Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám rád remaky, ale musím říct, že „The Town That Dreaded Sundown“ se mi celkem zamlouvalo. Je to i proto, že se zde původní film bere jako něco, co je dáno a z toho se vychází, nikoli, aby se to celé předělávalo. Místy je to docela nápadité, místy je to strašně nudné a přemíra postav je v podstatě zbytečná a klidně byste se bez ní obešly. Fungovalo by to i s méně herci, ale pointu by to nezachránilo. Ta moc dobrá není. Hezký hororový průměr. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná předělávka. A ač jsem původní díl neviděla a měla jsem v tom trochu nejasno kvůli všem těm kino projekcím a zmiňovaným filmům, s tímto jsem byla příjemně spokojená. Asi hlavně kvůli tomu, že to není ten klasický klišovitý béčkový teenage slasher, ale naopak velice nevšedně zpracovaná vyvražďovačka, která má styl a nikoho nesere. Taky bych zmínila, že to má dost stylový vizuál a jak tady už zmiňoval J*A*S*M, kdyby neměly postavy novodobou techniku, myslela bych si, že sleduji záměrné retro. Příjemně osvěžující podívaná. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

No to mi poser nohu. Narazil sem na tenhle "remake" staršího slasheru úplně náhodou a ono je to prostě super. Proč je remake v uvozovkách? On ten film jaksi uznává existenci prvního filmu ze sedmdesátých let a operuje s tím, že je to založeno na reálných událostech. Což dává autorům prostor ke stylu v hororech docela nevídanému, kombinující retro slasher scény s pomrkáváním na diváka, který chvílemi neví, jestli to tvůrci myslí vážně, nebo ho tahají za nos. Je to opravdu hodně stylizovaný, ale já si brzo zvykl a pak si už jenom užíval zajímavej příběh vrcholící pro někoho debilní, ale rozhodně neodhadnutelnou pointou. Rozhodně to lepší, co v hororech rok 2014 nabídl. 8/10 ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi sednul a chvilku jsem i přemýšlel o plné palbě. Nakonec hezký silný čtyři hvězdy a to hlavně za hutnou atmosféru, ucházející vraždy a vrahouna s pytlem na hlavě, protože ten maník byl fakt všude a fakt nevím, jak bych si v tom Texarkanu vyšel s holčinou aniž bych ho neměl za zadkem. Chvílema jsem ho podezříval, že má šestej smysl, každopádně ten chlap je doslova a do písmene Kazišuk !! Hormony jsou ale svinstvo, takže spousta budoucích obětí stejně jde randit na co nejodlehlejší místa a to, že kolem běhá magor co z člověka udělá sekanou, neřešej. No a chvilku potom se nacházejí ve stadiu rozkladu a už nemusí řešit vůbec nic. Hlavní herečka je sympatická a konec mnohého překvapí. Směle doporučuji všem párům co si chtějí udělat hezký večer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Divný sequel divného komediálnu krimi explotationu (ehm) The Town That Dreaded Sundown z r. 1976. Objavujú sa názory, že je to remake, ale ja teda neviem, mne to pripadalo ako normálne pokračovanie. Ono je to ale asi fuk, lebo to hlavne nie je dobrý film. Občas sa objaví prekvapivo krvavý detail. Občas sa mihne nečakane otvorený erotický detail. Občas nie je atmosféra úplne zlá. A herci sa snažia (kasting je plný pekných absurdít - legendárna Veronica Cartwright, Anthony Anderson, Josh zo Záhady Blair Witch, Gary Cole, Ed Lauter, Denis O´Hare...), hoci nemajú čo hrať. No celé je to béčkarsky napísané, rutinne nakrútené a produkcia - obvykle mimoriadne kontroverzného Ryana Murphyho z American Horror Story - na tom moc poznať nie je. Štvali ma ustavičné „podozrievavé“ zábery na postavy, čím chceli tvorcovia vyvolať v divákovi pocit ustavičnej neistoty v tom zmysle, že každý môže byť vrahom. Nakoniec je ale finálne rozuzlenie nezaujímavé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama