Summit Entertainment (US), Entertainment One Films (CA) | Štúdio: Summit Entertainment, Thunder Road Pictures, 87Eleven Productions, DefyNite Films | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 78,7 milióna | Ocenenia: Spolu - 2 výhry a 1 nominácia || Tak staromódne, príbehovo jednočiare, že by človek čakal u hodnotení totálnu nespokojnosť. John Wick má však nevysvetliteľnú nadsádzku a dokonalú schopnosť balancovať medzi vtipom a vážnosťou, a pritom ani jednu z daných polôch nepriznávať. Jednou vetou, ten film je tak divný a nekategorizovateľný, že je dobrý. A hlavne, má Reevesa, ktorý si už podobnú pecku po dlšej dobe naozaj zaslúžil. Bojové scény mu verím viac, než komukoľvek inému v Hollywoode. Čistokrvná akcia, rýdza štvorhviezdica. Ps: Podobne ako Maringold a Matty si myslím, že to má nábeh na komixovú atmosféru Maxa Payna, ale toho mne viac pripomínal Payback s Gibsnom. 80% | Cine-Max Optima Košice, sál 2, 31.10.2014 | ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tolik prostřílených hlav. Béčko s naprosto jednoduchou zápletkou, ovšem natočené s evidentní chutí. Keanu na začátku filmu dokazuje, že stále umí být smutný, ovšem od chvíle, kdy rozmlátí perlíkem podlahu, je radost sledovat, s jakou urputností přepne do vyhlazovacího módu. Přestřelky, ani ruční a automobilová akce nepostrádají přehlednost a naštěstí také adekvátní rating, film má celkově spád a při relativně skromné stopáži tak nehrozí hluchá místa. Potěší i přítomnost Willema Defoa, Johna Leguizama nebo úklidová služba Davida Patrika Kellyho alias Sullyho z "Komanda". K tomu připočtěte úsporné ale účinné využití humoru, zajímavý nápad s hotelem Continental, zábavného padoucha, nekompromisnost hlavního hrdiny a výsledkem je razantní akční jednohubka, která napodruhé chutná ještě lépe. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Well, když je skoro všechno z Hollywoodské produkce vyprávěno s komiksovou estetikou, zhnusí vám to i film, kterému mírný újezd do komiksova sluší. John Constantine Wick vymítá démony se stejnou elegancí a sebejistotou jako ve všech svých filmech a vůbec se s tím nemaže. Udělali jste mému morčeti modřinu, tady máte vyvražděný Bronx. Jen škoda, že průzkum ruských reálií trval asi tak 10 sekund (wtf) a na ruštinu si nesehnali ruské herce -- tak je aspoň nemuseli nechat mluvit (lepší ruštinu měl Reeves než rádobyrusové). Příběh hezký, jen se Jonathan (??) Wick nechoval ani racionálně, ani logicky, ale to ani jeho protihráč (Tak ehm když vystřílím celou ochranku a mám pak bosse 3 kroky od sebe a v ruce bouchačku, tak se začnu vykecávat? Dvakrát? A když se mi dostane jako šéfovi mafie do ruky svázaný hitman, co po mně jde, tak mu dám kázání místo kulky?). ()

Galerie (90)

Zajímavosti (59)

  • Na začátku filmu jede John (Keanu Reeves) autem přes malé letiště. Strážce, který ho nechá projet, právě čte knihu "Šibumi", což je román autora s pseudonymem Trevanian, vyprávějící o vysloužilém zabijákovi, který mimo jiné zabil tři muže tužkou. John Wick je vysloužilý zabiják, který mimo jiné zabil tři muže tužkou... (Kailo)
  • V čase 4:15, ve scéně na pohřbu Helen (Bridget Moynahan), má John (Keanu Reeves) nejprve malý deštník s osmi paprsky (dráty), při rozhovoru s Marcusem (Willem Dafoe) už má větší, se šestnácti paprsky. Na konci rozhovoru si podávají ruce a v tu chvíli má John opět jen osmipaprskový, ovšem po odchodu Marcuse znovu ten větší. (ChmurnyZnec)
  • Když přijde komando zabít Johna Wicka (Keanu Reeves), dojde při jednom souboji na útok nožem. V jednu chvílí ho John vezme celou dlaní za ostří, ale přitom po krvi a řezné ráně není ani stopy. (Timak)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

Reklama

Reklama