Reklama

Reklama

Buchty a klobásy, první mládeži nepřístupný počítačem animovaný film, vypráví o skupině potravin, které se pod vedením odvážné uzeniny rozhodnou odhalit pravdu o své existenci, a o tom, co se doopravdy stane, když jsou vyvoleni a opustí supermarket. (Falcon)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (788)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po "Travičce zelené" (***), "Sousedské hlídce" (***), "Apokalypse v Hollywoodu" (*****), "Interview" (****) a druhých "Sousedech" (?) přichází další rogenovská prasárna, tentokráte však "schovaná" za roztomilou animaci. Ale ať už animované nebo ne, grupáč je pořád grupáč a párek v prdeli je pořád... ále radši nic.;-) Chcete natočit brutální, vulgární, úchylný (nikoli však nenápaditý) film plný sexuálně, kulturně i politicky nekorektních narážek a nemůžete najít sponzory? Udělejte z něj animák. Btw, cool závěr. Bude hraně-animovaná dvojka?xD ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších nápadů posledních let. Rogen/Franco/Hill nám servírují opět jejich tradiční zvrhlý a vulgární humor, který nelze nemilovat. Líbilo se mi, jak zde vystihli problémy i ze dnešní doby od náboženství, rasismus po šikanu. Závěrečný grupáč je highlight celého filmu. Uvažoval jsem o 5*, ale bylo zde pár hluchých míst, což sráželo tempo, ale solidních 80%. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak ono to je pro nás, dospělce až přespělce, jo? Zajímavé. Takhle prvoplánovitému nadužívání vulgarismů bych se smál tak max od jedenácti do šestnácti let svého věku, a to ještě pod podmínkou, že bych byl zhulený jako nutrie. Což jsem v té době byl, takže no problemo. Horší to je dnes kdy stačí, abych očuchal nějakého okolo jdoucího juvenilního rastafariánka a můj, dávnými léty nadužívání ztýraný mozek, okamžitě roztočí spirálu panických atak, paranoických záchvatů a astmatického sípání. Za střízliva, co se tetrahydrocannabinolu týče, jsem tedy nucen konstatovat, že na píču, tenhle flák. Slušný nápad s velkým potenciálem a několik vydařených parodických momentů rozhodně nepřemostí tupost, s jakou se přistupovalo k dialogům. Srovnání se South Parkem kulhá. Netvrdím, že čtyři ,,pinďouři vod Denveru" trefí každý přisprostlý joke s razancí a přesností cimrmanovského šrapnelu, ale po většinu z dvaceti let své existence se alespoň snaží. A tepou, často účinně a přesně. Sosič párty je při srovnání s nimi jen trapná deklamace pejorativních výrazů, a i v jejich výběru dosti neinvenční. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tohle food porn nálož sprostých slov a výjevů, které jsou pro někoho přes čáru únosnosti. Na druhou stranu je to animák pro dospělé, tak je jasné, že se nebude zachraňovat Willy. Na jedné straně oceňuju, že se film vyjadřuje k takovým těm „plačivým“ otázkám jako je náboženství, jinakost, etnicita a tak, ale nechává to jen na úrovni legrace, něco hlubšího z toho samozřejmě nikdo nevyvodí. Nakonec v podstatě všechny ty stereotypy jsou využity k tomu, aby pobavily nebo zdramatizovaly scénu. Ovšem některé (pop)kulturní odkazy byly povedené, to samé i návštěva cukrovinkového Stephena Hawkinga. Vybrané písničky byly skvělé a bylo vidět, že si s tím tvůrci vyhráli. Na druhou stranu jen sprosté výrazy a sem tam dobré a hravé nápady nestačí, aby vás film 100% zaujal. Navíc ani animace mě nijak zvlášť nenadchla, neoslovila. Myslím si, že zhlédnutí bolet nebude, pokud nevadí, že to není zrovna příběh s morálním poučením a že vyvrcholení je opravdové vyvrcholení. Lepší 3*. Přeci jen i druhý den po zhlédnutí jsem na film myslela, především z toho důvodu, že jsem netušila, jak ho ohodnotit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ešte nevymyslia,“ krútili sme s pani manželkou hlavou. A je to pravda. Bohužiaľ, ak budete naladení trailerovo, budete sklamaní – drvivá väčšina deja sa odohráva v prekvapivo nudnom supermarkete a v domácnosti, kde prebiehajú hlavné krvavé orgie, len zopár minút. K tomu priemerné postavy, ktoré diváka nemajú príliš veľkú šancu chytiť ako za srdce, tak ani za nič iné. Dobrý vtip príde len raz za cca 20 minút, čo je dosť šokujúce. Film je spočiatku úžasne (nielen sexuálne či politicky) sprostý, vulgárny a zvrhlý, ale už po chvíľke opakované vtipy upadnú do monotónnej sivosti a prichádza rozčarovanie, ktoré nezachráni ani opulentné finále (nechajte sa prekvapiť) a WTF koniec (tiež sa nechajte prekvapiť). Myslím si, že tento film je natoľko vtipný... až je nevtipný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Podle Setha Rogena (Frank) bylo pro zajištění hvězdného obsazení zásadní angažmá Edwarda Nortona (Sammy Bagel, Jr.). Mnoho dalších herců kývlo když se dozvěděli, že bude ve filmu hrát on. (NIRO)
  • Alan Menken poprvé ve své bohaté kariéře složil hudbu k animovanému filmu, který nebyl od Disneyho. Nechal se pak slyšet, že si to moc užil, protože v osobním životě má drsný a oplzlý humor moc rád. (NIRO)
  • Film stál - na poměry animovaných celovečeráků velmi střídmých - 19 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama