Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Brněnská pobočka velkoobchodu s papírem, kde se děj českého seriálu odehrává, řídí vedoucí Marek Chvála, neškodně sebestředný a k jakýmkoliv citům ignorantský šéf. Pod rouškou péče o své podřízené se snaží ve firemní struktuře přežít co nejdéle, a proto neustále vymýšlí nové kličky ve vztahu k vedení společnosti. Dokumentární kamera fiktivního štábu se zaměřuje i na osudy jeho kolegů, kteří si dlouhé chvíle v nudné práci snaží krátit každý svým originálním způsobem. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je hodně velký úlet. Suchý britský humor v kontrastu se zahnívající firmou v brněnských (!) P plus P reáliích prostě nefunguje, neb zde není. Trapný humor šéfa ubíjí vše, i případné vedlejší role. Jestli se nemýlím, v britské verzi má každá postava svůj prostor a rozvíjejí se různé vztahy. V první šestině seriálu je nám firma sáhodlouze a poměrně nevtipně představena stylem "blbý fór - divný pohled druhého člověka - trapné ticho" a jde se dál. Někteří herci evidentně nevědí, co hrát, jen se stylizují. Nějak mne to nezaujalo, pořád jsem čekal nějaký drajv, nějaké chycení za koule, ale nic se nekonalo. (Btw, proč Brno a potažmo Ostrava? Jakože v Práglu všichni plní plán na sto padesát procent, jen ta lůza venkovská se fláká?) ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Už u původního kanclu jsem se zrovna smíchy za břicho nepopadal, protože tenhle typ humoru nechápu. Hráli tam nicméně dobrý herci, tak jsem to tak nějak shlédl. Česká verze je o poznání debilnější, vykrádající a impotentní sračkou, která nabízí akorát pitomě roztlemenýho Koptu bez hereckýho talentu a pak spoustu dalších nezajímavých herců, kteří melou blbosti. Úplně mi tento seriál zapadá do mého názoru o Šteindlerovi - že posledních dvacet točí jednu sračku za druhou. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm... K fenoménu Kanclů mám docela zvláštní vztah, na jednu stranu bytostně nesnáším tupé americké remaky britských věcí (nejvíc zhynout si zaslouží ti, kteří dokonce hrají v obou verzích), jenže US Kancl je prostě hrozně zábavný a mám ho o něco raději, než-li originál (a to i přes fakt, že nevlastní Martina Freemana). A jak se povedla česká verze? No, vlastně docela dobře, kvalit anglicky mluvených verzí sice nedosahuje, ale ani nedělá ostudu a převod do českých (ehm, pardon, vlastně moravských reálií) se povedl a, což docela oceňuju, hlavní šéf v podání páně Kopty je o něco jinak magorem a kreténismem a je pošahán lehce odlišně oproti Office bossům eng & us, což je vlastně docela příjemná změna. Casting sice mohl být trochem přesnější a počáteční díly živější (druhá polovina seriálu je znatelně lepší), ale ani to neznamená, že si český kancl zaslouží tunu nadávek, nejvíc na to, že jde o remake, když pak půlka hodnotitelů vyrazí glorifikovat us remaky cizích seriálů, jako je Homeland, nebo Killing. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už jsem konečně viděl originál, tak jsem si připomněl jeden díl té české verze, abych zjistil, jestli jsem to tehdy jen nedocenil. A silně o tom pochybuji. Český Kancl je jen doslovnou kopírkou toho britského, až teda s výjimkou, že tu všechny postavy hrají naprosto nevýrazní herci a že když už to předvede něco svého, tak jen ve chvílích, kdy by bylo fajn se originálu držet, protože se to tváří jako by hlavní postavou byl jen Kopta a ten zbytek bylo křoví, které sem tam něco řekne. Nefunguje to a ani ta jedna hvězda se mi tomu dávat nechce, i když bych ji asi dal, kdybych to rozkoukal teďka a předtím to nikdy neviděl ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( Tak jsem se nešprajcl jak vostatní borci tady, hodil na to čučku a jako cajk, mistama dost dobrý zvonky !! ;) ) Překvapivě parádnímu Václavu Koptovi, protože ten se mi až doposud zdál čím dál výraznější pouze prostorově, nadmíru obstojnému filmovému řemeslu i zřejmému na tuzemské poměry netypickému - Jen při vzpomínce na PanMámu se mi zvedá žaludek !! - pochopení žánru, byť to měli tentokrát "Brňáci" coby takřka přísní plagiátoři notně ulehčené, ačkoliv tenhle kancl vedle Hornbachu, vlastně ve stínu AZ Toweru, si samozřejmě zachovává českou tvář trapnosti, silně podráží nohy už jen ten samotný (ne)smysl samotného vzniku dalšího Kanclu.. Za mě však zatím určitě dost dobrý, ty lokální frky mě hodně bavily !! Navíc ta epizodní umírněnost mě rozhodně naplňuje optimismem, tohle totiž Kavkám, co poslední dobou spíš kradou nápady jako straky, opravdu vyšlo.. Takže jestli chcete plakat - Nebo tančit ?? ;) - na Rickyho hrobě, uvědomte si, že se v rámci franšízy těžko mohlo urodit něco výrazně odlišného.. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v prenajatých priestoroch brnenského Spielberk Office Centre. (Tomizzi)

Reklama

Reklama