Reklama

Reklama

Ip Man 4: The Finale

  • Hongkong Jie wen 4: Wan ťie pchien (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ip Man (Donnie Yen) přijíždí na pozvání Bruce Leeho (Kwok-kwan Chan) do San Franciska. Kromě návštěvy turnaje karate, kde Bruce vystupuje, hledá Man vhodnou školu pro svého syna Ťina. Bruce si svými postoji znepřátelil místní čínskou komunitu a Man jako jeho mistr pocítí následky jeho činů. Kromě čínských mistrů se dostane do konfliktu i s rotmistrem Bartonem Geddesem (Scott Adkins), kterému se nelíbí, že by kung-fu mělo být součástí výcvikového programu mariňáků. (LangiJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Muž Internetového Protokolu dokáže i ve sto letech úplně nejrychleji a nejefektivněji ze všech omacat otočnou kládu se třemi čuráky a poté, co vlastníma rukama jen za pomoci bojového umění Wůl Chum zastavil japonskou invazi a vypráskal z Hongkongu velkobritské okupanty, rozhodl se vydat do Spojených sráčů a naučit tam všechny ty zkurvené bílé xenofoby a tupé maloměstské republikány troše té akupunkturní pokory. Ale nejprve mimo kontext trochu zabrucelee do „historie“ a připomene nám, kdo že to vlastně naučil po Džudy druhého nejslavnějšího opičáka světa jíst příborem, následně předvede všem mega, giga a teramistrům čínských lechtacích umění, čí kunkfení je nejlepší ze všech, jen tak mimochodem vymýtí šikanu z šosácky rasistického amerického středního školství, aby v závěru ukrutně ponížil jako vždy zoufale nehrajícího, velkohubého baletního seržanta Asskinse, jehož herecké mistrovství a americký přízvuk silně připomínají toho týpka, co v osmdesátkách rozkuřoval videoklipy Twisted Sister. S vykopnutými zuby. Jinak opět bezskrupulózně propagandistická, patetická a kýčovitá telenovela Kuomingtangu, která však s vypnutým indikátorem nevkusu vcelku solidně odsejpá a v níž se historicky poprvé v celé sérii objeví mezi všemi těmi svištivými rachitickými porušovači fyzikálních zákonů, bleskovými osahávači rotujících dild a přiteplenými padededujícími Baryšnikovy konečně někdo, kdo vypadá, že už si někdy skutečně zakopal do pytlíku a umělecky si i reálně zabojoval. Mám na mysli armádního kataristu Kolína. Borec si musel při natáčení s těmi padesátikilovými zabijáky a análním agresorem Skokotem dozajista užít spoustu gogotaneční legrace. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Coby přímočará pocta konkrétnímu člověku překvapivě vkusné, dojde-li na sentiment, a nehloupé, když pak přijdou ke slovu nezbytné žánrové přísady... nepochybně právě i díky tomu prvému, jakkoli je tu Dobro a Zlo na skutečný životopis odděleno přece jen poněkud černobíle. Za mě nicméně určitě pozitivum, že jsem mezi výtečnými souboji opakovaně úspěšně zapomínal, že je to žánrově v prvé řadě o nich, bravo! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Čtvrtý IP MAN mi přijde hned po prvním dílu nejlepší. První počin této série jsem hodnotil na 95%, druhému jsem udělil 82% a třetím 74%. Takže jistá klesající kvalita tu byla, ale to jsou jen detaily, když to vezmu kolem a kolem, tak každá část má něco do sebe. V této nové a již finální čtyřce se oproti předchozímu filmu opět krásně zdvihla kvalita soubojů. Je jich zde dostatečné množství, jsou pěkně nasnímané, no to dál asi okecávat nebudu …. Sice jsem se k téhle známé filmové sérii dostal teprve až nedávno, tak si troufám tvrdit, že kdybych to viděl před mnoha lety, tak bych u tohoto finále cítil jistou dávku nostalgie. Postava IP MANA je zde opět skvělá, i po herecké stránce to Donnie Yen uhrál na výbornou. Už od začátku filmu to začíná dějem docela smutně, ale holt nemoci byly, jsou a budou. I když co jsem sledoval závěreční titulky, tak se IP MAN dožil velkého věku nakonec. Takže po dějové stránce je to opět jednoduché, ale to mi v žádném případě nevadilo, přeci jen to má silnou dávku emocí apod. Jeho vztah se synem mi zpočátku moc neseděl, ale ke konci jsem tento názor vzal zpět – vše krásně vztahem otce a syna zaklaplo. IP MAN se v cca první půli snímku drží souboji trochu v pozadí, ale když se rozjede, tak to lítá. Dlouhé souboje má celkem tři a rozhodně stojí za to. Postava Bruce Lee tu má svůj menší prostor a jeden souboj v uličce, který jak píše uživatel OUWEN je docela vtipný. Nemyslím chvaty, ty měl filmový Bruce celkem ok, ale ty jeho klasické výkřiky a ironické škleby. Co se týče obsazení Scotta Adkinse, tak jsem totálně nadšen. Námětem to trochu připomene dvojku, ale tohle klišé mi fakt nevadilo. Z hereckého hlediska nemám u Scotta námitek, nechápu, že někteří jeho herecké výkony v jeho jiných filmech kolikrát tak kritizují. Zde sehrál rasistického, vojenského rotmistra obstojně. Jeho dva dlouhé souboje byly super, včetně toho s IP MANEM. Na maximum z jeho akrobatických kousků využit nebyl, ale i tak toho předvedl hodně, tak super! Nechybí ani solidní hudba. Co k tomu ještě víc dodávat? Škoda, že další pokračování už nebude, ale co, k tomuto se ještě budu vracet víckrát. PS: Závěrečné titulky jsou opravdu pěkné, krásně nám připomenou úryvky scén z prvního a druhého dílu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí Ip Many mám rád, na nasraného Scotta Adkinse se taky vždycky rád podívám, ale tady Donnie Yen i s celým štábem lížou boty Čínskému režimu fakt už nesnesitelně. Kdyby si tu všichni američané nasadili na ruce rudé pásky s hákovým křížem, už by to do zbytku filmu jen ladně zapadlo. Vystříhat z toho bitky a dát je na youtube tak dobrý (ale ne skvělý), ale jako celovečerní film je to šmíra. 4/10 ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pod 4 jít nemohu, série o IP MANOVI si drží laťku kterou ani tentokrát nepodleze, a díky Adkinsovi, o kterém víme že umí, jí drží společně s tradične fenomenálním Doniem Yenem až do epického závěru, u kterého poctivím fandům prostě musí ukápnout slza. Díky za dokonalou Kvatrologii, ke které se budu čas od času s chutí vracet. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Chris Collins, ktorý stvárnil postavu karatistu Colina Fratera, je bývalý mariňák a wing chun trénuje aj v reálnom živote. (RigorMortis)
  • Dej filmu síce prebiehal v Hong Kongu a San Franciscu, no natáčalo sa v čínskom meste Fo-šan a na viacerých miestach vo Veľkej Británii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama