Reklama

Reklama

Evan (Lou Taylor Pucci) se nachází v životní krizi. Během krátké doby přišel o oba rodiče, se kterými si byl velmi blízký. V den pohřbu své matky se zaplete do rvačky v baru, kde pracuje, což ho připraví o práci a navíc ho čekají oplétačky se zákonem. Evan se rozhodne před svými problémy utéct a tak odletí do Itálie, kde si po pár dnech začne románek s atraktivní Louise (Nadia Hilker), která ovšem skrývá své temné starodávné tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (115)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půhodinu jako bychom sledovali úvod nějakého dalšího Hostelu, s menšími pochybnostmi, zda opravdu koukáme na správný žánr. Prakticky to nevadí, není to nudné a člověka zajímá, kam to všechno vlastně směřuje. Pak se to, snad během jediného střihu, zlomí v paranormální romanci, ovšem bez toho obvyklého kýčovitého romantického patosu. Tedy romantické drama s lehkou příměsí body horroru. Tak akorát, aby se to dalo úplně v pohodě dokoukat, protože obě hlavní postavy jsou docela příjemné a sympatické, stejně jako místo a pozadí příběhu, kde se to celé odehrává. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Vlastně žádná sláva. Skutečně to poněkud připomíná Jarmusche, ale ve zhruba stejném stylu, jako Hřebejkovy filmy mohou někomu připomínat filmy Woodyho Allena. Prostě je to jakýsi odvar milostné road movie o prodloužených prázdninách, kde mne, jako pragmatika, napadaly věci jako kde vzal na letenku, proč si z domova nevzal pár čistých košil, jak to, že není vázán dědickým řízením (plus pár dalších, kde bych musel spoilerovat o tisících let zkušenosti apod.). Ale i když od toho odhlédnu, stejně mi tak milostná historka s víte-kým nepřijde nijak milostná, zábavná, romantická - je prostě nijaká, a ani prostředí italského městečka v tom kupodivu nemá navrch, že by ze svého kouzla do příběhu přidalo něco víc. Ano, více se to blížilo takovým těm filmům jako Před úsvitem či Před soumrakem, ukecané to bylo podobně, ale chyběl tomu vnitřní náboj. Jinak ta hororová linka je tady hodně slabá, a vlastně i zbytečná. Ono ani herecky mi to nepřišlo nijak zajímavé, a americký mladík je dokonce velmi nesympatická a necharismatická figurka. Poslední půlhodinka filmu, ačkoliv asi měla být jeho vrcholem, vyzněním, je neskutečně slabá, a naplno se projeví, jak povrchní, zvláště myšlenkově, film je. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa presťahuje do Talianska, spozná pipku, začnú spolu šukať, akurát že ona má menší problém a sem tam sa premení na zrúdičku. O niečo menšie zlo ako posledný "Resolution" (pár zaujímavých momentov tam bolo), ale ani tie mi nevynahradia tú nekonečnú nudu, ktorú tento vraj "horor" ponúka. Samozrejme - to, čo niektorí užívatelia vyhypujú, sa mi podľa očakávania protivilo najviac - nulové tempo, horda drístov, žánrovo úplne mimo, a ešte aj stopáž vhodná na samovraždu, pretože ten alternatívny pohľad týchto dvoch režisérov mne osobne nehovorí nič, a pokiaľ sa ich tvorba bude uberať týmto smerom, tak radšej nech toho natočia čím menej. Čo tu mám pochváliť? Jedine niekoľko pekných trikov, keď sa tá holčina premieňala, či občasnú vtipnú hlášku (zombík si pichá heroín - tam som sa aspoň pousmial). Síce som si občas spomenul na môj obľúbený "Dagon" - či už chápadlami alebo peknou destináciou, ale to by sa tvorcovia museli aspoň trochu koncentrovať aj na to hororové hľadisko, a nie na všetko ostatné okrem toho. Originálne to možno celkom je (dokonca by sa z toho dala vytvoriť pekná zmutovaná jazda). Ale žiaľ, nestalo sa, u mňa takmer celé zle. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Benson a Moorhead. Budu sledovat, rozuměli jsme si. Spring je taková malá konverzačka, ne nepodobná Linklaterově trilogii - jen jsou její postavy sociálně i situačně o dost víc v prdeli. Líbilo se mi tu vlastně všechno. Vizuál občas evokuje fotky, který si v létě v příhodnou chvíli spontánně uděláte a i když víte, že by vám profík omlátil o hlavu všechny ty přepaly a nepřesnosti, vy je milujete, protože dobře zachycujou atmosféru okamžiku. Prostředí ovíněný vyletněný Itálie je v super kontrastu s prvkama monster hororu, v němž občas někdo ukousne kočce hlavu a tak, haha. Chemie ústřední dvojice perfektní, včetně krásných minisoubojů ve stylu "nebojácnej citlivej prosťáček versus věkama ošlehaná racionalistka". Chvílema hotová alegorie osudových vztahů. Občasný doteky hudby v pořádku, závěr naprosto přesnej. Nebejt tam v posledních sekundách TA emoce, nebylo by to ono. A Nadia Hilker je nepopsatelně nádherná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Spring“ je rozhodně snímek, který si zaslouží pozornost lidí, kteří mají rádi horor, a to i přesto, že se ve skutečnosti o děsivý horor nejedná. Je to ale také film, který může nadchnout jakéhokoli fanouška, protože jeho hlavní devizou je, že se jedná o dobrý film, který má jednoduše komplexní kvality. Je zde originální scénář, dobří herečtí představitelé, kteří nejsou nudní, pevná režie. Velké a milé překvapení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Část filmu se natáčela v americkém Los Angeles v Kalifornii. Dalšímí lokace našli filmaři v Itálii, konkrétně ve městech Bari, Polignano a Mare a Conversano. (hansel97)

Reklama

Reklama