Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film v tom nejlepším slova smyslu. Tenhle mix zvláštní romance, hororu, sci-fi a pohádky (!) je fascinující - sledujete cestu sympaťáka Evana, který se vypořádává se ztrátou; obdivujete divokou krásu itálské Apulie (točilo se hlavně v Polignano a Mare) i fascinující Evanovu femme fatale Louise, u které je hned jasné, že s ní něco není v pořádku. A hlavně chemie mezi oběma hlavními hrdiny je skvělá. Spring dokonce i dokáže divákovi naservírovat i několik poselství o životě. Výborné. 90 % ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moorhead a Benson nejsou v prvé řadě hororoví fanoušci / tvůrci, nýbrž chytří a osobití filmaři, kteří jsou schopni vymyslet zajímavý a originální koncept, který žánrových prvků sice využívá, ale rozhodně se na ně nespoléhá a nepovažuje je za samospásné. Spring je ještě méně "horor" než jejich předchozí film Resolution. V podstatě vůbec. Ale film je to dobrý (a také už jsou v něm na rozdíl od minula vidět nějaké production values). Podmanivá atmosféra, pěkná kamera, dobré herecké výkony, zajímavě vymyšlená mytologie. Důležité je, že mi osud hlavních postav na konci nebyl ukradený. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mile zhovadilý film, v některých pasážích už bohužel nudně ukecaný až někde lehce za hranicí snesitelnosti. Technicky poměrně bravurní, když uvážím, s jakým se patrně pracovalo rozpočtem. V tomhle směru bych vyzdvihl slušné triky a dlouhou, rychlou chůzi v uličkách italského maloměsta. Ústřední herecká dvojice výborná, líbili se mi oba. Osvěžující záležitost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Evan prežíva jedno z najťažších životných období. Potom ako jeho matka umiera v šialených bolestiach, dostáva sa v miestnom podniku do konfliktu s menším dealerom drog, ktorý sa mu v neskorých hodinách prichádzajú vyhrážať k domu. Nakoľko problémov neustále pribúda, a on už nemá viac dôvodov ostať v rodnej Kalifornii, rozhodne sa vycestovať do Európy, kde chce začať nový život. Takmer ihneď padá voľba na Taliansko, kde po relatívne krátkom čase spoznáva prekrásnu Louisu do ktorej sa ihneď zamiluje. Na prvý pohľad sa zdá, že sa na Evana konečne usmialo šťastie. Zdanie však niekedy klame viac, ako by si človek mohol myslieť. Louisa totiž nie je len tak obyčajným dievčaťom, vhodným na lásku. Pomerne pomalý priebeh, ktorý pretrváva počas celej dĺžky "Spring", a hlavne romantický podtón snímku, zrejme odradí nejedného "poslucháča". Ja má ten druh spracovania pomerne rád. Režisér si od úvodu pripravuje diváka ako kapra na udicu, takže mne tá štipka "láskoty" nijak neprekážala. Čo sa týka hororových prvkov, tak efekt okolo premeny mladej devy bol spracovaný veľmi slušne, no zároveň sa objavoval pomenej, čo možno trošku sklame. Bohužiaľ gore bolo taktiež málo, čo sa do tohto druhu typu hororu vyslovene pýtalo, pričom bolo dostatok príležitostí prejaviť sa. Od záveru som očakával niečo úplne iné, namiesto toho ma posledná polhodinka "trošku" zrovnala so zemou. Zrejme sa nad ním neradno zamýšľať, no už to bolo z môjho pohľadu "precukrované". "Spring" nie je typickým hororom. kto očakáva krvavé jatka, môže zabudnúť. Vhodný je najmä pre nežné polovičky, napríklad na sledovanie pri prvom rande - 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět (alegorie toho, co od nás vyžaduje láska a co to znamená přijmout někoho úplně) přetavený v hodně svérázný americký romantický indie film. Atmosféra nezávislého filmu trochu podobná té v Přežijí jen milenci, Jim Jarmusch je sice umělecky trochu někde jinde, ale i tak z toho vychází dualita - Zemřou jen milenci! V rovině rozhovorů obou hlavních postav Jaro trochu připomíná i kultovní trilogii Richarda Linklatera. Herci dostali od tvůrců šanci vytvořit ,,skutečný" vztah a svou příležitost využili bezezbytku. Chemie fungovala. Důležité je nic si předem o tomhle filmu nezjišťovat a zhlédnout ho coby nepopsaná tabulka, jedině pak bude fungovat správně moment překvapení... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama