Reklama

Reklama

Brána temnoty

  • USA Pay the Ghost (více)
Trailer 2

Rok poté, co jeho malý syn zmizel během halloweenského karnevalu, je Mike Cole pronásledován nevysvětlitelnými děsivými obrazy a vzkazy. Spolu se svou manželkou, se kterou se již značně odcizili, se ale nezastaví před ničím, co by jim zabránilo v odhalení těchto záhad a nalezení ztraceného syna. Přitom narazí na legendu, která odmítá zůstat pohřbena v minulosti. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (243)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To se zase jednou povedl české distribuci grandiózní překlad. Nic Cage hraje v suveréně nejlepším filmu za posledních možná i 5 let. Napětí se daří budovat poměrně snadno, ono aby taky ne, když mají všichni nakoukaného Wana. A kdo jen trošku umí opisovat tak samozřejmě zařídí, aby se divák místy minimálně necítil zrovna nejlíp. Poměrně zajímavá zápletka, kterou je nejlépe nasledovat v předvečer svátku všech svatých. Škoda faktu že rozpočet dovolil jen jednoho kvalitního herce. Nicméně i přesto poměrně spokojenost. Po delší době blýskání na lepší časy a možná i naděje plnohodnotného návratu Cage na scénu. 55% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Protože mám Nicolase Cage ve filmech rád, potěšil mě i v (konečně alespoň) béčkovém filmu, který vypadá jako profesionálně natočené dílo. Nicméně scénář nepřináší nic objevného a nového a z "horroru" se změní postupně v pohádku. Zápletka je splácaná z Halloweenu s notnou dávkou předhalloweenské keltské zavařeniny, našroubované do New Yorku (což kupodivu odpovídá faktům) a rodinného dramatu, nicméně film i díky poměrně krátké stopáži příliš nenudí. Závěr působí trochu lacině a zkratkovitě. Co mi ale na tomto horroru vadilo nejvíce, byla absence děsu, hrůzy a strachu. Asi se budu muset příště dívat sám, v noci. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až na ty trapné laciné scare jumpy ala vyskakující znetvořené xichty to je dobrý a místy docela děsivý horor využívající motivy z keltské mytologie. Cage tradičně takovej prkennej sympaťak, Rickova "naštěstí-už-mrtvá" manželka tu ani moc neleze na nervy a efekty neurazí. Je to spíš takové béčko, které tradičně v poslední třetině sklouzne do blábolu, kde příběh utváří přehnaně velká shoda náhod. Ale je to zábavné, odsejpá to a má to creepy bubáka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přesto,že film byl s ohledem na poslední Cageovi role spíš lepší,tak prostě zklamání tady je.Dlouho už si přeju vidět film o únosu dětí a pátrání po nich,kdy se začne rozkrývat buď vina nějaký sekty,nebo nadpřirozená moc.Film,kterej bude plnej mystiky,krve,strašení.Jenže chci asi moc,a tak v tomhle ranku filmů vždycky je naděje,ale ta po chvilce zhasne.A tak čekám.A hledám.Možná sem ještě něco neviděl,ale zatim je to marný,marný....40%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Režisér je diletant. Měl k dispozici takto kvalitní hereckou dvojici (Sáru s Nicolasem), docela dobrý příběh, ale potenciál z toho bohužel nevytěžil. Začátek a konec měl dobrou atmosféru, ale ten prostředek byl samé klišé a zpracování amatérské, až je mi Nicolase fakt líto. On si snad už v pořádným filmu nezahraje... Měl to radši točit James Wan, to by byla určitě jiná pohádka. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Báseň, kterou Mike Lawford (Nicolas Cage) na začátku filmu přednáší, je "Král duchů" (také Král vil nebo Král Olší) od J.W. Goethea z roku 1782, kde syn vidí víc než otec a také se mu to stane osudným. Otcovy promluvy v baladě zastupují racionální výklad jevů a synovy ten mýtický, nadpřirozený. (Zdroj: kniha Literární Evropou I od Heleny Kupcové). (Margay)

Reklama

Reklama