Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
  • Austrálie The Babadook (více)
Trailer 2

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (431)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku na děravý fusekle, když máte doma malýho McGyvera, co dělá z klacků katapulty a kuše, vaše sestra je dementní a jedinej chlap co o vás stojí je zdravotní sestra v domově důchodců. Ještě ke všemu se objeví červená knížka plná pěkných básniček typu "Chcípneš" a obrázků jak z Lovecraftovo skicáku a nevíte, jestli následné nálady, kdy posíláte svoje dítě žrát hovna, škrtíte svýho psa nebo potají stalkujete s závistným úsměvem sousedkou babičku naproti, jsou jen ve Vaší hlavě nebo jestli je to všechno skutečný. Inu, doba je těžká.... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Schizofrenicko-psychologická two characters show, která rozhodně nevyniká z pohádky vycházejícími pokusy o strašení, ale daleko více zpracováním, hereckými výkony a stísněnou atmosférou. Ta má oporu v charakterovém guláši, kdy se film tváří prvně jako Kevin, no nakonec málem dopadne všecko trochu jinak, ale to bych zbytečně spoileroval. Klučina a jeho hraní mi sem pásli jako prdel na hrnec, navíc mě odrovnala originální anime scénka s knížkou, takže za mě rozhodně palec nahoru. Dá se doporučit, a tento kousek, i když na plnej to není, se asi objeví v mojí letošní nej desítce. 80% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdybych já měl doma tak příšerného fracka, rozhodně bych se vysral na to, strašit jej nějakým trapným Babadůkem, který stejně celou dobu jen impotentně vrčí někde ve tmě, a rovnou bych ho střelil Albáncům na porno. Je to opravdu děsivý horor! Z toho malého zmrda mi šel neustále mráz po zádech, vůbec se nedivím, že chudák Babadůk radši ani jednou pořádně nevylez, a je mi teď upřímně líto všech, co si nasmrkali něco takového. Mělo by se to dávat jako dévédéčko k antikoncepčním preparátům a používat k propagaci potratových klinik. Bohužel je to děsivé pouze v tomto ohledu, jinak se jedná o lacinou, tupou a nedotaženou hovadinu, z níž vyčnívají jen ten iritující, lehce mozkově dysfunkční nedonošenec a výborně zahraná insomnická matka, která toho andílka brutálně nezvládá. ()

choze

všechny recenze uživatele

Technicky tomu sice není co vytknout, herci do titulních rolí byli dobře vybraní i dobře zahráli, tu dětskou knížku bych chtěl mít doma, místy to bylo solidně hororové a bylo to i zajímavě postavené - nejdřív to otravné děcko po zásluze z duše nenávidíte a soucítíte s unavenou a zdeptanou matkou, pak se role a sympatie začnou obracet, celou dobu je to dvojznačné... Bohužel mě to děcko hned zkraje nasralo až moc a už jsem se přes to do konce filmu nepřenesl. Vlastně nedívat se na to s manželkou, po 10 minutách bych to vypnul. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Babadooka jsem si nechal ve svém maratonu úplně nakonec, protože jsem doufal, že půjde o veliký nadprůměr a to opravdu naštěstí byl. Jeden z mála hororů u kterého jsem pociťoval několikrát mrazení v zádech a to především ve chvílích přítomnosti samotného Babadooka. Musím pochválit jak psychologickou, tak i hororovou stránku. Po první stránce knížky s Babadookem jsem věděl, že přijde skvělá podívaná, na kterou bubu valit oči až do posledních titulků. Klobouk dolů, jen bych přidal hostování Jamese Wana a některé jeho vychytávky a bylo by to dokonalé. :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama