Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 1

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pozerateľný, avšak nijako výrazný a dosť UMELO SNAŽIVÝ hororothrill dnešnej; filmovo vyčerpanej doby. Rovnako ako názov, ani samotný počin nijak nevybočuje z radov predvídateľnej hororovej produkcie a nedokázal ma niečím potešiť / prekvapiť či intenzívnejšie chytiť. Pritom napr. také tematicky spriaznené, španielske "El Cuerpo" ukázalo, že aj v obmedzených priestoroch márnice sa dá vytvoriť kvalitná vec. Režisér má však stále silnú „ospravedlnenku“ - pretože jeho "Trolljegeren" je a (na rozdiel od takého Blair Witchu) aj vždy bude jedným z najlepších found footage hororov vôbec. Nabudúce sa však už dúfam nebude snažiť silou-mocou zavďačiť čo najširšiemu publiku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Zníš jako tvůj přítel. Proč nech poldům a cvokařům. My jen hledáme příčinu smrti. Nic víc, nic míň.“ Od samotného úvodu mě to strašně moc chytlo. Vyšetřování na místě činu a hned poté přenesení děje do márnice. Tandemu otce se synem, kteří se evidentně baví svou prací, přijde na pracovní „stůl“ Jane Doe a divák s nadšením očekává každý další znepokojivý detail, který hlavní hrdinové při ohledávání zjistí. Atmosféra je maximálně poutavá, napínavá, mrazivá. Pak ovšem přijde zlom a celé se to zvrhne v docela obyčejnou…potíž je zkrátka v tom, že obecně mívám problém s filmy, které se berou vážně a přitom nějakým způsobem porušují svá vlastní nastolená pravidla. V případě tohoto filmu mi však přijde, že snad ani žádné mantinely nebyly, stát a porušit se prostě mohlo cokoliv bez ohledu na to, co dílko dodržovalo/tvrdilo třeba ještě před malou chvíli. Tudíž jsem postupně o dění začal ztrácet zájem a závěr mi pak přišel už vyloženě k smíchu. Strašná škoda, film vypadal tak nadějně…takhle to ovšem bude pouze lepší průměr. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Relativní režisérský Ovredal je nový černý kůň, co se týče hororových filmů. Naprosto úchvatně umí vytvořit napětí i na poli tohohle malého filmu, který se víceméně odehrává v jednou prostředí. Což by mohla být nuda, ale není, a to ani chvilku. Záhady kolem podivného těla Jane Doe se stupňují, Brian Cox a Emile Hirsch skvěle hrají, takže se o jejich postavy můžete bát, a Ovredal je hororový bůh, který nepotřebuje kýble krve a brutalitu, aby diváka vyděsil. Malý, ale krásně vybroušený filmový klenot. //Spoilery// Dojem mi kazí úplný závěr filmu, kdy se šerif chová naprosto nelogicky. Má dvě místa činu a jediné, co je spojuje, je divné, velmi, velmi podezřelé tělo - důkaz. A co šerif udělá? Pošle tělo pryč... Stupidita. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Moc fajn záležitost, která je tak půlku filmu absolutně perfektní, protože tak trochu podvratně nahlodává klasická schémata a klišé v detektivkách, kdy je třebas první půl hodina prostě jen hodně dobře natočenou detektivkou a ohledáváním těla v márnici. Režisér podobně podvratně páchal i v předchozím filmu - v lovci trollů . a tam udělal něco hodně zajímavého z hororů o "nalezených nahrávkách s bububu obsahem." Jenže tady, jakmile dojde na horror, tak jede podle všech žánrových klišé a byť to dělá řemeslně velmi zkušeně a není tam žádná vyložená zhovadilost, je to obrovská škoda, která trochu kazí detektivně-pitevní scény, které jsou výborné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Staromilsky laděný horor o dvojici patologů, která se snaží zjistit, kde udělali soudruzi ze Salemu v 17.století chybu.. Zatím nepříliš produktivní trolí nimrod dokonale navodí atmosféru napětí ať už samotným bezútěšným prostředím či podrobným postupem pitvy MISS nekrofilie, může se opřít o dva prvotřídní herce v hlavních rolích a lekačky odvážně postaví na premise, že kardiaci uvítají varování několik sekund předem. Škoda jen nastupivší bezradnosti při odhalování pohnutek krásné neznámé a závěrečné doslovnosti, připomínající rehabilitační cvičení Nevěsty Beatrix Kiddo. Řeknu vám, ještěže jsem se díval pár dní po Vánocích, jinak bych na Ježíškův zvoneček oznamující čas rozdávání dárků reagoval poněkud podrážděně.. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Prečo ďalšie tri telá neboli prinesené na pitvu? Pre všetky úmrtia bolo potrebné vykonať súdnu pitvu. (Pat.Ko)
  • Pitva sa začína o 09:30 a po hodine na hodinách je čas 10:05. Odchádzajú a vracajú sa a hodiny ukazujú 09:45, o pár minút neskôr ukazujú 10:30. (Pat.Ko)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama