Reklama

Reklama

Annabelle

Trailer 2

Obsahy(1)

John Form našel pro svou nastávající manželku Miu dokonalý dárek – krásnou starou klasikou panenku oděnou do sněhobílých svatebních šatů. Ale Miina radost z Annabelle nemá dlouhého trvání. Jedné hrůzné noci vtrhnou do jejich domu vyznavači satanského kultu a brutálně napadnou mladý pár. Prolitá krev a hrůza nejsou to jediné, co za sebou nechávají. Vyznavači Satana vyvolali bytost tak zlovolnou, že nic z toho, co udělali, nelze ani zdaleka srovnávat se zlem, kterým je nyní posedlá Annabelle. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (621)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leonetti kameroval Wanovi několik filmů, díky čemuž usoudil, že by si jeden horor mohl střihnout taky. A protože je pán kameraman, Annabelle relativně dobře vypadá. Všechno ostatní je obyčejná dojná kráva, navěšená na úspěch filmu V zajetí démonů - titulní panenka z něj ostatně pochází. Tvůrci tradičně spoléhají na "volume doprava" lekačky, výhružnou hudbu a směšně přepálenou bubákovitost předmětu doličného, aniž by dokázali budovat napětí či jakýkoliv vztah k postavám. Když nevíš coby, vraž něco do záběru i repráků - oblíbený postup řadových hororů. Annabelle v něm exceluje. Parádně neschopný horor. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Plnej? Really? No, ne zcela, o kousek nadhodnocuju, ale pro ten plnej mám pár důvodů. Samozřejmě s kompaktem typu The Conjuring se tento spin-off měřit nemůže, vad na kráse je tam taky habakuk, ale ty největší považuju za čistě subjektivní, protože nejsem zaláskovanej, cukrování ve filmech mě sere, natož abych se dokázal vcítit do role "mladá matka sama doma". Takže abych to vyargumentoval....máme tady faktor AntiHate - nemá cenu se pozastavovat, jen politovat. Dále zapracovalo jedno velké, příjemné překvapení, protože jsem zjistil, že horor v kině není mrtvej! Dostavil jsem tak tak načas, no při vstupu do sálu mi spadla čelist. Kyjovská Panoramka byla snad víc než z poloviny plná, což čítá dobrých 200 lidí. Vzhledem k tomu, že normálně tam sedíme jak po koštu ve dvou tuctech, nestačil jsem zírat. Jo, byla to omladina, ale co jest podstatný, smích jim rychle přešel v řev a vyvalený oči. Úlet! Hajzlpapír došel tak v půlce filmu, tipl bych podle provozu uliček. Tím se dostávám k tomu nejpádnějšímu argumentu a ten je jednoduchý, prosťoučký. Co dělá horor dobrým hororem? Po dlouhé, dlouhatánské době mi při byť jedné scéně tak přejel mráz po zádech, že už jen kvůli tomuto si tam toho bůra plesknout dovolím. Posledním zavažíčkem je srovnání s ostatníma letošníma kouskama, kde uznávám, bavil jsem se v hororovém duchu líp než u Deliver Us From Evil, takže 85%. Doporučuju! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wan wannabe, dedicated to Roman Polanski.. Strašidelné v pár krátkých jednotlivostech, jako celek nedostatečně atmosférické a s podivně nedotaženým retro nádechem (kdyby tam nebyla televize a popcorn na sporáku, ani bych si ho možná nevšiml). Když si připočtete utahaný Helter Skelter úvod, manžílka sladšího než glukózový sirup a neschopnost pohrát si s okultními klišé, dojdete k tomu úplně nejhoršímu - naprosto zbytečné Annabelle (nemyslím Wallis). Co s ní? Spálit ji v krbu? Nechat ji Chuckymu, aby mu žehlila a prala (i když ten prasák v lacláčích by asi chtěl i něco víc)? Nebo ji půjčit Marlonu Wayansovi i za cenu, že může otěhotnět? Ne, dáme ji k manželům Warrenovým do skříně, tam bude v bezpečí.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

No nebylo to nic extra. Popravdě jsem od toho ani moc nečekal. Ne velmi zajímavý spin-off k V zajetí démonů. Ta panenka prostě sama celý film neutáhne. Odehrává se to teda ještě před tím. Vypráví to o mladé rodině, které tahle panenka pěkně zavařuje. Všude je pronásledují démoni. Ti do toho ještě čekají dítě. Nakonec to vyřeší po svém. Nepřišlo mi to ale nějak strašidelné. Ani lekačky nejsou nic moc. Jo a hraje tam Bra'tac z SG. :) Ten konec mi přišel divný... "Chce její duši!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mína je v poslednom štádiu tehotenstva. Od svojho manžela dostáva dar v podobe historickej "panenky". Od momentu ako je pridružená do rodiny, začína manželom "peklo". Hneď v prvú noc sú vo vlastnom dome napadnutý párom vyznávačov kráľa temnoty, Mínu začínajú prenasledovať vidiny a halucinácie. Spočiatku obaja manželia bábke nevenujú žiadnu pozornosť. Keď sa však presťahujú do nového bytu, pričom ataky voči Míne neprestávajú, uvedomujú si, že niečo v ich "domácnosti" nie je v poriadku. Priznávam, od "Annabelle" som nič neočakával. Udeliť však tomuto snímku "odpad", či jednu hviezdu je z môjho pohľadu veľmi kruté (nech už sa jedná o akýkoľvek "kopirák"). Atmosféra obohatená o niekoľko slušných (možno aj nepredvídateľných) lakačiek, miestami veľmi slušná. Som rád, že som tento snímok videl, pričom ho popredu nezatratil. Miestami mi v ďaka hudbe pripomínal "Insidius", ale to už je asi taký ten môj "blok", keď mi niekedy niečo, všetko pripomína - 60%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně, kdy se znovu sám zapne gramofon, je v zrcadle vidět odraz člena štábu, který gramofon zapnul. (ČSFD)
  • Snímek je založen na příběhu skutečné panenky, jež byla údajně posednuta zemřelou Annabelle Higgins - odtud jméno panenky. Případ se zařadil mezi mnohé další vyšetřované Edem a Lorraine Warrenovými zabývajícími se paranormálními jevy. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Mia (Annabelle Wallis) utíká ze sklepa před démonem, se Mia pokouší třikrát jet do 6. patra, což zřejmě odkazuje na proslulé ďáblovo číslo 666. (Corpsegrinder)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

Manželé Warrenovi zpět pro třetí Annabelle

18.10.2018

Patrick Wilson (Aquaman) a Vera Farmiga (Zdrojový kód) si zopakují své role Eda a Lorraine Warrenových v třetím dílu spin-offové Annabelle. Příběh třetího filmu se bude točit okolo proslulé panenky,… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama