Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od kvalitneho hororu vyzadujem tri veci. Sympaticku hrdinku, cool zaporaka a kvalitne natocene lakacky. Tento film ma len sympaticku hrdinku. Zaporak s vrecom na hlave je neskutocne trapny a jeho identita vratane dôvdu preco vrazdil imbecilna. Lakacky tu vôbec nefunguju. Aspon ze gore sceny su celkom stavnate. Ale vsetky umrtia su prilis rychle. Zaporak zrazu nabehne, zmasakruje nejakeho chudaka a nasleduje dalsia scena. Takze nemate cas sa o niekoho bat a smrt vsetkych vedlajsich postav vam je ukradnuta. Takze podla mna tento ubohy horor nestoji ani za jedno pozretie. 4/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som myslel že to už nikdy nepoviem,konečne vrah z ktorého išiel strach,odhodlanosť zabíjať a cieľavedomosť preraziť z niečím novým.Tá jeho maska bola jednoduchá a práve tam vidím silu,lebo bola realistická.Bolo tu pár nezmyslov,ktoré ma otravovali,ale žiadny slasher sa im nevyhne. Vraždy boli vynaliezavé a vrah si ich užíval.Len tých náhôd tu bolo veľa aj po scenáristickej stránke mal pár nedostatkov. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V lete roku 1946 v malom mestečku zvanom Texarkana, došlo k množstve brutálnych vrážd mladých, zamilovaných párov, ktoré mal na svedomí neznámi muž v maske. Vraha sa nikdy nepodarilo dolapiť. Od roku 1976 si miestny každoročne na Halloween pripomínajú vyčíňanie zabijaka, sledovaním kultového hororu, ktorý im navždy pripomína tieto hrôzostrašné činy. Podaktorí veria, že vrah neustále, beztrestne kráča po uliciach Texarkany, pričom čaká na svoju príležitosť, aby opäť "udrel", a opätovne nahnal strach obyvateľstvu. Na Halooween 2013 sa história zopakuje. Vrah na smrť dobodá mladého muža, no dievčinu púšťa. Chce od nej jedinú vec. Zanechať odkaz, že je späť! Zaujímavé, ako každí divák vidí všetko po svojom. No mne veru tento slasher nijak mimoriadny neprišiel. Vraždy až na tú "trumpetu" (čo som teda vôbec nepochopil, aký to malo zmysel) absolútne bez nápadu. "Kudla" v ruke "cáák, cáák, cáák", pištoľ v ruke, "bum, bum, bum", jak na divokom západe. Pár gore scén síce pekných, ale že by som padol na riť od zaliatia krvou, to teda ťažko. Priznávam, že ma úvod veľmi zaujal, dostatočne navnadil a záver rozuzlením prekvapil, no "Town That Dreaded Sundown", nie je v spoločnosti sebe podobným, žiadny preborník. Pointu nebudem radšej komentovať, lebo to by som musel o hviezdu dolu, a to už by mi tunajší "fajnšmekri" hádam aj neodpustili (opäť) - 55%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale tohle pokračování/remake není vůbec špatné. Úspěšně vás přesvědčuje, že je podle skutečných událostí (i díky zajímavému zapracování původního filmu do příběhu), napíná ohledně identity vraha (přičemž podezřelých je hromada), naservíruje obstojné množství nepříjemných vražd, disponuje fešnou a docela sympatickou hrdinkou a i vizuálně to vypadá k světu. Spokojenost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že slasher z roku 1976 bude mít po tolika letech sequel? Tvůrci seriálu American Horror Story jsou však nejspíš jeho fandové, a tak tu máme pokračování, které celkem nápaditě navazuje na jeho předchozí události. Co bouchne do očí jako první, je vizuál. Nejen, že film je natočen jako sympaticky barevné retro, co sem tam naruší nějaký mobil nebo notebook, ale třeba kamera je naprosto fantastická. Zejména při naháněčkách a mordovačkách dokáže vykouzlit skvělé záběry. Gore je fajn, zabiják se s ničim nesere a hudba taky šlape. Velká škoda je druhé třetiny, která se zasekne a chvílí jí potrvá, než se opět rozjede. Jinak by to bylo za čtyři. Rozhodně však do něj jděte, už kvůli tomu zmiňovanýmu vizuálu. Edit: Zvyšuju na čtyři, nemůžu ho dostat z hlavy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama